Din oras

Boc recunoaște că legea NU poate fi aplicată în cartiere: „Ar trebui ca în fiecare zi să amendezi și să ridici mașini”

Zilnic clujenii se plâng că mașinile parcate neregulamentar blochează trotuare și benzi de circulație și solicită Primăriei și Poliției Locale să intervină. Primarul Emil Boc le-a transmis că dacă ar respecta legea, în fiecare zi s-ar aplica amenzi și s-ar ridica mașini, ceea ce evident nu se face.

„Nu putem pune un polițist în spatele fiecărui cetățean și nici nu ne dorim asta, dar am stabilit clar că oricine, de la cei cu țâța în gură până la cei cu barbă sură, care sfidează prin parcare pe treceri de pietoni. în sens giratoriu, în stațiile de transport în comun, în fața intrărilor la spital, pe banda de urgență, acolo nu avem mamă. nu avem tată. Nu mergem în cartiere unde știm că de la 50.000 de mașini am crescut la peste 200.000 de mașini, și dacă ai respecta legea ar trebui ca în fiecare zi să amendezi și să ridici mașini”, a declarat primarul Emil Boc.

Citește și:

Străzi din Cluj-Napoca, blocate de mașinile parcate pe o bandă. Ce soluții sunt?

De asemenea, edilul susține că în cartiere oamenii „se descurcă”, la mica înțelegere, până ce numărul mașinilor se va diminua. Boc spune că e un proces de durată, însă cifrele arată că numărul mașinilor din Cluj-Napoca este în continuă creștere și nu există niciun semnal că situația se va ameliora prea curând.

„Sunt ecosistemele locale unde prin înțelegere între oameni reușesc să se descurce până se va reglementa și această situație: raportul dintre numărul de mașini și mobilitate. Obiectivul nostru este să-i atragem pe oameni spre transportul în comun ca să limiteze folosirea mașinii. Nu se întâmplă peste noapte, este un proces lung. Știu asta. Intervenim acolo unde sunt abuzuri și ne sesizează oamenii că nu lasă nici măcar un număr de telefon ca să-l suni. Gradăm aceste intervenții în funcție de gravitatea încălcării legii”, a mai declarat Boc.

Citește și:

Primăria continuă să desființeze parcări în cartiere, fără să ofere alternative

Astfel că, dragi clujeni, degeaba faceți zeci de plângeri pe platforma de sesizări a Primăriei cu privire la străzile blocate de mașini. Cel mai probabil nu se va lua nicio decizie pentru ameliorarea situației pentru că municipalitatea nu are alte soluții. Cei din Primărie știu că locurile de parcare sunt mult prea puține, astfel că, cel mai adesea, dacă mașinile nu încurcă foarte tare, se închid ochii, chiar dacă acele mașini sunt parcate neregulamentar.

Citește și:

Cartiere sufocate de mașini: se parchează pe trotuare, în intersecții sau pe piste pentru biciclete. Poliția Locală nu le vede