Din oras

10.000 de clujeni se luptă pentru un loc de parcare. Cererile se depun din 3 ianuarie

Clujenii vor putea să își depună cererea pentru un loc de parcare în cartiere începând cu 3 ianuarie, atât online, cât și fizic la ghișeu. Primăria dă asigurări că nu contează modalitatea de depunere a cererii, ci doar numărul de înregistrare. Parcările vor fi împărțite pe principiul primul venit, primul servit.

Anual sunt depuse peste 10.000 de cereri pentru un loc de parcare, în timp ce locurile disponibile sunt de 10 ori mai puține.

„Numărul cererilor depuse online este în creștere, cu până la peste 80%. Într-adevăr există și o categorie de clujeni care preferă să vină la ghișeu. Este cerere mare pentru parcări, avem peste 10.000 de solicitări anual. Colegii mei s-au mobilizat, astfel încât în jumătate de oră să nu mai fie cozi la ghișeu. Pentru anul 2024, programul pentru depunerea solicitărilor la ghișeu pentru locurile de parcare va fi începând din 3 ianuarie 2024, începând cu ora 08.00, la fel începând cu ora 08.00 se deschide și platforma online.  prelungirea locurilor de pacare pot fi achitate până la data de 31 martie 2024. Dacă un cetățean uită sau nu poate să facă acest lucru, contractul este reziliat și pierde locul de parcare. De asemenea, cei care doresc să își facă abonamente în zona centrală au posibilitatea să și le reînnoiască de anul acesta, începând cu data de 27 decembrie 2024, astfel încât să nu mai fie necesar să vină și ei la ghișee. De asemenea, cei care doresc să își prelungească abonamentele o pot face online începând cu data de 3 ianuarie 2024 și la ghișee din 8 ianuarie 2024.”, a anunțat viceprimarul Tarcea, la un post de radio local.

Chiar dacă locurile de parcare se eliberează în ordinea depunerii cererilor, există și anumite priorități. Mai întâi vor primi un loc de parcare persoanele cu dizablități care au domiciliul stabil în Cluj-Napoca și dețin un atoturism. Urmează apoi persoanele fizice care au domiciliul stabil, apoi cei cu flotant și ultima dată sunt persoanele juridice care au sediul social în apropierea unei parcări.

Având în vedere că locurile de parcare sunt de 10 ori mai puține decât cererea, nu este deloc surprinzător că toate străzile, aleile, trotuarele și uneori chiar și spațiile verzi sunt pline de mașini.

Citește și:

Străzi din Cluj-Napoca, blocate de mașinile parcate pe o bandă. Ce soluții sunt?