In vizor

Primarul ”beton și dală” anunță faze de recepționare la malurile Someșului navigabil. Din 15 noiembrie, OSĂ se tot recepționeze

Ca să nu rămână și anul acesta cu promisiunea în aer, cum că în decembrie, cel mai târziu, OSĂ fie gata dalate și betonate malurile prietenoase ale Someșului navigabil, primarul OSĂ ne-a anunțat ieri cum OSĂ înceapă să recepționeze (c-au intrat în fază de recepționare) din lucrările de pe malul oropsitului râu și cum OSĂ țină cont de criticile și dorințele transmise de către cetățeni pentru a îmbunătăți situația.

”Proiectul cu fonduri europene pentru reabilitarea malurilor Someșului intră în procedură de recepție în 15 noiembrie.”

CITEȘTE ȘI:

Cum dă Emil Boc peste cap până și calendarul: luna mai a fost noul octombrie, acum aflăm că decembrie este noul octombrie. Atunci OSĂ se termine de dalat malurile Someșului ”navigabil”

Pus pe scris pe păginuța sa personală de Facebook (deh, tastatura suportă, spațiul virtual e plin de apaludaci), specialistul în tăiat panglici la panglicăriile pe care le anunță în precampniile și campaniile electorale, a înșirat acolo eternele povești despre piste velo-piedo-manivelă, mii și mii de copaci nou-nouți plantați manu propri, smulși de vânt în general, pante, rampe, poduri, podețe, apropierea malurilor de locuitori și viceversa, cișmele, hidroînsămânțări, pop corn, luminițe șamd – un teanc de bla-bla-uri la care a adugat:

”De asemenea, vor fi realizate îmbunătățiri în anumite zone în urma observațiilor din teren și a analizei mesajelor primite de la cetățeni – spre exemplu, sistemul de iluminat public prevăzut va fi completat de sisteme localizate în zonele evaluate ca fiind insuficient iluminate la acest moment.”

E, OSĂ șină cont, așa cum a ținut cont și de proiectul care a câștigat concursul de soluții și care nu se mai regăsește în teren decât prin părțile neesențiale care au scăpat nebetonate și nedalate.

CITEȘTE ȘI:

ÎN DECEMBRIE OSĂ FIE GATA MALURILE SOMEŞULUI: Șapte acte adiționale au umflat contractul de lucrări al ACI Cluj la peste 25 de milioane de euro, fără TVA

CITEȘTE ȘI:

Primarul Emil Boc minte! Proiectul de amenajare a malurilor Someșului a fost modificat de peste 30 de ori

Normal, nu a zis nimic despre cât OSĂ ne coste aceste recepții și îmbunătățiri în plus. Că alea vechi: betonat-falat, venit cu pikamerul, betonat-dalat, venit din nou cu pikamerul și tot așa de vreo patru, cinci ori, cam în aceleași locuri, am aflat cât ne-au costat, deși ni s-a spusn că remedierile se fac pe banii executantului. Se pare că clujenii sunt veșnic executanți. De dus mâna la portofel pentru cumetriile municipalității.

CITEȘTE ȘI:

BETONUL ȘI DALELE COSTĂ: Încă 8 milioane de lei pentru neterminarea, conform randărilor, a ”modernizării” malurilor Someșului

O observație: noi încă nu știm vreo lucrare inaugurată de către primarul ”Beton și Dală” care să fi fost și recepționată. Iar faptul că OSĂ se plimbe ”Beton și Dală” cu alaiul de fotografi de casă pe acolo nu înseamnă recepție.

Și, DOI: Ce recepționează Primarul OSĂ, în afară de dale și betoane prietenoase cu clujenii?

CITEȘTE:

Uite ce frumos arată malul Someșului betonat și dalat! Videanu e mândru

Garduri de metal în locul gardului viu, pe malul Someșului. Să predomine griul, culoarea preferată a lui Boc

Clujenii reclamă iluminatul ineficient de pe malurile Someșului: „Degeaba arată frumos, dacă e ineficient și inutil”

OSĂ recepționeze like-uri și share pe păginuța lui de Facebook de lacei care nu s-au săturat de minciunile frustrate cu care umple orașul de cel puțin 15 ani din cei 20 de când a devenit etern jupân.