Din oras

Studentii protestatari de la UBB au luat micul dejun in sala de curs

Dupa ce au dormit azi-noapte in sala de curs Nicolae Iorga a Universitatii Babes Bolyai, studentii care au protestat inca de ieri au ramas si astazi in institutie. Un reprezentant al conducerii UBB a incercat sa-i scoata afara in aceasta dimineata, pe motiv ca in sala urmeaza sa fie sustinute cursuri.  “Universitatea a dat dovada pana acum de rea credinta, nu mai avem incredere in voi”, a fost replica protestatarilor.

Paine, cafea, cateva resouri, apa si hartie igienica. Toate acestea au fost aduse de protestatari in sala Nicolae Iorga, ocupata inca de ieri dupa-amiaza. Motivul pentru care tinerii protesteaza in institutie este acela ca doresc sa-si revendice spatiul universitar ca spatiu de dezbateri publice. In jur de 20 de protestatari au dormit azi-noapte in sala de curs. Ce si-au adus cu ei? Toate cele necesare.

Dupa ce aseara mesajul transmis de Universitate a fost unul pasnic, lasandu-i sa ramana in institutie peste noapte, in aceasta dimineata un reprezentant al conducerii UBB a incercat sa ii scoata afara.

http://www.youtube.com/watch?v=u6vNSZ_fLCY&feature=youtu.be

Tinerii au protestat spunand ca nu pleaca pana nu este gasita o alta sala de curs pe care s-o ocupe. In cele din urma, protestatari au ramas in sala, alaturi de cursanti, carora le-au transmis urmatorul mesaj: ”Nu vrem sa va deranjam, dar vom ramane aici. Sunteti invitati si voi sa va alaturati noua”.

Studentii au intocmit unele reguli de comunicare inclusiv cu mass-media: “Mesajele decise se transmit in plen cu toata lumea. Nu se filmeaza dezbaterile, nu pentru ca e ceva de ascuns, ci pentru a nu influenta modul in care se desfasoara dezbaterile. Nu exista lider, organizator sau afiliere de orice fel”.

De asemenea, mai multi profesori ai UBB au solidarizat cu tinerii care au postat inca de aseara pe site-ul multiservitate.ro mesajul lor de sustinere.

Reamintim ca saptamana trecuta un grup de 30 de tineri, majoritatea facand parte din organizatia “Tinerii Maniosi” au fost tinuti in fata sediului UBB fara sa fie lasati sa participe la o proiectie de film si o dezbatere in sediul institutiei.

Ioana Oros

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *