Din oras

După contestații eșuate, amenajarea Parcului Feroviarilor intră în linie dreaptă: „Vom începe lucrările anul acesta”

Scris de 115

Lucrările de amenajare a Parcului Feroviarilor ar putea debuta în acest an. Primăria a câștigat contestația depusă, iar acum s-a ajuns la etapa de achiziție publică de lucrări în urma celor 5 oferte depuse și aflate în evaluare.

„Care este stadiul? Sîntem în faza de achiziție publică de realizare lucrări.

Avem cinci oferte în evaluare.

Am câștigat la CNSC o contestație și, în consecință, vom începe lucrările anul acesta, după finalizarea licitației”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții. 

Parcul Feroviarilor este al doilea parc ca dimensiune, de cca 6 hectare, din municipiul Cluj-Napoca. Procedura de licitație a fost blocată după contestația depusă la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Licitația pentru atribuirea contractului aferent lucrărilor de execuție a fost contestată la (CNSC), partea procedurală, cu solicitarea modificării caietului de sarcini.

De altfel, edilul s-a referit și la situația Parcului Armătura, care se află în prezent în etapa de achiziție publică pentru realizarea lucrărilor, cu patru oferte depuse spre evaluare, iar administrația locală estimează demararea lucrărilor în 2021. 

În ceea ce privește etapa a treia a așa-numitului culoar de mobilitate de-a lungul Someșului de la Parcul Armătura până la Podul Fabricii, tronson Someș-Oașului, s-a ajuns abia la etapa de achiziție a documentației tehnice. 

Contractul privind amenajarea Parcului Feroviarilor este în valoare de 43.2 milioane de lei/ cca 10 milioane de euro, bani din fonduri europene. 

Durata de realizare a investiției este estimată la un termen de 22 de luni. 

În noiembrie 2020, Ziar de Cluj semnala modul în care, după îndelungate tergiversări, administrația locală a lansat licitația pentru modernizarea Parcului Feroviarilor.

CITEȘTE ȘI: După trei ani de amânări, Primăria a lansat licitația pentru modernizarea Parcului Feroviarilor

După mai multe tentative eșuate de licitare a acestui proiect, la începutul lunii noiembrie 2020 Primăria publica în sistemul de achiziții publice (SICAP) un anunț de intenție privind licitația de execuție a lucrărilor. După mai multe amânări, administrația a reusit să lanseze licitația pentru modernizarea Parcului Feroviarilor. 

„Primăria a deschis licitația pentru execuția lucrărilor de amenajare a parcului, unul dintre cele mai importante proiecte “verzi” ale orașului”, nota primarul Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

Parcul Feroviarilor a intrat în proprietatea Primăriei în 2017.

De atunci se tot vorbește despre modernizarea acestui obiectiv, dar până acum s-au făcut doar concursul de soluții și proiectul tehnic. Lucrările se lasă așteptate. Anul trecut, primarul Emil Boc spunea că totul durează atât de mult din cauza concursurilor de soluții. 

Proiectarea este gata din august 2019. Atunci Boc preciza că va demara licitația de execuție a lucrărilor după ce e finalizată proiectarea. A trecut însă mai bine de un an și abia în noiembrie 2020 administrația a deschis licitația pentru modernizarea acestui parc. 

Pentru această investiție au fost prevăzute 4 obiective:

Obiectiv 1. Parcul Feroviarilor – 53.457 mp – desființare corp C1, construire pavilioane, sistem irigații, sistem iluminat public, mobilier urban, reconfigurare alei

– Obiectiv 2. Amenajare Strada Parcul Feroviarilor – 8.496 mp

– Obiectiv 3. Amenajarea malurilor râului Someș

– Obiectiv 4. Realizare pasarele pietonale peste râul Someș;

Proiectul câștigător al concursului de soluții realizat în parteneriat cu O.A.R. implică reorganizarea și modernizarea unei suprafețe de 5,34 ha.

În noul parc urmează să fie amenajate 2 lacuri artificiale, vor fi plantați arbori și arbuști, instalate echipamente de joacă și fitness în aer liber, mobilier urban modern, rastele pentru biciclete, iluminat public LED, sistem de irigații inteligent ș.a.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 40 mins In vizor
  LACRIMI DE CROCODIL. Cică ”PNL luptă pentru justiție, nu pentru corupție!”, are tupeul să declare europarlavramentarul PNL Rareș Bogdan. Poate în 30 de zile ca la pensiile speciale. Ia să vedem care sunt senatorii PNL care au luptat pentru nerușinatul prag de definire a abuzului în funcție
 • Acum 1 hour Politica
  Marcel Ciolacu cere Ministerului Justiției să prezinte public o variantă de reglementare adecvată pentru pragul valoric la abuzul în serviciu. ”PSD rămâne consecvent și va vota în Camera Deputaților, care este for decizional, doar ceea ce recomandă profesioniștii din justiție”
 • Acum 1 hour PubliNews
  La Iulius Mall Cluj se „simt” „(A)ere de primăvară” – expoziție care surprinde percepția asupra anotimpului renașterii de-a lungul timpului
 • Acum 3 hours Justitie
  IA BANUL ȘI FUGI! Contractele CNAIR cu Tirrena Scavi, firmă cu sediul social în Cluj, reziliate la CAB. Tribunalul Comercial Cluj a admis insolvența constructorului din Italia
 • Acum 4 hours General
  Începe să apară infrastructura de 5 stele pe viitorul culoar verde-albastru de mobilitate nemotorizată de-a lungul Someșului, de la Gilău la Apahida
 • Acum 5 hours In vizor
  Ludovic Orban, audiat ca martor la DNA în dosarul măștilor neconforme cumpărate de Romarm
 • Acum 6 hours Politica
  Senatul a votat introducerea unui prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu, aproape identic cu pragul din celebra OUG 13 dată de tandemul Dragnea – Grindeanu
 • Acum 7 hours Politica
  Legea de modificare a pensiilor “speciale” a fost votată de Senat. Secretar de stat în Ministerul Muncii: “vor scădea cu până la 81%”
 • Acum 9 hours Eveniment
  MEDITAŢII CU CASĂ DE MARCAT ŞI PIOS. ANAF a ratat ceva: băbuţele cu leuştean care vând la colţul străzii
 • Acum 9 hours In vizor
  O firmă care va schimba gazonul de pe Cluj Arena a fost implicată într-o anchetă DNA şi ar face parte din anturajul lui Gigi Becali
 • Acum 10 hours FOTOGRAFILA
  Plantare copaci prin smulgere cu excavatorul pe strada Universităţii. Măcar aşa ştim cum l-au smuls de pe postament şi pe Iuliu Maniu
 • Acum 10 hours Eveniment
  Cu vile în localități defavorizate, cu reduceri de tarif, şefii Electrica Bihor, furau curent
 • Acum 11 hours Politica
  O IDEE BUNĂ: Achimaș-Cadariu propune conversia centrelor medicale mici: “S-ar putea ocupa de triaj, recuperare și paliație”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE