In vizor

Zeci de mii de lei, tocați anual din bugetul local pentru drapele de 1 Decembrie. Anul acesta, Primăria cumpără 4.700 de steaguri

În fiecare an când se apropie 1 Decembrie, Primăria Cluj-Napoca trebuie să cumpere drapele noi. Nici în acest an, administrația publică locală nu se abate de la regulă. Pe site-ul Primăriei a fost postat un anunț de achiziție publică pentru achiziționarea a nici mai mult nici mai puțin de 4680 de drapele. Dintre acestea, 4.500 reprezintă steagul României și au dimensiunea de 135×90 cm, 50 reprezintă steagul Uniunii Europene și au aceeași dimensiune, 12 reprezintă drapelul României și au dimensiunea 300×200 cm. Restul au aceleași dimensiuni, dar sunt făcute din materiale speciale.

Prețul pentru cumpărarea celor aproape 4700 de drapele nu a fost estimat în anunțul de achiziție publică. Urmează ca cei interesați să prezinte o ofertă până în data de 5 octombrie.

“Se vor oferi prețuri unitare pentru fiecare produs în parte, prețuri care trebuie să includă și transportul până la sediul autorității contractante. Produsele furnizate (drapele pentru pavoazarea domeniului public al municipiului Cluj-Napoca) trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să reziste la influența razelor solare pe durata perioadei de garanție; pe perioada utilizării, materialul să nu se destrame la bătaia vântului; întrucât drapelele sunt arborate pe străzile municipiului Cluj-Napoca, trebuie să reziste la agenți chimici, proveniți de la autovehicule prin arderea carburanților, precum și a compușilor chimici de spălare, culoarea acestora să reziste la minim o spălare”, se arată în caietul de sarcini.

Perioada de garanție trebuie să fie de minim șase luni de la data achiziției. Termenul de livrare a steagurilor este de 10 zile calendaristice de la data emiterii comenzii de către autoritatea contractantă.

Dacă anul acesta prețul pentru cumpărarea steagurilor este ținut la secret, de exemplu, în 2014 s-au cheltuit peste 23.500 lei pentru achiziționarea a peste 2.500 de steaguri. Pe lângă cumpărarea steagurilor, au mai fost plătiți 110.000 lei, fără TVA pentru montarea lor pe stâlpi. Banii au mers către Regia Autonomă a Domeniului Public pentru amplasarea drapelelor în oraș.

În 2015, Primăria a cumpărat 4.022 drapele pentru care au fost puși la bătaie 36.000 lei. 

sursa foto: Dan Bodea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *