Politica

VIN RUȘII! Contextul regional al arhitecturii de securitate îl îngrijorează pe BOC: „Este o chestiune de timp, nu «dacă». Analiza mea preliminară spune că, din nefericire, vom avea o intervenție militară…”

VIN RUȘII. Clujul e la doar câteva sute de kilometri de locul nemijlocit al conflictului dintre Washington și Moscova. 

„Nu-mi doresc să fim țară de graniță cu o zonă de război”, spune Emil Boc. 

Din păcate, analiza primarului este una tristă.  

„Dacă România a făcut ceva bine în acești 30 de ani de la revoluție, a făcut că și-a asigurat cele mai înalte grade de securitate și de siguranță cum n-am avut în întreaga noastră istorie. 

Suntem la 300-400 km de front și putem să dormim liniștiți: România nu va avea problemă datorită conflictului care, cred eu, se va întâmpla în Ucraina

Din punctul meu de vedere, este doar o chestiune de timp, nu «dacă». Nu știm forma în care se va manifesta, dar cu siguranță va fi, după părerea mea. 

Să dea Dumnezeu să greșesc! Să n-am dreptate.

Dar, analiza mea preliminară spune că, din nefericire, vom avea o intervenție militară în Ucraina. 
Mi-aș dori să nu fie, pentru ce înseamnă stabilitatea în aria noastră. 

Nu-mi doresc să fim țară de graniță cu o zonă de război. Dar, cunoscând și istorie, uitându-mă și la situația geo-strategică… Dacă se întâmplă ceva, numai ceva miraculos se mai poate întâmpla, care să oprească criza actuală, să nu se transforme într-una militară!

De ce amploare? – nu pot spune”, și-a exprimat Emil Boc îngrijorarea în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

Prin urmare, problemele cauzate de scumpirile în lanț la electricitate și gaze, precum și inflația în continuă creștere, prețurile exorbitante din sectorul imobiliar clujean nu ar reprezenta decât o parte a dificultăților cu care ne putem confrunta: un conflict armat cu impact regional. 

„Totul e să găsim înțelepciunea ca impactul regional să fie cât mai mic cu putință, a mai apreciat primarul Clujului. 

Recent, edilul Emil Boc și-a mai exprimat părerea în privința conflictului dintre Washington și Moscova, susținând că țara noastră dispune de «cele mai înalte garanții de securitate».

CITEȘTE ȘI: BOC devine expert și în politică externă: „România poate sta liniștită, are cele mai înalte garanții de securitate!” Ce mesaj a transmis edilul Clujului smart pentru «Invadatorii de la Est»

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *