Politica

VIN RUȘII! Contextul regional al arhitecturii de securitate îl îngrijorează pe BOC: „Este o chestiune de timp, nu «dacă». Analiza mea preliminară spune că, din nefericire, vom avea o intervenție militară…”

Scris de 1,143

VIN RUȘII. Clujul e la doar câteva sute de kilometri de locul nemijlocit al conflictului dintre Washington și Moscova. 

„Nu-mi doresc să fim țară de graniță cu o zonă de război”, spune Emil Boc. 

Din păcate, analiza primarului este una tristă.  

„Dacă România a făcut ceva bine în acești 30 de ani de la revoluție, a făcut că și-a asigurat cele mai înalte grade de securitate și de siguranță cum n-am avut în întreaga noastră istorie. 

Suntem la 300-400 km de front și putem să dormim liniștiți: România nu va avea problemă datorită conflictului care, cred eu, se va întâmpla în Ucraina

Din punctul meu de vedere, este doar o chestiune de timp, nu «dacă». Nu știm forma în care se va manifesta, dar cu siguranță va fi, după părerea mea. 

Să dea Dumnezeu să greșesc! Să n-am dreptate.

Dar, analiza mea preliminară spune că, din nefericire, vom avea o intervenție militară în Ucraina. 
Mi-aș dori să nu fie, pentru ce înseamnă stabilitatea în aria noastră. 

Nu-mi doresc să fim țară de graniță cu o zonă de război. Dar, cunoscând și istorie, uitându-mă și la situația geo-strategică… Dacă se întâmplă ceva, numai ceva miraculos se mai poate întâmpla, care să oprească criza actuală, să nu se transforme într-una militară!

De ce amploare? – nu pot spune”, și-a exprimat Emil Boc îngrijorarea în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

Prin urmare, problemele cauzate de scumpirile în lanț la electricitate și gaze, precum și inflația în continuă creștere, prețurile exorbitante din sectorul imobiliar clujean nu ar reprezenta decât o parte a dificultăților cu care ne putem confrunta: un conflict armat cu impact regional. 

„Totul e să găsim înțelepciunea ca impactul regional să fie cât mai mic cu putință, a mai apreciat primarul Clujului. 

Recent, edilul Emil Boc și-a mai exprimat părerea în privința conflictului dintre Washington și Moscova, susținând că țara noastră dispune de «cele mai înalte garanții de securitate».

CITEȘTE ȘI: BOC devine expert și în politică externă: „România poate sta liniștită, are cele mai înalte garanții de securitate!” Ce mesaj a transmis edilul Clujului smart pentru «Invadatorii de la Est»

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 19 hours Rautacisme
  “Părintele” Urbanismului de Cumetrie şi al dezastrului urban din Cluj-Napoca, ales președinte al comisiei pentru politica de coeziune teritorială și bugetul UE din cadrul Comitetului European al Regiunilor
 • Acum 19 hours Justitie
  JUSTIŢIE CU DEDICAŢIE. Blocaj total în dosarul ritualurilor cu Ayahuasca în care sunt judecați Gelu Oltean și Vanessa Youness: De aproape nouă luni instanța nu motivează decizia de CP
 • Acum 22 hours Politica
  George Simion s-a crezut pe stadion. Aceeaşi concepţie de #misecuvine şi la parvenitul acesta căţărat pe Tricolor
 • Acum 23 hours PubliNews
  Boa constrictor, pitoni regali şi cameleoni cu un colorit de excepție, într-o expoziţie exotică de reptile, la Iulius Mall Cluj
 • Acum 23 hours Din oras
  Căldura “prosteşte” Natura: Au înflorit din nou castanii
 • Acum 24 hours Eveniment
  Un pui de vulpe a fost filmat în Baza sportivă Gheorgheni
 • Acum 1 day Politica
  Sebastian Burduja, fiul unui devalizator al Bancorex, este noul interimar la Ministerul Educaţiei, după demisia lui Cîmpeanu
 • Acum 1 day Politica
  Sorin Cîmpeanu anunță că a demisionat din funcția de ministru al Educației
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu: ”Eu nu susțin amendamentul ca judecătorii să poată fi numiți în funcții de procuror-șef”
 • Acum 2 days In vizor
  Alo, domni, domnițe, domnișoare, ”comunicatorii” din CJ Cluj, Aline, ”întreținere” nu înseamnă ”investiție”. Maxim alocarea de fonduri de azi înseamnă ”investim în întreținere” (sperăm că nu a unor firme de casă)
 • Acum 2 days Rautacisme
  L-AU SCOS DE LA NAFTALINĂ PE ŞURUBARU, să-şi justifice salariul: După trei ani de “colectare selectivă” a deşeurilor, aceasta “Se face în proporție de 2% la blocuri”
 • Acum 2 days In vizor
  Primăria s-a asociat, firma faliment a dat, fie numele banilor risipiţi lăudat! SC ANSA SMART ENERGY SRL a dat faliment, dar asociatul Pantelică de la “readepică” şi municipalitatea nu s-au înscris la masa credală să recupereze aproape 11 milioane de lei
 • Acum 2 days PubliNews
  Festivalul SoNoRo aduce muzica clasică în Iulius Mall Cluj! Pe scenă vor urca muzicieni renumiți la nivel internațional
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE