Din oras

Blocuri de opte etaje și o biserică, în locul unei zone industriale de pe strada Fabricii de Zahăr

Treptat zona industrială este total acaparată de blocuri de locuințe și clădiri de birouri. Astfel, pe terenul situat pe strada Fabricii de Zahăr unde se află acum construcții industriale și depozite, Nord Conforest intenționează să construiască blocuri cu opt etaje dar și un lăcaș de cult. 

Proiectul se află acum în consultare publică.

Planul urbanistic zonal propune restructurarea unui teren cu o suprafață de 2,4 hectare în vederea dezvoltării unei structuri funcționale mixte (locuire, servicii, supermarket, birouri, cult).

„Strategia integrată de dezvoltare urbană Cluj-Napoca încurajează concentrarea activităților industriale în parcuri tehnologice din afara localităților. restructurarea platformelor industriale situate în proximitatea nordică a căii ferate devine o necesitate, astfel prin prezentul PUZ se instituie o zonă mixtă în loc de zonă mică producție servicii de tip industrial și cvasi industrial, comerț en gros”, justifică proiectanții oportunitatea acestei investiții.

Astfel, potrivit proiectului urmează să fie ridicate;

Pe parcela 1 se vor construi doua volume (1-2S)+P+8E, articulate de un parter comun unde vor fi amenajate supermarket, servicii și birouri. Accesele auto și pietonale se vor face din str. Câmpul Painii si str. Ghioceilor, iar parcările vor fi amenajate într-un parking subteran.

Pe parcela doi se va construi un imobil (1-2S)+P+8E și se va ridica lăcașul de cult. La parterul clădirii se vor amenaja spații de învățământ, servicii, birouri.

Accesul auto se va realiza din str. Ghioceilor și accesele pietonale din str. Câmpul Pâinii și str. Ghioceilor. Parcarea autovehiculelor se va realiza in parkingul subteran

Lăcașul de cult va fi deservit de o piațetă și vor fi amenajate spații verzi cu acces semipublic.

Lăcașul de cult va fi ridicat pe această parcelă deoarece în vecinătatea amplasamentului reglementat prin PUZ există biserica Sfinții „Ioachim și Ana” care trebuie desființat deroarece există un proiect care prevede dezvoltarea unui proiect de mobilitate de la podul Oașului-Răsăritului pe o distanță de 4 kilometri pe traseul Răsăritului-Câmpul Pâinii-Pod Ira. Astfel, lăcașul de cult va fi relocal pe amplasamentul regelementat prin PUZ (parcela 2).

Acuma rămâne de văzut cum vor reuși să rezolve problema zgomotului de la calea ferată, având în vedere că imobilele sunt chiar în proximitatea acesteia. De altfel, în comisia de urbanism chiar s-a propus la un moment dat să fie doar clădiri de birouri, însă sugestia nu a fost acceptată de beneficiari.

Proiectul imobiliar este dezvoltat de Nord Conforest, firma deținută de frații Așchilean. Pe lângă proiectele imobiliare aceștia au câștigat de la Primăria Cluj -Napoca nenumărate licitații.

Firma a câștihgat  două segmente însemnate din proiectul de revitalizare a malurilor Someșului din zona platoului Sălii Sporturilor, precum și din zona Parcului Armătura în valoare de 5,4 milioane de euro. 

De asemenea, a mai câștigat licitația în valoare 18 milioane de lei pentru modernizarea Parcului Caragiale, contract care a afost ajustat la suma de 34 de milioane de lei.

Tot Nord Conforest s-a ocupat și de realizarea Parcului Tineretului de pe bulevardul Muncii. De asemenea, s-a ocupat și de închiderea rampei de la Pata Rât, a modernizat Parcul Central și Clădirea Casino, Salina Turda etc.

Cifra de afaceri NORD CONFOREST SA. a fost de 92,107,952.00 RON în anul 2022, cu un profit de 4,835,515.00 RON, după de activitate.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 24.82%.

NORD CONFOREST SA a raportat un număr de 205 angajați în anul 2022.