In vizor

Război între Boc și Anca Buzoianu, rectorul UMF Cluj pentru șefia Spitalului Județean. Petru Șușca, managerul spitalului, dat jos din funcție și repus după trei ore

Postul de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj este motivul unui război dur între Emil Boc și Anca Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca. Buzoianu îl vrea plecat pe managerul Petru Șușca, dar Boc ține morțiș să îl păstreze în funcție. Relațiile politice înalte ale fostului premier Emil Boc au fost mai puternice decât dorința Ancăi Buzoianu de a-l schimba de Șușca. În acest context, s-a creat o situație de râsul plânsul care arată cum se fac jocurile politice.

Lui Petru Șușca i-a expirat mandatul în 26 iunie și trebuia să se organizeze concurs. Pentru că cei din PNL au blocat concursurile în spitale, se putea face o prelungire pe 30 de zile, pe 60 de zile sau pe 90 de zile. Conducerea Universității de Medicină și Farmacie a insistat pe lângă Boc și PNL să numească interimar în locul lui Șușca un reprezentant al universității, pe Daniel Mureșan.

Sursele din interiorul spitalului, citate de deputatul USR Cluj, Emanuel Ungureanu, spun că s-a declanșat un război între Boc, care îl susținea pe Șușca și UMF, care dorea ca Șușca să nu mai fie la cârma Spitalului Județean. Aparent a câștigat universitatea și pentru trei ore Daniel Mureșan a fost numit interimar prin ordin la conducerea spitalului. După trei ore, la presiunile lui Emil Boc și Ludovic Orban, Petru Șușca a fost repus în funcție și i s-a prelungit mandatul pentru trei luni.

Emanuel Ungureanu consideră că Daniel Mureșan a fost umilit. De asemenea, deputatul USR Cluj subliniază că este nevoie de o numire corectă în funcție, pe baza unui concurs care să nu aibă nicio implicare politică.

„Un om ca Daniel Mureșan nu trebuia să fie umilit de Emil Boc. Un profesionist a fost batjocorit prin numirea pentru trei ore ca manager. Eu am spus public că nu vreau să se schimbe la conducerea spitalului un clan cu altul. Am spus că la conducerea Spitalului Județean trebuie să vină un profesionist pe baza unui concurs, nu a unor sfori trase de politicieni. Am cerut organizarea unui concurs pentru numirea unui nou director și la conducerea spitalului să vină un profesionist, neafiliat nici unuia dintre clanurile politice din Cluj. I-am spus personal și lui Boc acest lucru, în februarie și în martie conducerii UMF Cluj”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Emanuel Ungureanu.

Daniel Mureșan este prorector în cadrul UMF Cluj, medic primar obstetrică-ginecologie și doctor în ştiinţe medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *