Justitie

Un om de afaceri clujean, condamnat pentru țepuirea unor firme, a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri

Omul de afaceri Pop Honorius Lucian a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc alături de alte șapte persoane. Inculpații au fost reținuți de DIICOT în decembrie, fiind acuzați de săvârșirea infracțiunilor de efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii și  trafic de droguri de mare risc.

Alături de omul de afaceri au fost trimiși în judecată și Chiorean Petru Ștefan, Hodiș Ioan Andrei, Mitre Ioan, Ploscar Gabriela Valerica, Tecar Adrian, Pop Dorin Ovidiu și Pop Amalia-Denisa.

Din cercetările efectuate de procurori împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj – Serviciul Antidrog a rezultat că, în același interval de timp, inculpații au realizat și tranzacții de ordinul sutelor de grame de astfel de substanțe încasând sume cuprinse între 3.000 și 15.000 lei.
În urma celor 25 de percheziții domiciliare efectuate pe raza județului Cluj au fost identificate și ridicate cantitățile de 9320 comprimate din categoria drogurilor de mare risc (5.752 conținând 3-CMC cristal și 3.568 ecstasy), sume în lei și valută în echivalentul a aproximativ 113.000 euro precum și alte mijloace de probă.

Pop Honorius, patronul unei companii specializate în montajul de panouri fotovoltaice, nu se află la prima întâlnire cu justiția. Acesta a fost condamnat în 2017 la șapte ani de închisoare pentru înșelăciune.

Citește și:

”Om de afaceri” din Dej, fost condamnat penal pentru țepuirea unor firme, arestat de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri