Din oras

După contestații eșuate, amenajarea Parcului Feroviarilor intră în linie dreaptă: „Vom începe lucrările anul acesta”

Scris de 115

Lucrările de amenajare a Parcului Feroviarilor ar putea debuta în acest an. Primăria a câștigat contestația depusă, iar acum s-a ajuns la etapa de achiziție publică de lucrări în urma celor 5 oferte depuse și aflate în evaluare.

„Care este stadiul? Sîntem în faza de achiziție publică de realizare lucrări.

Avem cinci oferte în evaluare.

Am câștigat la CNSC o contestație și, în consecință, vom începe lucrările anul acesta, după finalizarea licitației”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții. 

Parcul Feroviarilor este al doilea parc ca dimensiune, de cca 6 hectare, din municipiul Cluj-Napoca. Procedura de licitație a fost blocată după contestația depusă la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Licitația pentru atribuirea contractului aferent lucrărilor de execuție a fost contestată la (CNSC), partea procedurală, cu solicitarea modificării caietului de sarcini.

De altfel, edilul s-a referit și la situația Parcului Armătura, care se află în prezent în etapa de achiziție publică pentru realizarea lucrărilor, cu patru oferte depuse spre evaluare, iar administrația locală estimează demararea lucrărilor în 2021. 

În ceea ce privește etapa a treia a așa-numitului culoar de mobilitate de-a lungul Someșului de la Parcul Armătura până la Podul Fabricii, tronson Someș-Oașului, s-a ajuns abia la etapa de achiziție a documentației tehnice. 

Contractul privind amenajarea Parcului Feroviarilor este în valoare de 43.2 milioane de lei/ cca 10 milioane de euro, bani din fonduri europene. 

Durata de realizare a investiției este estimată la un termen de 22 de luni. 

În noiembrie 2020, Ziar de Cluj semnala modul în care, după îndelungate tergiversări, administrația locală a lansat licitația pentru modernizarea Parcului Feroviarilor.

CITEȘTE ȘI: După trei ani de amânări, Primăria a lansat licitația pentru modernizarea Parcului Feroviarilor

După mai multe tentative eșuate de licitare a acestui proiect, la începutul lunii noiembrie 2020 Primăria publica în sistemul de achiziții publice (SICAP) un anunț de intenție privind licitația de execuție a lucrărilor. După mai multe amânări, administrația a reusit să lanseze licitația pentru modernizarea Parcului Feroviarilor. 

„Primăria a deschis licitația pentru execuția lucrărilor de amenajare a parcului, unul dintre cele mai importante proiecte “verzi” ale orașului”, nota primarul Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

Parcul Feroviarilor a intrat în proprietatea Primăriei în 2017.

De atunci se tot vorbește despre modernizarea acestui obiectiv, dar până acum s-au făcut doar concursul de soluții și proiectul tehnic. Lucrările se lasă așteptate. Anul trecut, primarul Emil Boc spunea că totul durează atât de mult din cauza concursurilor de soluții. 

Proiectarea este gata din august 2019. Atunci Boc preciza că va demara licitația de execuție a lucrărilor după ce e finalizată proiectarea. A trecut însă mai bine de un an și abia în noiembrie 2020 administrația a deschis licitația pentru modernizarea acestui parc. 

Pentru această investiție au fost prevăzute 4 obiective:

Obiectiv 1. Parcul Feroviarilor – 53.457 mp – desființare corp C1, construire pavilioane, sistem irigații, sistem iluminat public, mobilier urban, reconfigurare alei

– Obiectiv 2. Amenajare Strada Parcul Feroviarilor – 8.496 mp

– Obiectiv 3. Amenajarea malurilor râului Someș

– Obiectiv 4. Realizare pasarele pietonale peste râul Someș;

Proiectul câștigător al concursului de soluții realizat în parteneriat cu O.A.R. implică reorganizarea și modernizarea unei suprafețe de 5,34 ha.

În noul parc urmează să fie amenajate 2 lacuri artificiale, vor fi plantați arbori și arbuști, instalate echipamente de joacă și fitness în aer liber, mobilier urban modern, rastele pentru biciclete, iluminat public LED, sistem de irigații inteligent ș.a.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 38 mins PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 39 mins Sanatate
  Crește numărul spitalizărilor: 35 de copii sunt internați cu COVID-19. Au fost depistate 162 de noi cazuri de COVID-19 la Cluj.
 • Acum 4 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 5 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 7 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 7 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 8 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 9 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 10 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 10 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 11 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE