Rautacisme

Promisiuni de campanie: Creșa promisă de Șulea în 2016 va fi gata odată cu Centura de Sud Florești

Scris de 431

„Urbanizarea” comunei Florești avansează prin intermediul noilor promisiuni lansate de primarul Horia Șulea, de această dată, în privința construcției de noi creșe. După ce în campania electorală din 2016, același primar anunța că Centura de Sud Florești va fi data în folosință în termen de 6 luni, acum acesta propune noi termene pentru realizarea creșelor. 

Pentru început, câteva bazaconii:

„Legat de urbanizare: având în vedere faptul că Floreștiul, dintr-un sat tradițional românesc a devenit pe parcursul a 10-15 ani, localitate care ar putea să fie, mă rog, la nivel de localitate urbană în România, am susținut, susțin și voi susține în continuare ideea că, încă, Floreștiul mai trebuie să rămână localitate rurală, având în vedere faptul că bună parte dintre banii europeni au venit și vor veni în continuare spre zona rurală”, a declarat primarul satului Florești, Horia Șulea, în cadrul unei emisiuni. 

În lipsa altor realizări notabile, comuna Florești se apopie de un moment cu adevărat istoric: prima creșă pe care administrația locală din Florești o construiește. Dacă această creșă va putea fi și frecventabilă, rămâne de văzut. 

Finanțarea pentru prima creșă din Florești a fost semnată la finalul lunii decembrie 2016:

“Am semnat astăzi finanţarea via AFIR pentru CREŞA din Cetatea Fetei, care va avea peste 100 de locuri. Urmează licitaţia pentru execuţie”, scria atunci Horia Şulea, pe pagina sa de socializare.

De altfel, deficitul de locuri în creșe, sau mai precis lipsa creșelor din Florești, i-a determinat pe părinții din această localitate să-și înscrie copiii la creșele din municipiul Cluj-Napoca, după ce și-au făcut în prealabil buletin de Cluj. 

CITEȘTE ȘI: S-a semnat finanţarea pentru creşa din Cetatea Fetei

Această situație a generat nemulțumirea părinților din municipiul Cluj-Napoca, care s-au trezit că nu mai au loc în creșele de stat pentru propriii copii. În vara anului trecut, un număr de 905 copii nu au avut loc în cele 15 creșe din oraș.

CITEȘTE ȘI: Soluția lui Boc pentru sutele de copii care nu au loc în creșe: le dă bani să meargă la privat

Ulterior a fost adoptat un nou regulament de înscriere în creșă, considerat discriminatoriu de către părinți. Mai exact, familiile care au o vechime mai mare în Cluj-Napoca vor avea întâietate la înscrierea în creșe față de familiile mutate recent în oraș. 

S-au scurs peste doi ani de la anunțul privind semnarea contractului de finanțare pentru prima creșă din Florești, iar Horia Șulea anunță noi termene de finalizare:

„Creșa va avea 200 de locuri, termenul contractual de finalizare este 1 septembrie. Eu tare mi-aș dori ca pe 1 iunie să fie gata, dar și 1 septembrie este bine.

Deci, construcția este într-o fază finală de finalizare, finalizare în sensul în care se lucrează deja la retușuri și finisaje, acum se așteaptă mobilierul ca să poată fi montat. 

În ceea ce privește școala, spre marea mea surpriză și bucurie, lucrurile merg foarte bine în ultima perioadă. Este o instituție școlară cu 46 de săli de clasă și patru laboratoare. Deci, cu alte cuvinte, cu 50 de săli. Acuma, ce va fi, vom vedea. Cert este un lucru, anul viitor nu vom putea obține personalitate juridică separată pentru această instituție școlară și eu zic că va funcționa în subordinea școlii gimnaziale „Gheorghe Șincai”, anul viitor”, a mai adăugat primarul satului Florești, Horia Șulea. 

Comuna Florești, aflată în fază avansată de „urbanizare”, este în continuare lipsită de Centura de Sud, atât de necesară pentru fluidizarea traficului. 

CITEȘTE ȘI: Cum a mințit Șulea în 2016 că în 6 luni e gata Centura de Sud Florești și a început lucrările fără exproprieri. Acum plătește avocat să rezolve problemele cu terenurile

În plin an electoral, primarul Horia Șulea încearcă să recupereze din investițiile promise și încă nerealizate, propunând noi termene pentru proiectele majore din comună. 

Pentru final, vă mai oferim o frază întortocheată, drept deliciu:

„Fiind un liberal pursânge, chiar doctrinar pot să zic, niciodată nu mi-am propus ca bugetul local să se bazeze sau să se formeze în majoritate pe impozitele și taxele care vin de la populație. Eu am orientare clară din acest punct de vedere: atragerea de investiții în Florești…”   Horia Șulea

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 14 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 18 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 22 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 22 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 2 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 2 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE