In vizor

Țepuiți de o firmă de apartament. Zeci de clujeni au fost înșelați de o firmă de turism din Cluj-Napoca

Aproape o sută de clujeni au fost înșelați de o firmă de turism din Cluj-Napoca, iar prejudiciul se ridică la aproape 70 de mii de euro. Oamenii ar fi trebuit să ajungă ieri, 4 aprilie, în Dubai pentru un sejur de o săptămână, dar firma, tour-operatorul Vox Travel de la care au cumpărat biletele de avion şi cazarea la hotel nu a făcut plăţile mai departe către compania de zbor şi unităţile de cazare. Oamenii au fost anunțați în ultima clipă că nu vor avea parte de excursia pentru care au plătit sute de euro.

„Mare lucru cu ce s-a întâmplat nu știu nici eu. Atâta știu, că trebuia să se întâmple într-un fel și s-a întâmplat în alt fel”, a declarat unul dintre pagubiti.

Managerul agenției de turism Vox Travel susține că a efectuat plățile, dar că s-a produs o încurcătură și că va încerca să remedieze problema, chiar dacă știe că va trebui să plătească și despăgubiri. 

„Oamenii au dreptate. Ce s-a întâmplat, am plătit banii, ăștia de la hotel s-au încurcat, i-au trimis înapoi, avioanele erau în aer, toate. O să rezolv plângerile. Plus despăgubiri, că oamenii și-au luat concedii”, a precizat managerul Vox Travel, Ioan Chindris.

Cei păgubiți amenință cu acțiuni în instanță, dacă nu-și vor recupera banii plătiți către Vox Travel. 

„E bine să nu pățească nimeni niciun fel de lucruri neplăcute, în măsura în care le putem preveni sau depind de noi, n-ar trebui să se întâmple”, a completat Mircea Olaru, pagubit. 

Până să ajungă la tribunal turiştii păgubiți vor face plângere la poliţie împotriva firmei clujene şi vor sesiza Protecţia Consumatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *