Diete

Secretele slabirii in intrebari si raspunsuri

Cum sa scapam de obezitate? Cum sa slabim eficient si sanatos? Cum sa pastram o silueta demna de invidiat?…Sunt intrebari pe care ni le punem mereu si nu stim intotdeauna exact raspunsurile adevarate, ale specialistilor.

 

 

Se poate slabi mai repede urmand un regim alimentar pe baza de proteine? Corpul uman pierde din substanta atunci cand absoarbe mai putine calorii decat utilizeaza. Indiferent de unde provin aceste calorii (din proteine, hidrocarburi, grasimi, alcool) ritmul de slabire depinde de diferenta dintre cantitatea de calorii absorbite si cele consumate. Pe termen lung, cel mai bun regim este cel bine echilibrat din punct de vedere dietetic.

 

 

Este necesara consumarea legumelor? Indiscutabil. Un regim este cu atat mai eficient cu cat este mai echilibrat; ar fi de neconceput sa nu contina legume si fructe.

 

 

Dar despre medicamentele care taie pofta de mancare? Utilizarea lor este destul de rara.Cele mai multe dintre acestea nu fac decat sa suprime apetitul. Pe de alta parte, pot conduce la insomnii, fac sa creasca tensiunea arteriala, accelereaza ritmul cardiac. Iar dupa o anumita perioada de utilizare, efectul anti-apetit scade; la unele persoane pot crea si o anume dependenta.

 

 

Cum putem sti daca avem o greutate normala? Cel mai frecvent ne raportam la tabelele publicate de specialisti. Puteti incerca, de asemenea, si testul prin ciupire: “ciupiti-va” cu degetul mare si aratatorul in diferite locuri ale corpului (pe piept, pe umar, pe bratul interior); daca pliul astfel format este mai gros de 2,5 cm, probabil aveti o greutate excesiva.

 

 

Unele persoane afirma ca sunt “mai corpolente” datorita ereditatii. Este adevarat? Unii medici cred ca ereditatea poate sa joace un rol, dar nu mare, in privinta obezitatii. Cazurile de obezitate familiala se datoreaza in principal/de cele mai multe ori obiceiurilor alimentare transmise prin educatie si nu prea au de-a face cu ereditatea.

 

 

Trebuie sa facem gimnastica pentru a slabi? Da. Este util. Exercitiile fizice va pot ajuta sa ardeti multe calorii pe care le aveti in plus, va pot ameliora tinuta, silueta si intregul mod de a fi al dvs.

 

 

De ce se pierde mai mult din greutate la inceputul regimului? Se intampla de cele mai multe ori ca greutatea sa scada mai repede in prima saptamana deoarece se reduce cantitatea de sare absorbita de organism si, in consecinta, se elimina o mare cantitate de apa.

 

 

Ce se intelege prin “nivele de greutate”? Sunt perioadele in timpul carora, apparent si din diverse motive, nu se inregistreaza nici o scadere in greutate. Un asemenea nivel apare in cursul celei de-a treia saptamani: in acest moment organismul restabileste un nou echilibru intre absorbtia si eliminarea apei. Aceasta perioada se mai numeste si ”saptamana abandonului” pentru ca majoritatea persoanelor profita de acest moment pentru a abandona pur si simplul regimul. Cei care persevereaza, in schimb, sunt recompensati: vor incepe sa slabeasca.

 

 

Imi petrec toata ziua rontaind cate ceva. Cum sa scap de acest obicei? In primul rand oferiti-va trei mese pe zi echilibrate. In acest fel veti elimina pofta de mancare excesiva. In al doilea rand, daca va e foame, rontaiti morcovi sau alte legume crude. In al treilea rand, faceti-va timp, in jurul orei 4 dupa-amiaza, sa va preparati o salata de sezon, apoi un fruct si un pahar de lapte fara caimac (degresat).

 

 

Uneori, totusi simt o nevoie imperioasa sa manac ceva dulce. Ce-i de facut? Rontaiti un castravete murat. Pare curios, dar acesta va va alunga imediat nevoia de dulce.

 

 

Care este cea mai buna modalitate de a slabi rapid? Raspunsul la aceasta intrebare este unul singur: respectati cu o vointa de fier regimul prescris de medicul dvs., nu trisati, nu faceti greseli, si mai ales, nu va descurajati.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *