In vizor

Primăria a angajat DEGEABA o firmă care să desemneze noii membri CA ai Cluj Innovation Park. Expertul independent a lăsat componența CA neschimbată deși Cluj Innovation Park a mers pe pierdere șase ani la rând

Primăria Cluj-Napoca a angajat firma SC ARC CONSULTING SRL Cluj-Napoca, în calitate de expert independent care să desemneze membrii Consiliului de Administrație ai societății Cluj Innovation Park, compania care administrează Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC) și Centrul de Sprijinire a Afacerilor TEAM din Dealul Lomb. Mandatele acestora expiră în 12 februarie și, teoretic, este nevoie de alți membri. Practic, tot ei au fost numiți pentru o perioadă provizorie de patru luni, cu posibilitate de prelungire până la șase luni. Membrii CA încasează o indemnizație lunară de 1.200 lei.

„În urma procedurii de achiziție a serviciilor de recrutare ale unui expert independent a fost semnat contractul de achiziție publică de prestare servicii cu SC ARC CONSULTING SRL, având ca obiect prestarea, în calitate de expert independent a acestei societăți, a serviciilor de recrutare a membrilor Consiliului de Administrație”, scrie în proiectul de hotărâre de Consiliu Local.

SC ARC CONSULTING Cluj-Napoca are doi asociați: Elena Căprar (75%) și Radu Adrian Căprar (25%). Compania are obiect de activitate activități de consultanță pentru afaceri și management. În 2020, firma a înregistrat 86 mii euro cifră de afaceri, a declarat un profit net de aproape 40 mii euro. În urmă cu doi ani avea un număr mediu de trei angajați.

Numirea vechilor noi membri a fost aprobată în unanimitate în ședința de Consiliu Local de săptămâna aceasta fără nicio dezbatere. Așadar, au rămas aceleași șapte persoane din Consiliul de Administrație: Pop Gheorghe, Ghiță Irina Elena actual Balint Irina Elena, Daniel Arpad Zoltan, Chiorean Teodor Alin, Bugnar Vasile Iulian, Alina Milășan și Răzvan Alexandru Rus.

“Prin Hotărârea nr. 64/12.02.2018 a fost aprobată numirea membrilor Consiliului de Administrație al SC Cluj Innovation Park SA (domnii Pop Gheorghe, Ghiță Irina Elena actual Balint Irina Elena, Daniel Arpad Zoltan, Chiorean Teodor Alin, Bugnar Vasile Iulian), cu o durată a mandatului de patru ani. De asemenea, prin HCL nr. 816/2018 a fost numită ca administrator Milășan Alina Niculina. Față de durata de patru ani a mandatului general al Consiliului de Administrație, la data de 12.02.2022 încetează mandatul general al Consiliului de Administrație al SC Cluj Innovation Park SA.

Având în vedere încetarea mandatului general al Consiliului de Administrație al SC Cluj Innovation Park SA la data de 12.02.2022, a fost demarată procedura de selecție a noilor membri ai Consiliului de Administrație prin HCL nr. 759 din 6 decembrie 2021 privind declanșarea procedurii de selecție a noilor membri ai Consiliului de Administrație al SC Cluj Innovation Park SA, fiind aprobată declanșarea procedurii de selecție de către Comisia de evaluare și selecție a candidaților din consiliile de administrație ale societăților comerciale, la care Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca este acționar unic, majoritar sau la care deține controlul, asistată de un expert independent, persoană fizică sau juridică specializată în recrutarea resurselor umane”, mai este explicat în proiectul de hotărâre.

Membrii Consiliului de Administrație încasează lunar o indemnizație de 1207 lei, la care se adaugă o componentă variabilă anuală de 2,5% din valoarea indemnizației fixe brute anuale, în cazul îndeplinirii 100% a indicatorilor de performanță. Pot beneficia de o componentă variabilă anuală de 5% dacă îndeplinesc indicatorii de performanță peste 100%.

Daniel Arpad Zoltan – membru Consiliul de Administrație – indemnizația de membru CA este de aproximativ 8471 lei/an, de unde rezultă un total de aproape 60.000 lei pentru perioada 2014 – 2020

Gheorghe Pop – membru Consiliul de Administrație – indemnizația de membru CA este de aproximativ 8471 lei/an, de unde rezultă un total de 58.450 lei pentru perioada 2014 – 2020

Gheorghe Pop este și prim vicepreședinte al BPL al TNL Cluj-Napoca și secretar general adjunct al BPL PNL Cluj-Napoca. Este și membru fondator a două asociații. A primit finanțare nerambursabilă din bugetul public pentru două proiecte ale acestor asociații

Alin Chiorean – membru Consiliul de Administrație – indemnizația de membru CA este de aproximativ 8471 lei/an, de unde rezultă un total de aproape 60.000 lei pentru perioada 2014 – 2020

Alina Milășan – membru Consiliul de Administrație – indemnizația de membru CA este de aproximativ 8471 lei/an, de unde rezultă un total de aproape 60.000 lei pentru perioada 2014 – 2020

Adina Paraschiva Gliga – membru Consiliul de Administrație – indemnizația de membru CA este de aproximativ 8471 lei/an, de unde rezultă un total de aproape 60.000 lei pentru perioada 2014 – 2020.

Și ea are legături în PNL. Asigură contabilitatea pentru cabinetul europarlamentarului Daniel Buda, al europarlamentarului Daniel Buda (personal) și al PNL.

Iulian Bugnar – membru Consiliul de Administrație – indemnizația de membru CA este de aproximativ 8471 lei/an, de unde rezultă un total de aproape 60.000 lei pentru perioada 2014 – 2020.

Bugnar e membru și în Consiliul de Adminisrație al Sălii Polivalente.

Răzvan Rus – membru Consiliul de Administrație – indemnizația de membru CA este de aproximativ 8471 lei/an, de unde rezultă un total de aproape 60.000 lei pentru perioada 2014 – 2020.

Cluj Innovation Park a înregistrat pierderi din 2014 până în 2020 când a declarat un profit de 52.281 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *