Editorial

Românul, moartea costaricanilor

Scris de 79

Un român este suspect de moartea a 48 de oameni, în Costa Rica. Cum se presupune că i-a omorât? Cu alcool. Cu ce, bă? CU ALCOOL! Acuma, să nu vă imaginați că i-a îmbătat până au căzut sub masă. Deși, probabil unii dintre ei au căzut. I-ar fi omorât cu alcool contaminat cu metanol.

„Guaro este un lichior produs prin distilarea trestiei de zahăr, dar în țările din America Latină e folosit ca termen generic pentru orice fel de lichior. Băutura e incoloră și clară.”, scrie libertatea.ro.

În primul rând, ce oameni sunt ăia care beau lichior? S-a dus al nostru acolo, a văzut ce poșircă beau ăia și a zis să le facă o băutură nițel mai tare. Problema e că lichiorul produs de român a dezvoltat niște metanol, dar astea sunt detalii. Dă-i unui moldovean să bea metanol și va râgâi după.

Să ne amintim de un caz din mai 2020, dintr-o comună din Iași. Primăria distribuie gratuit spirt, să se dezinfecteze oamenii în pandemie. Ce nu știa Primăria e că spirtul era contrafăcut. Iar în Moldova spirtul nu e folosit doar la dezinfectare. Așa că oamenii l-au băut, așa contrafăcut cum era. Că nu există somelieri de spirt, să-l pună într-un pahar, să-l aereze, să-l amușine, să-l guste și să spună dacă a fost un an bun pentru spirt sau nu.

17 oameni au murit după ce au băut spirtul contrafăcut, dar unul a supraviețuit. Acesta a declarat că dintr-o jumătate de litru de spirt și-a făcut patru litri de băutură, diluată cu apă. Citez din acest erou național: „De la Primărie mi-au dat o plasă cu o sticlă de spirt și mai multe lucruri pentru protecție în perioada asta. Eu seara am băut o jumătate de litru de rachiu. Când am terminat rachiul, am pus mâna pe sticla de spirt și am amestecat-o cu apă. Patru litri am făcut. I-am tot dat, i-am tot dat și am băut tot până spre dimineață. Dimineața eram treaz, am fost supărat că nu m-am îmbătat. Eu asta am vrut, să mă îmbăt!”, a declarat Teodor Sasu, 58 de ani, din satul Onești, comuna Plugari, județul Iași.

Ăsta moldovean adevărat! Păi ăsta îți bea și lichior cu metanol fără să clipească, nu ca firavii ăia de costaricani.

Libertatea mai scrie următoarele despre subiectul românului din Costa Rica: „În acest caz, persoana anchetată a fost un bărbat de 54 de ani pe nume Rădulescu, și potrivit Tribunalului Electoral Suprem , acesta a primit cetățenia costaricană prin naturalizare, întrucât în august 2010 s-a căsătorit cu o localnică, de care a divorțat doi ani mai târziu.

Ancheta în care a apărut Rădulescu a fost deschisă pe 13 octombrie 2020, când șase bărbați și o femeie care locuiau în Ciudadela La Carpio, în La Uruca, San José, au murit după ce au consumat lichior contaminat cu metanol.

În zilele următoare, decesele cauzate de alcool s-au înmulțit și, pe 23 octombrie anul trecut, Poliția Judiciară a percheziționat casa românului din Granadilla, unde a confiscat 15.378 de sticle, care conțineau alcool cu metanol.

Unitatea de supraveghere a sănătății din Ministerul Sănătății a înregistrat, până la 17 decembrie a anului precedent, un total de 48 de decese în țară legate de consumul de metanol. Au fost 41 de bărbați și șapte femei, cu un interval de vârstă cuprins între 23 și 82 de ani. În cursul lunii ianuarie a acestui an au fost înregistrate decesele a cinci locuitori din Upala și patru din San Pablo de Heredia, legate de consumul de alcool contaminat cu metanol.”

Din păcate pentru autoritățile costaricane, nu-l mai pot ancheta pe român pentru că acesta a decedat. Nu de la alcoolul pe care l-a produs, ci din cauze naturale. Și asta e o ironie românească de toată frumusețea: a omorât 48 de oameni cu alcool, dar el a murit de moarte bună. Să mai ziceți că nu există un Dumnezeu al alcoolicilor, care veghează și protejează!

Deci, în meciul cu alcool de proastă calitate, România conduce Costa Rica cu 1 la 48. Un moldovean viu, după ce a băut spirt contrafăcut, și 48 de costaricani morți, după ce au băut lichior cu metanol. E clar, n-are cum să ne bată nimeni la băut!ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours PubliNews
  Prima finantare blue IFC sprijina, prin BT, folosirea sustenabila a apei
 • Acum 11 hours Din oras
  Fiindcă de peste un deceniu cablurile din Cluj-Napoca nu au fost integral îngropate, un clujean cere prin bugetarea participativă măcar înălțarea cablurilor care pot fi atinse cu mâna
 • Acum 11 hours Politica
  #ECHIPA_CÂȘTIGĂTOARE a pierdut și președinția Sectorului 3 București. Așteptăm, cu interes, ziua ejectării din fruntea Senatului
 • Acum 12 hours In vizor
  Hop și Boc să se lipească de imaginea celor 8 bacalaureați de nota 10 din acest an! Ar trebui să ne fie rușine, nu să ne felicităm!
 • Acum 12 hours Politica
  Guvernul, măciucă la buzunarele românilor: Crește impozitul pe dividende de la 5% la 8% începând de anul viitor. Cresc accizele la alcool și tutun, cresc impozitele la jocurile de noroc, TVA pentru băuturile cu zahăr crește la 19%
 • Acum 13 hours Sanatate
  În două săptămâni, numărul clujenilor internați cu COVID-19 s-a dublat. N-am scăpat de pandemie
 • Acum 13 hours Politica
  PSD declanșează alegeri în organizațiile care au câștigat alegerile locale din 2020, iar în celelalte organizații începe ”reorganizarea”. Filiala Cluj a ”înfrânt” pe linie
 • Acum 13 hours Din oras
  Încă un ”rând” de amânare de termen pentru licitația de proiectare și execuție a metroului din Cluj
 • Acum 14 hours Din oras
  Accident pe Regele Ferdinand, în față la Central: șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar
 • Acum 14 hours Politica
  S-A DAT COMANDA: REPER, Dacian Cioloș, în barca noului partid, ADUNAREA! Încă trei parlamentari au părăsit azi USR
 • Acum 14 hours PubliNews
  Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass
 • Acum 15 hours Din oras
  „Modernizarea locurilor de joacă” părăginite din Cluj-Napoca, solicitată prin procesul de bugetare participativă: „Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp”
 • Acum 15 hours In vizor
  Sindicaliștii din Penitenciarul Gherla aduc acuze grave actualului șef al Secției Exterioare de femei Cluj-Napoca: ”Probleme cu alcoolul. Înjură subordonații. Nu a fost sancționat”
Citește și...
UMILĂ OPINIE Editorial

Burlescul fotbalului românesc

Adică despre grotescul situaţiei de a face sport cu cocalari, bişniţari şi săgeţi cu muci […]

Recomandările redacției
TOP CITITE