Rautacisme

O ZI ISTERICĂ PENTRU PRESA DE CHITANȚIER. ”Vă ordon, faceți metroul!”, a ordonat Emil Boc ”șoricelului” sau ”șobolanului” ăla ”care trebuie să sape”

Și vinerea e zi de PR pentru Emil Boc care se scaldă în vorbe azvârlite în presa de chitanțier și laemisiuni plătite din banii clujenilor unde poate să spună ce vrea el, că nimeni nu-l trage de mânecă să-l întrebe ce înseamnă exact ceea ce spune.

”S-a dat ordinul de începe a lucrărilor la metrou. Conform procedurilor legale, din acest moment, firma trebuie să deruleze procedurile prevăzute în contract, tot ce are acolo”, transmite Boc pentru cine habar nu are ce înseamnă ”deruleze procedurile prevăzute în contract, tot ce are acolo”.

Dar fix Emil Boc ne spune ce înseamnă toate acestea, într-o declarație dată prin iulie, pe când încerca să explice ce e cu întârzierile de la metrou și arunca vina pe constructorul ”care i-a cerut să mai amâne, că e o lucrare complexă”.

Emil Boc a precizat că, după ”istoricul” (pentru presa de chitanțier) ”Ordin de începere al lucrărilor”, urmează ”şase luni este faza de proiectare şi după care urmează obţinerea autorizaţiei de construcţie, finalizarea exproprierilor”.

Dar mai urmează faza de descărcare de sarcină istorică (de data aceasta cuvântul e potrivit) a traseului metroului, fază care e tratată cu procrastinare de către non-administrația Boc, doar, doar se pierde, se strică, sau se fură metroul pe parcurs și nu trebuie să-l prindă pe Însuși El cu Clujul îngropat în gropi.

Ca să nu rămâi prostit de la prostiile pe care le debitează Boc în presa de chitanțier,

CITEȘTE ȘI:

Ordinul de începere a lucrărilor la metroul din Cluj a fost emis pentru data de 1 septembrie. Urmează 6 luni de proiectare și, numai Direcția de Mișcare a Hârtiilor din România știe, câte alte luni până la emiterea autorizației de construcție. Din ce bani OSĂ se facă metroul?

CITEȘTE ȘI (să te pui la curent cu nepăsarea cu care se fac praf banii publici prin Cluj-Napoca și de lipsa de coerență a acestei non-administrații publice locale):

Și nici bine nu OSĂ fie dată în folosință Calea Mănăștur că OSĂ se închidă pentru descărcarea de sarcină arheologică pentru metrou. Iar ceea ce s-a ”reabilitat” de 7 milioane de euro în 2 ani, se va distruge într-o lună

Deci cam asta este cu ”ziua isterică” proclamată de presa de chitanțier – un mare fâs.

Care mai consemnează și faza cu ”șoricelul” lui Boc care o să sape dinspre Borhanci, ”că acolo e loc” (pentru poze electorale) și nu dinspre Florești, ai căror locuitori ar fi fost chipurile principalii beneficiari ai megalomaniei primarului. În fond, cei din Florești să se mulțumească cu ce-a scremut Boc în ani de zile de promisiuni electorale: 2 kilometri de Centură metropolitană.

Mă rog, ”șobolanul” din declarația inițială s-a transformat în ”șoricel”, ca să chițăie despre metrou mai bine.

„Se începe dintr-o parte, din Sopor, că acolo ai spațiu, teren viran, spațiu deschis pe unde să intre „șoricelul” ăla. Într-un an de zile trebuie făcute toate stațiile. De la Florești nu au de unde. Altfel, omor Floreștiul. Încep de unde fac cel mai mic deranj. Nu pot altfel”, a declarat recent edilul Boc.

CITEȘTE DESPRE ”ȘOBOLANUL” LUI BOC:

Emil Boc ne arată că se pricepe la toate. Din tainele realizării metroului aflăm că: „e un singur șobolan care merge dintr-un capăt până-n altul. Începe dintr-un loc și merge până-n capătul ălălalt, unde se termină liniile de metrou” (…) „să se ducă șoarecele ăsta să facă toate stațiile necesare”

„Avem două jaloane mari și late: 31 iulie 2026 – pentru finalizare a 9 stații, de la Sopor la strada Câmpului, nu trebuie să fie funcțional metroul ci stațiile și tunelul și 2031 de a avea funcțional întregul metrou. O să venim cu detalii la momentul potrivit”, a mai spus Boc din fața microfonului prietenos.

Că metroul Clujului trebuie să fie funcțional integral până în 2031.

Altfel ne mințea la început Emil Boc, care promitea că ne dăm cu tu-tu-ul subteran maxim până în 2026.

CITEȘTE ȘI:

Metroul lui Boc, din minciună în minciună: de la 19 stații, în 2026, la 9 ”și nici măcar nu trebuie să fie funcționale”. Restul OSĂ fie gata în 2031. Dacă sunteți cuminți, vă pune Boc și trenuleț în tunelurile alea

Voi chiar nu v-ați săturat de minciunile lui Boc?