Rautacisme

Confortul (trei) în Cluj se plătește scump! Cât costă 11 mp de „calitate a vieții” în cartierul Gheorgheni

Scris de 636

Garsonierele confort III de 11 mp, care costă zeci de mii de euro, au devenit un adevărat brand al Clujului.

În orașul ”smart”, care le oferă locuitorilor promisiuni de metrou, de tren metropolitan, de centură, de festivaluri peste festivaluri, „calitatea vieții” se vinde drămuit, la metru pătrat, din ce în ce mai scump.

În Gheorgheni, un cartier rezidențial clasic, consacrat, locuințele miniaturale de 11 mp se vând în prezent cu prețuri medii de 25-30 000 de euro. Cumpărătorii se împroprietăresc, cu acești bani, cu o cameră pe post de dormitor-bucătărie și cu o baie în care fac duș pe jos, înghesuiți între veceu și chiuvetă.

Oricât de ergonomic ai amenaja cei 11 mp, scapi cu greu de senzația de claustrofobie, însă, fiindcă apartamentele mai spațioase se vând la Cluj cu sute de mii de euro, mulți ajung să întemeieze familii și să crească copii, claie peste grămadă, în aceste garsoniere.

Achiziționate prin credit bancar, garsonierele clujene de 11 mp ajung să coste în final, cu tot cu dobândă, peste 50 000 de euro. Rata lunară, pentru un credit imobiliar-ipotecar de 30 000 de euro, contractat pe 30 de ani, este de circa 150 de euro. Plătești o viață, dar, cât dai, atâta calitate a vieții face! În plus, și chiria pentru o astfel de garsonieră ar fi tot 150-200 de euro, deci, până la urmă, în cazul achiziției în rate, măcar te alegi la final cu ceva (metri pătrați proprietate personală).

Vă arătăm astăzi 3 garsoniere dintr-unul dintre cele mai bine cotate cartiere ale Clujului – Gheorgheni.

Cei 12 mp de mai jos se vând pe site-ul compariimobiliare.ro cu 27 999 euro.

Potrivit anunțului, garsoniera este renovată, zugrăvită și se predă nemobilată:

Un proprietar a scos la mezat o altă garsonieră de 11 mp în Gheorgheni cu 26 500 de euro. O cameră „spațioasă” și o baie „generoasă”:

În același cartier rezidențial, o agenție promovează pentru vânzare o garsonieră de 11 mp la prețul de 32 500 de euro:

După cum se observă în imaginile de mai sus, în Cluj calitatea vieții este la cote maxime, îngrămădită dens în fiecare mp. Totul e să ți-o permiți!ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 9 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 12 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 15 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 15 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 15 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 16 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 17 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 17 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 18 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 18 hours Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
 • Acum 20 hours Politica
  Fără niciun ștrand funcțional sută la sută în Cluj-Napoca, de imediat 20 de ani de mandat, Emil Boc anunță în presa de chitanțier ”OZN”-uri de natație. Știm, nu v-ați plictisit încă de povestea cu ce OSĂ avem în Borhanci
 • Acum 21 hours In vizor
  Ce se întâmplă cu polițele RCA de la Euroins? Practic lepoți pune în parbriz și toată lumea îți acordă prioritate. Restul sunt povești de gestionat criza
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE