Sanatate

Remedii tamaduitoare cu…lapte

Laptele este un aliment uimitor. Calitatile sale terapeutice se bazeaza pe o componenta bogata in vitamine (A,B,C, D), microelemente (calciu, fier, fosfor), proteine, lactoza, fermenti s.a. Iata cateva remedii mai putin cunoscute de marele public pentru tratarea unor afectiuni:

 

 

Ulcer stomacal: Un dovleac copt bine se curata de coaja si de seminte si se taie in cubulete mici. Peste 250 g dovleac se toarna 1 litru de lapte, se pune la cuptor si se tine pe un foc mic, pana se inmoaie dovleacul. Se stinge focul si se lasa in cuptor 15-20 minute. Apoi dovleacul se piseaza bine, se omogenizeaza si se consuma un pahar zilnic.

 

Ulcer stomacal si duodenal cu dureri, senzatie de voma, slabiciune: O lingura de miere de albine se topeste prin incalzire (daca s-a zaharisit), se amesteca cu un pahar de lapte cald (250 ml) si se bea de 3 ori dupa schema urmatoare: dimineta cu o ora inainte de masa, ziua cu 1,5 ora, sera dupa 2-3 ore dupa masa.

 

Angina pectorala (cazuri grave cu asfixie): O lingura de fructe uscate de calin se toaca putin, se amesteca cu 0,5 litri lapte fierbinte, se infuzeaza 20 minute, se strecoara, se amesteca cu 3 linguri miere de albine si se bea cate 150 ml, de 3 ori pe zi dupa masa, timp de o luna. Dupa o pauza de 7 zile cura se repeta.

 

Infarct miocardic: 2 linguri de fructe uscate de scorus se infuzeaza in 250 ml lapte fierbinte timp de o ora in termos. Se bea cate 1 pahar o data pe zi. In cazuri grave, doza se dubleaza (1/2 pahar). Se indulceste dupa dorinta. Se bea timp de 7 zile; dupa o pauza de 2 saptamani, se repeta procedura.

 

Pentru curatirea vaselor sanguine si stimularea inimii: 2 capatani de usturoi se piseaza, se amesteca cu 250-300 ml lapte, se fierb 30 de minute. Dupa strecurare, se bea incalzit, cate o lingurita, de 2 ori pe zi.

 

Dureri de dinti: Un pahar de lapte, in care se fierbe timp de 1-2 minute, 2 linguri de stevie. Fiertura foarte fierbinte se tine in gura in partea dintelui bolnav si se schimba dupa ce se raceste.

 

Litiaza biliara: Se trateaza cu radacini de maces, care se scot din pamant in lunile martie sau noiembrie, se spala bine si se taie marunt cu o foarfeca de vie. Se fierb intr-un litru de lapte 8 linguri de radacini pe foc slab 15 minute; dupa inceperea clocotirii se ia de pe foc si se lasa acoperit sub o perna sau in termos timp de 2 ore. Se strecoara si se bea cate 100-150 ml ori pe zi timp de 40 de zile. Dupa o pauza de 30 de zile cura se repeta.

 

Ca si analgezic: Intr-o sticla inchisa la culoare se toarna 200 ml de lapte de casa si o lingura de solutie de amoniac. Se acopera si se agita bine de 4-5 ori intr-un interval de 24 de ore. Inainte de culcare sticla se incalzeste in apa fierbinte la 35-38º C, cu dopul deschis. Se toarna repede solutia in palma si se unge – fara frectie – locul bolnav.

 

Hepatita (icter): 5-6 monede de cupru sau cateva bucati de sarmagroasa de cupru se spala bine, se dezinfecteaza in alcool sau in apa clocotita si se fierb intr-un litru de lapte timp de 10 minute. Dupa racire, se beau cate 150 ml, de 2-3 ori pe zi cu o ora inainte de masa.

 

 

Varice: flori si frunze proaspete de pelin se piseaza sau se toaca bine si se amesteca cu o cantitate egala de lapte batut. Se intinde pe o bucata de tesatura de bumbac si se aplica pe locurile bolnave, timp de 3-4 zile. Dupa o pauza de 2 zile, se repeta. In loc de pelin se foloseste si feriga.

 

Traume puternice: O frunza de varza se bate bine, se unge cu branza de vaci proaspata, dulce si se aplica pe locul lovit timp de cateva zile.

 

Tusea la copii: Amestecati 250 g branza de vaca cu 4 catei de usturoi, pisati si incalziti pe aburi. Se imparte in 3  si se aplica pe frunte, sub omoplati si pe partea de sus a plamanilor.

 

Dureri in articulatii si in coloana vertebrala: 500 g branza de vaci se amesteca cu 200 g ceapa pisata si 4 linguri de hrean ras sau tocat, se incalzeste pe aburi si se aplica pe locul bolnav pana la inrosirea pielii. Pielea se unge cu ulei sau unguent de galbenele. Dupa o pauza de o zi, procedura se repeta. Daca pielea e mai sensibila se face 2 zile de pauza.

 

Insolatie (soc termic): se aplica pe frunte un strat de branza rece.

 

.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *