In vizor

Profesorul Dan Micu candidează pentru funcția de rector al Universității Tehnice

Profesorul și cercetătorul Dan Micu și-a anunțat candidatura pentru funcția de rector al Universității Tehnice din dorința de a fi un ambasador la Univeristății pentru a-i promova valorile.

„Am decis să candidez la poziția de rector și pornesc pe acest drum din dorința de a face nu doar bine, ci “binele mai mare”, iar în acest scop îmi voi pune în practică toate abilitățile dobândite în cariera mea de 25 de ani în această universitate și toată experiența câștigată la alte universități din lume.

Prin relaționalul național și internațional pe care mi l-am construit îmi doresc să fiu ambasadorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca și să-i promovez valorile și nevoile. Liderul adevărat este urechea care știe să asculte mai bine, nu vocea cea mai impunătoare. Eu vin în fața dumneavoastră și sunt omul care vă ascultă, iar din rolul de rector vă voi promova soluțiile și rezultatele, le voi scala la nivel de universitate.

În opinia mea, a fi rectorul unei universități înseamnă să selectez oameni valoroși, fără compromisuri, apoi să-i întreb: ce pot face eu pentru voi? Și să le acord resurse să-și materializeze planurile.

Doresc să susțin consolidarea sentimentului apartenenței la o universitate-fanion a orașului și a țării, să simțim că facem parte din aceeași comunitate academică.

Vă propun o schimbare de cultură în universitatea noastră: haideți să consolidăm împreună o comunitate în care primează cultura 5C: a curajului, a calității, a competenței, a colaborării, a coeziunii, recunoașterea performanței, a rezultatelor și promovarea vizibilității oamenilor în toate dimensiunile activității universitare.

Trebuie să ne dorim progres, nu perfecțiune și să avem curajul de a colora și în afara conturului.

Urmând vorbele lui Henri Coandă Viitorul este suma pașilor pe care îi faci, inclusiv a celor mici, ignorați sau luați în râs, haideți să începem să construim împreună viitorul”.

Pe website-ul meu puteți să consultați în detaliu planul managerial și alte informații relevante. https://danmicu.ro/

De asemenea, vă invit să ascultați mesajele pe care le transmit ⎯ despre munca noastră împreună, despre mine ca profesionist și ca om ⎯ colaboratori, precum și studenți și absolvenți din străinătate și din România. https://danmicu.ro/testimoniale/” , este mesajul profesorului Micu.

Dan Micu este profesor la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, unde predă Metode numerice, Complemente de matematici, Electromagentics (curs în engleză) și Clădiri verzi la Facultatea de Inginerie Electrică.

În perioada 2017-2018 și în 2022-2023 a fost Fulbright senior-profesor la University of Florida, Electrical and Computer Engineering, SUA, din 2019 până în 2023 a fost profesor la Beijing Jiatong University în China.

Este dublu licențiat în Matematică (la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca) și în Energetică Industrială (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca), cu doctorat în Inginerie Electrică cu stagii de cercetare la Vrije Universiteit Brussel.

A fost implicat în 18 proiecte de cercetare internaționale, dintre care director al 8 proiecte Horizon, a fost manager de proiect în 7 granturi de cercetare naționale și membru în 20 de proiecte cu mediul economic.

Din 2023 este cofondator al Energy Advisor Start-up, din 2020 este președintele Comisiei de Cercetare din Senatul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, iar din 2010 este directorul Energy Transition Research Center.

A efectuat peste 50 de stagii de cercetare și predare la universități din străinătate, printre care University of Chicago, SUA, Ecole Normale Superieure Lyon, Franța, Oita University, Japonia.