Politica

VIN RUȘII! Contextul regional al arhitecturii de securitate îl îngrijorează pe BOC: „Este o chestiune de timp, nu «dacă». Analiza mea preliminară spune că, din nefericire, vom avea o intervenție militară…”

Scris de 1,143

VIN RUȘII. Clujul e la doar câteva sute de kilometri de locul nemijlocit al conflictului dintre Washington și Moscova. 

„Nu-mi doresc să fim țară de graniță cu o zonă de război”, spune Emil Boc. 

Din păcate, analiza primarului este una tristă.  

„Dacă România a făcut ceva bine în acești 30 de ani de la revoluție, a făcut că și-a asigurat cele mai înalte grade de securitate și de siguranță cum n-am avut în întreaga noastră istorie. 

Suntem la 300-400 km de front și putem să dormim liniștiți: România nu va avea problemă datorită conflictului care, cred eu, se va întâmpla în Ucraina

Din punctul meu de vedere, este doar o chestiune de timp, nu «dacă». Nu știm forma în care se va manifesta, dar cu siguranță va fi, după părerea mea. 

Să dea Dumnezeu să greșesc! Să n-am dreptate.

Dar, analiza mea preliminară spune că, din nefericire, vom avea o intervenție militară în Ucraina. 
Mi-aș dori să nu fie, pentru ce înseamnă stabilitatea în aria noastră. 

Nu-mi doresc să fim țară de graniță cu o zonă de război. Dar, cunoscând și istorie, uitându-mă și la situația geo-strategică… Dacă se întâmplă ceva, numai ceva miraculos se mai poate întâmpla, care să oprească criza actuală, să nu se transforme într-una militară!

De ce amploare? – nu pot spune”, și-a exprimat Emil Boc îngrijorarea în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

Prin urmare, problemele cauzate de scumpirile în lanț la electricitate și gaze, precum și inflația în continuă creștere, prețurile exorbitante din sectorul imobiliar clujean nu ar reprezenta decât o parte a dificultăților cu care ne putem confrunta: un conflict armat cu impact regional. 

„Totul e să găsim înțelepciunea ca impactul regional să fie cât mai mic cu putință, a mai apreciat primarul Clujului. 

Recent, edilul Emil Boc și-a mai exprimat părerea în privința conflictului dintre Washington și Moscova, susținând că țara noastră dispune de «cele mai înalte garanții de securitate».

CITEȘTE ȘI: BOC devine expert și în politică externă: „România poate sta liniștită, are cele mai înalte garanții de securitate!” Ce mesaj a transmis edilul Clujului smart pentru «Invadatorii de la Est»

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 16 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 18 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 19 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 20 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 20 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 22 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 22 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 23 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 23 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 1 day Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE