Diete

Reluarea alimentatiei normale dupa cure si diete

Dupa efectuarea unei cure sau diete am depasit etapa cea mai importanta: eliminarea toxinelor prin metode naturale de punere in stare de repaus o organelor aparatului digestiv.

Metabolismul nostru – capacitatea de a transforma si asimila noua noastra alimentatie – se dovedeste acum a fi posibil. Pentru a pastra acest avantaj, e bine sa reluam alimentatia normala cu prudenta, punand imediat in practica hotararile luate, mentinandu-le si pentru noul mod de a ne alimenta.

Cele trei zile de revenire la alimentatia obisnuita vor permite modificarea modului nostru de a percepe hrana si initierea unor schimbari indispensabile in armonia noastra digestiva. Tocmai am demonstrat ca suntem in stare sa pastram o alimentatie unica timp de mai multe zile, in functie de cura sau dieta aleasa. Si, mai ales, am dovedit ca  mesele sunt mult prea abundente pentru nevoile noastre reale, fara a mai vorbi de calitatea alimentelor! Acum ar fi de dorit sa corectam aceasta cantitate, care se va reduce, sa spunem asa, de la sine. Intr-adevar, o alimentatie numita completa, nerafinata, rezultat al unei culturi dietetice in conditii ecologice, constituie un factor deosebit de hranitor din punct de vedere calitativ.

Reluarea alimentatiei normale se efectueaza pe parcursul a trei zile, dupa cum urmeaza:

Ziua 1. Pe stomacul gol: Un suc proaspat de fructe: portocala, mar, strugure, in functie de anotimp. Micul dejun: Rontaie un mar bine copt si parfumat (cultivat in conditii ecologice, pentru a-l putea manca cu tot cu coaja) sau cateva prune ori smochine uscate puse in prealabil la inmuiat, de preferinta in ajun, pentru a fi rehidratate. Gustarea de dimineata: Un suc proaspat de fructe. Pranzul: Un pahar mare de suc de legume; o farfurie sau un bol de supa de legume, la care se adauga o lingura de drojdie de bere si o lingura de germeni de grau. Gustarea de dupa-masa: Un pahar mare cu suc proaspat de fructe. Masa de seara: O farfurie sau un bol mare de supa de legume, la care se adauga o lingura de drojdie de bere si o lingura de germeni de grau. Inainte de culcare: O infuzie de tei- levantica – portocal, fara zahar.

Ziua 2. Pe stomacul gol: Un pahar mare de suc proaspat de fructe. Micul dejun: Un mar, cateva prune sau smochine uscate puse in prealabil la inmuiat, de preferinta in ajun. Gustarea de dimineata: Un suc proaspat de fructe. Pranzul: Un pahar mare cu suc de legume proaspete; o portie de cruditati – o salata verde de sezon si un morcov dat pe razatoare; un piure de legume verzi sau usor amilacee. Gustarea de dupa-masa: Un pahar mare de suc proaspat de fructe. Masa de seara: O farfurie mare de supa de legume verzi; o portie de branza alba, fara zahar; un compot de fructe sau un fruct la cuptor, fara zahar. Inainte de culcare: O infuzie de tei- levantica – portocal, fara zahar.

Ziua 3. Pe stomacul gol: Un pahar mare de suc proaspat de fructe. Micul dejun: Unul sau doua fructe de sezon, cu branza alba si o lingurita de seminte de in, fara zahar. Gustarea de dimineata: Un pahar mare de suc proaspat de fructe Pranzul: Un pahar mare cu suc de legume; o farfurie mare de diverse cruditati: salata verde, morcov dat pe razatoare, sfecla cruda data pe razatoare, varza rosie, varza alba, asezonate cu o jumatate de lingura de ulei de masline si o jumatate de lingura de ulei de floarea-soarelui, nerafinat, produs in conditii ecologice. Un pire de cartofi sau orez integral, ori paste integrale. Gustarea de dupa-masa: Un pahar mare de suc proaspat de fructe Masa de seara: O salata verde de sezon, legume verzi fierte in aburi, la temperature scazuta, asezonate cu sosuri cu legume, o portie de branzacu felii de paine de soia prajite. Inainte de culcare: O infuzie de tei- levantica – portocal, fara zahar.

Incepand din ziua a patra, pastreaza bunele obiceiuri adoptate si pune in practica fundamentele alimentatiei sanatoase, evitand totusi sa consumi carne sau peste pana intr-a opta zi de la modificarea alimentatiei, mai ales in cazul unei cure de durata, deoarece produsele de descompunere care se digera mai greu se transforma in substante vatamatoare pentru organism. Este momentul sa punem in valoare fructele si legumele de sezon, invatand sa le preparam astfel incat sa starneasca entuziasmul papilelor nostre gustative.

Facuta cum trebuie, reluarea alimentatiei normale permite consolidarea rezultatelor detoxicarii obtinute prin aplicarea unei cure sau diete, dinamizarea organismului prin inceperea si adoptarea unei alimentatii sanatoase.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *