Diete

Reluarea alimentatiei normale dupa cure si diete

Scris de 4

Dupa efectuarea unei cure sau diete am depasit etapa cea mai importanta: eliminarea toxinelor prin metode naturale de punere in stare de repaus o organelor aparatului digestiv.

Metabolismul nostru – capacitatea de a transforma si asimila noua noastra alimentatie – se dovedeste acum a fi posibil. Pentru a pastra acest avantaj, e bine sa reluam alimentatia normala cu prudenta, punand imediat in practica hotararile luate, mentinandu-le si pentru noul mod de a ne alimenta.

Cele trei zile de revenire la alimentatia obisnuita vor permite modificarea modului nostru de a percepe hrana si initierea unor schimbari indispensabile in armonia noastra digestiva. Tocmai am demonstrat ca suntem in stare sa pastram o alimentatie unica timp de mai multe zile, in functie de cura sau dieta aleasa. Si, mai ales, am dovedit ca  mesele sunt mult prea abundente pentru nevoile noastre reale, fara a mai vorbi de calitatea alimentelor! Acum ar fi de dorit sa corectam aceasta cantitate, care se va reduce, sa spunem asa, de la sine. Intr-adevar, o alimentatie numita completa, nerafinata, rezultat al unei culturi dietetice in conditii ecologice, constituie un factor deosebit de hranitor din punct de vedere calitativ.

Reluarea alimentatiei normale se efectueaza pe parcursul a trei zile, dupa cum urmeaza:

Ziua 1. Pe stomacul gol: Un suc proaspat de fructe: portocala, mar, strugure, in functie de anotimp. Micul dejun: Rontaie un mar bine copt si parfumat (cultivat in conditii ecologice, pentru a-l putea manca cu tot cu coaja) sau cateva prune ori smochine uscate puse in prealabil la inmuiat, de preferinta in ajun, pentru a fi rehidratate. Gustarea de dimineata: Un suc proaspat de fructe. Pranzul: Un pahar mare de suc de legume; o farfurie sau un bol de supa de legume, la care se adauga o lingura de drojdie de bere si o lingura de germeni de grau. Gustarea de dupa-masa: Un pahar mare cu suc proaspat de fructe. Masa de seara: O farfurie sau un bol mare de supa de legume, la care se adauga o lingura de drojdie de bere si o lingura de germeni de grau. Inainte de culcare: O infuzie de tei- levantica – portocal, fara zahar.

Ziua 2. Pe stomacul gol: Un pahar mare de suc proaspat de fructe. Micul dejun: Un mar, cateva prune sau smochine uscate puse in prealabil la inmuiat, de preferinta in ajun. Gustarea de dimineata: Un suc proaspat de fructe. Pranzul: Un pahar mare cu suc de legume proaspete; o portie de cruditati – o salata verde de sezon si un morcov dat pe razatoare; un piure de legume verzi sau usor amilacee. Gustarea de dupa-masa: Un pahar mare de suc proaspat de fructe. Masa de seara: O farfurie mare de supa de legume verzi; o portie de branza alba, fara zahar; un compot de fructe sau un fruct la cuptor, fara zahar. Inainte de culcare: O infuzie de tei- levantica – portocal, fara zahar.

Ziua 3. Pe stomacul gol: Un pahar mare de suc proaspat de fructe. Micul dejun: Unul sau doua fructe de sezon, cu branza alba si o lingurita de seminte de in, fara zahar. Gustarea de dimineata: Un pahar mare de suc proaspat de fructe Pranzul: Un pahar mare cu suc de legume; o farfurie mare de diverse cruditati: salata verde, morcov dat pe razatoare, sfecla cruda data pe razatoare, varza rosie, varza alba, asezonate cu o jumatate de lingura de ulei de masline si o jumatate de lingura de ulei de floarea-soarelui, nerafinat, produs in conditii ecologice. Un pire de cartofi sau orez integral, ori paste integrale. Gustarea de dupa-masa: Un pahar mare de suc proaspat de fructe Masa de seara: O salata verde de sezon, legume verzi fierte in aburi, la temperature scazuta, asezonate cu sosuri cu legume, o portie de branzacu felii de paine de soia prajite. Inainte de culcare: O infuzie de tei- levantica – portocal, fara zahar.

Incepand din ziua a patra, pastreaza bunele obiceiuri adoptate si pune in practica fundamentele alimentatiei sanatoase, evitand totusi sa consumi carne sau peste pana intr-a opta zi de la modificarea alimentatiei, mai ales in cazul unei cure de durata, deoarece produsele de descompunere care se digera mai greu se transforma in substante vatamatoare pentru organism. Este momentul sa punem in valoare fructele si legumele de sezon, invatand sa le preparam astfel incat sa starneasca entuziasmul papilelor nostre gustative.

Facuta cum trebuie, reluarea alimentatiei normale permite consolidarea rezultatelor detoxicarii obtinute prin aplicarea unei cure sau diete, dinamizarea organismului prin inceperea si adoptarea unei alimentatii sanatoase.




ULTIMA ORĂ

  • Acum 28 mins Cooltura
    Filmul „Insula Muzicii”, un lungmetraj independent filmat și la Cluj, poate fi urmărit în aceste zile în cinematografe
  • Acum 2 hours Din oras
    Șantierul de pe 21 Decembrie 1989 s-a închis, dar lucrările continuă pentru «reparații și întreținere»
  • Acum 2 hours Sport
    Doi jurnalisti clujeni condamna mesajul ciudat al lui Tise despre unificarea U si CFR
  • Acum 3 hours In vizor
    CUM NE-A CURENTAT STATUL: Scumpirea energiei a umflat conturile Hidroelectrica. Cu vânzări în scădere drastică, compania deținută de statul român anunță rezultate financiare record
  • Acum 3 hours Jos palaria
    Un exemplu pentru alte primării: La un an de la încheierea lucrărilor de reabilitare, Cetatea Bologa arată impecabil – FOTO
  • Acum 3 hours Din oras
    Dalele de granit încep să se distrugă, la 2 ani după modernizarea străzilor Emile Zola și Sextil Pușcariu
  • Acum 4 hours General
    SĂPTĂMÂNA ŞI DEMISIA: Dacian Cioloș își pregătește autodebarcarea din USR
  • Acum 4 hours Din oras
    După patru licitații ratate, autoritățile alocă peste 6 MILIOANE € pentru realizarea Centrului Cultural Transilvania. Potrivit celor mai optimiste scenarii, lucrările ar dura 2 ani
  • Acum 5 hours Din oras
    Primăria a amendat doar 90 de clădiri construite ilegal, deși în oraș sunt sute de astfel de imobile. Deocamdată nici un “criminal urbanistic” nu a demolat vreo construcție ilegală
  • Acum 5 hours Sport
    CFR Cluj a dat lovitura! Câți bani încasează pentru titlu. Și pentru ce sumă luptă în Champions League
  • Acum 6 hours Rautacisme
    UN NOU PROVERB CLUJEAN: La pista lăudată, să nu te duci cu bicicleta
  • Acum 6 hours Vocea ta
    Semafor contradictoriu în buricul târgului, după modernizarea Bulevardului 21 Decembrie
  • Acum 7 hours Din oras
    Peste 10 MILIOANE € pentru Park&Ride-ul din Cluj. Termenul de realizare este de 2 ANI+contestații și întârzieri ardelenești
Citește și...
Diete

Deserturi delicioase

S-au dus vremurile in care deserturile erau interzise in regimurile de slabire. Astazi arta culinara […]

Recomandările redacției