Cine nu si-a dorit o data in viata sa fie mangaiat de razele soarelui pe plajele Metiteranei? Sa dea mana cu istoria si sa savureze intreaga aroma a Sudului, cu toata seva ei divina? Iata ca acum ai ocazia sa te alinti mai mult ca niciodata si, chiar daca nu ai cum sa jungi in tinutul zeilor, poti sa mananci feluri diverse din bucataria Sudului, usor de preparat. Pofta buna!
LUNI: Mic dejun: 1 felie de paine prajita cu tzatziki (Se prepara amestecand: 100 g branza de vaci cu 100 g castravete ras, 2 linguri smantana, putina ceapa si usturoi tocate), 2 rosii, 1 pahar cu suc de portocale. Gustare: 1 felie de paine prajita, 2 linguri de mozzarella, 1 rosie, 1banana. Pranz: frigarui de miel (Ingrediente: 120 g carne de miel taiata cuburi, 100 g ardei gras taiat bucati, 100 g dovlecei si 2 rosii mici. Infinge, alternativ, in frigarui carnea, ardeii, rosiile si dovleceii, apoi condimenteaza-le cu sare si piper. Frige-le pe gratar si mananca-le cu sos preparat din 50 g iaurt si putin usturoi tocat), 1 felie paine, 50 g orez fiert cu legume. Gustare: 1 iaurt cu cereale. Cina: papaya cu branza (amesteca pulpa de la ½ papaya cu 50 g branza cu nuci), 1 felie de paine, 1 pahar cu suc de pere.
MARTI: Mic dejun: 1 felie de paine integrala, 1 lingurita unt, 1 felie sunca, 1 pahar cu suc de rosii. Gustare: 1 felie cu tort de mango. Pranz: carne de pui cu paste (Ingrediente: 100 g piept de pui, pe care il calesti intr-o lingurita de ulei de masline. Adauga sare, piper si 80 ml supa. Catre final adauga 100 g dovlecei si 50 g paste fierte si scurse de apa, precum si 100 g rosii taiate bucatele). Gustare: 1 iaurt cu 2 linguri de musli, 1 banana. Cina: salata (Ingrediente: ¼ praz taiat rondele, 1 rosie taiata felii, ¼ ardei gras taiat fasii, 1 castravecior acru taiat feliute, 4-5 masline, 1 lingura otet si busuioc, 1 felie de cascaval taiat bucati. Amesteca toate ingredientele si adauga sare si piper, dupa gust, 1 felie paine).
MIERCURI: Mic dejun: 1 kiwi, ½ banana, 1 lingura germeni de grau, 1 lingura fulgi de ovaz, 1 iaurt. Gustare: 1 portie de budinca de gris cu portocale si zmeura. Pranz: legume la cuptor (Pentru preparare pune intr-o tava 100 g felii de cartofi fierti, 150 g rondele de vinete, 100 g felii de dovlecei si 100 g ardei gras fasii. Legumele trebuie oparite. Adauga 1 ceapa taiata marunt, 1 rosie taiata felii, 1 lingura de ulei, rozmarin si da totul la cuptor timp de 15 minute), 1 copan de pui la gratar, 1 felie de paine integrala, 1 pahar cu suc de rosii. Gustare: salata de fructe (Amesteca 50 g struguri, 1 kiwi taiat, 1 lingurita suc de lamaie). Cina: rosii cu cascaval (Preparare: taie 2 rosii si pune peste ele sare, piper, usturoi taiat marunt si ½ lingurita ulei de masline. Adauga peste fiecare jumatate de rosie cate 1 feliuta de cascaval si da totul 10 minute la cuptor), 1 felie de paine graham.
JOI: Mic dejun: salata de fructe (Amesteca 100 g de pepene verde taiat cubulete, 100 g ananas, 1 banana, ½ papaya), 1 iaurt de baut, 1 felie de chec. Gustare: 1 felie de paine prajita, 1 lingurita unt, 1 felie de jambon de curcan, 1 pahar de lapte degresat. Pranz: legume calite (Fierbe 300 g legume – broccoli, morcovi, ardei, ciuperci – in apa cu sare. Caleste-le intr-o lingura de ulei de masline, impreuna cu 1 ceapa mica si 1 catel de usturoi, tocate. Adauga sare, piper, busuioc si 70 ml supa de legume. Fierbe cca 8 minute. Dupa ce le iei de pe foc, pune deasupra 2 felii de carcaval si lasa-le sa se topeasca, apoi serveste-le calde), 200 g calcan prajit in unt. Gustare: 1 felie de chec, 1 ceai de busuioc. Cina: 200 g branzica de casa, 1 felie de paine graham, 1 felie sunca, 1 pahar cu suc de portocale.
VINERI: Mic dejun: 1 felie de paine prajita, 1 lingura de crema de branza, 1 cana de suc (100 ml suc de morcovi, 200 g pepene galben pasat si 1 lingurita miere). Gustare: 2 bucati prajitura de lamaie, 1 cana de ceai de menta. Pranz: salau cu smantana (Prajeste cu o lingurita de margarina 200 g salau, apoi stropeste-l cu suc de lamaie. Fierbe 2 cartofi si presara peste ei putin patrunjel tocat. Condimenteaza totul dupa gust si serveste cu un sos din smantana amestecata cu hasmatuchi). Gustare: 1 iaurt cu cereale. Cina: 2 pateuri cu branza, 1 pahar cu suc de portocale, 1 banana.