Diete

Iaurtul, oaza de sanatate la indemana oricui

Efectele benefice ale produselor lactate acide sunt cunoscute inca din antichitate. Chiar un proverb antic spune „Bea lapte acru si vei avea o viata indelungata.”

 

Cuvantul iaurt provine din limba turca, cuvintul turc youghurmak avand semnificatia „a ingrosa”. Cuvantul iaurt sau yogurt este utilizat in mod curent, atat in SUA, cat si in Europa, fiind versiunea moderna a laptelui prins sau acru.

 

Valoarea bilogica a iaurtului este imbunatatita deoarece proteinele sunt predigerate de microorganismele din culturile lactice. Prin fermentare in intestinul gros se produce acidul propionic, fiind cunoscut si demonstrat ca reduce colesterolul sintetizat in ficat. Aceste produse au si calitati curative, care se datoreaza faptului ca ele contin toate componentele nutritive ale laptelui, dar sub o forma mai usor accesibila pentru organism. Studii recente au aratat ca un consum regulat de iaurt poate mari eficienta sistemului imunitar. Produsele lactate acide au rol benefic in cazul persoanelor iradiate in terapia cancerului.

 

Iaurtul Bonas are un aspect omogen, vascos, fara aglomerari de grasime sau substante proteice, consistenta fina, cremoasa. Culoarea este alba, spre slab galbuie, placuta, imbietoare, uniforma in toata masa produsului, gustul fiind placut, aromat, usor acrisor, specific de fermentatie lactica, racoritor, energizant.

 

Daca nu va incanta ideea sa consumati iaurt simplu, acesta ofera nenumarate posibilitati de a fi combinat cu fructe sau legume, cu verdeturi sau chiar carne taiata fin, obtinand astfel de la bauturi racoroase pana la salate consistente sau deserturi fine.

 

 

Marirea taxei pe valoare adaugata nu a schimbat pretul iaurtului Bonas. “Ne asumam aceasta diferenta de pret de 5%. Vom suporta noi diferenta de pret cauzata de cresterea taxei pe valoare adaugata, desi noi, fiind producatori, nu practicam adaos comercial. Nu crestem preturile”, sustine Vasile Nas, director general Bonas.

 

 

Produsele lactate Bonas pot fi cumparate din punctele de desfacere din pietele agroalimentare Flora, Marasti, Hermes si Zorilor, de pe str. Dunarii nr. 24, str. Hateg nr. 15, str. Aurel Vlaicu nr. 27 si in cel din complexul Union. De asemenea, lactatele „proaspat de bune” mai pot fi achizitionate din Cora, Selgros, Profi, Kaufland si din reteaua de magazine Alimrom.

 

Produsele lactate acide ( iaurturile ) contin aceleasi elemente nutritive ca si laptele, chiar intr-o forma mai usor asimilabila.

 

Valoare nutritiva pentru 100g produs:
Grasime………………………2,8g
Proteine……………………..3,2g
Calciu………………………125mg
Glucide……………………….4,8g
Valoare energetica……..66Kcal

 

.ro

Foto: .ro


Nota: Material cu caracter publicitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *