Din oras

SE-MBRACĂ EMIL BOC ÎN STRAI DE SĂRBĂTOARE: A fost desemnat câștigătorul licitației pentru metrou

Scris de 1342

Asocierea Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S.- Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia-Alstom Transport S.A. – Arcada Company S.A a fost desemnată câștigătoarea licitației deschise având ca obiect „Proiectare și execuție lucrări de infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), automatizare trafic, racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție Magistrala I de metrou Cluj”.

După expirarea perioadei de contestații și semnarea contractului, se va putea trece la proiectarea și execuția lucrărilor.

Dar asta în condiţiile pe care tocmai ce le-am descris: după ce OSĂ se găsească HCL județean pentru PUZ metrou.  Care e de negăsit pe siteul Consiliului Județean, și suspiciunea mea este că acesta nici nu există.

CITEŞTE: UN METROU PREA ÎNDEPĂRTAT: Anunţul cu câştigătorul Gulermak, ca anunţul – poate OSĂ fie. Dar unde-i PUZ-ul Metroului – iată o nouă întrebare?

Şi poate ne explică onor primarul cine OSĂ facă exproprierile? Acum, pe lege, numai Metrorex expropriază.

Şi abia după ce TOT culoarul de exproprieri e liber și e trecut tot ca proprietate publică pe județ, atunci se poate face HCL pe PUZ – după ce dă judeţul către municipiu. Că dacă nu, e foarte vulnerabil juridic.

Şi abia după ce va fi HCL pe PUZ, se va putea face DTAC. Abia după aia se dă AC.

Şi abia după aia lopata.

Acum un an zicea Oprea că “OSĂ mai dureze câteva luni” până a face ceva ca nu numai metrorex să poată expropria, dar iaca, acele câteva sunt deja un an, și IOC rezultat.

Aşteptăm să vedem cum turcul plăteşte pusul dopului înapoi la sticla de şampanie.

UPDATE: Ni se şopteşte în cască cum că lucrările se vor întinde pe 8 ani. Suntem în 2023. Plus 8 ani egal 2031! Fără să socotim întârzierile de care vorbim mai sus. Prin urmare, cum se termină lucrările în 2026 (conform finanaţare UE), sau 2027, conform ultima aruncare de vorbe în vânt a primarului Emil Boc?

Chiar nu sunteţi sătui de atâtea minciuni?ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  SĂ DĂM CU BANUL DE PĂMÂNT: Cât de frumoase sunt inutilele garnituri de cauciuc de la baza pomilor care au umplut orașul prin contract cu atribuire directă din banul public
 • Acum 2 hours Politica
  Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari. Între timp, ministrul Apărării, se hărnicea să creeze o nouă categorie de pensionari speciali: civilii care lucrează în armată, poliție și servicii secrete se pot pensiona mult mai repede, la fel ca militarii
 • Acum 14 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 15 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 18 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 21 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 21 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 22 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 23 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 23 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 24 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 1 day Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
Citește și...
NOROC DE CACAO Din oras

Rahat românesc, ultimul răcnet

Nouă atracție în centrul orașului Cluj-Napoca pe strada Dávid Ferenc! În apropiere de magazinul Sora, […]

Recomandările redacției
TOP CITITE