Din oras

SE-MBRACĂ EMIL BOC ÎN STRAI DE SĂRBĂTOARE: A fost desemnat câștigătorul licitației pentru metrou

Asocierea Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S.- Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia-Alstom Transport S.A. – Arcada Company S.A a fost desemnată câștigătoarea licitației deschise având ca obiect „Proiectare și execuție lucrări de infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), automatizare trafic, racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție Magistrala I de metrou Cluj”.

După expirarea perioadei de contestații și semnarea contractului, se va putea trece la proiectarea și execuția lucrărilor.

Dar asta în condiţiile pe care tocmai ce le-am descris: după ce OSĂ se găsească HCL județean pentru PUZ metrou.  Care e de negăsit pe siteul Consiliului Județean, și suspiciunea mea este că acesta nici nu există.

CITEŞTE: UN METROU PREA ÎNDEPĂRTAT: Anunţul cu câştigătorul Gulermak, ca anunţul – poate OSĂ fie. Dar unde-i PUZ-ul Metroului – iată o nouă întrebare?

Şi poate ne explică onor primarul cine OSĂ facă exproprierile? Acum, pe lege, numai Metrorex expropriază.

Şi abia după ce TOT culoarul de exproprieri e liber și e trecut tot ca proprietate publică pe județ, atunci se poate face HCL pe PUZ – după ce dă judeţul către municipiu. Că dacă nu, e foarte vulnerabil juridic.

Şi abia după ce va fi HCL pe PUZ, se va putea face DTAC. Abia după aia se dă AC.

Şi abia după aia lopata.

Acum un an zicea Oprea că „OSĂ mai dureze câteva luni” până a face ceva ca nu numai metrorex să poată expropria, dar iaca, acele câteva sunt deja un an, și IOC rezultat.

Aşteptăm să vedem cum turcul plăteşte pusul dopului înapoi la sticla de şampanie.

UPDATE: Ni se şopteşte în cască cum că lucrările se vor întinde pe 8 ani. Suntem în 2023. Plus 8 ani egal 2031! Fără să socotim întârzierile de care vorbim mai sus. Prin urmare, cum se termină lucrările în 2026 (conform finanaţare UE), sau 2027, conform ultima aruncare de vorbe în vânt a primarului Emil Boc?

Chiar nu sunteţi sătui de atâtea minciuni?