Rautacisme

Confortul (trei) în Cluj se plătește scump! Cât costă 11 mp de „calitate a vieții” în cartierul Gheorgheni

Garsonierele confort III de 11 mp, care costă zeci de mii de euro, au devenit un adevărat brand al Clujului.

În orașul ”smart”, care le oferă locuitorilor promisiuni de metrou, de tren metropolitan, de centură, de festivaluri peste festivaluri, „calitatea vieții” se vinde drămuit, la metru pătrat, din ce în ce mai scump.

În Gheorgheni, un cartier rezidențial clasic, consacrat, locuințele miniaturale de 11 mp se vând în prezent cu prețuri medii de 25-30 000 de euro. Cumpărătorii se împroprietăresc, cu acești bani, cu o cameră pe post de dormitor-bucătărie și cu o baie în care fac duș pe jos, înghesuiți între veceu și chiuvetă.

Oricât de ergonomic ai amenaja cei 11 mp, scapi cu greu de senzația de claustrofobie, însă, fiindcă apartamentele mai spațioase se vând la Cluj cu sute de mii de euro, mulți ajung să întemeieze familii și să crească copii, claie peste grămadă, în aceste garsoniere.

Achiziționate prin credit bancar, garsonierele clujene de 11 mp ajung să coste în final, cu tot cu dobândă, peste 50 000 de euro. Rata lunară, pentru un credit imobiliar-ipotecar de 30 000 de euro, contractat pe 30 de ani, este de circa 150 de euro. Plătești o viață, dar, cât dai, atâta calitate a vieții face! În plus, și chiria pentru o astfel de garsonieră ar fi tot 150-200 de euro, deci, până la urmă, în cazul achiziției în rate, măcar te alegi la final cu ceva (metri pătrați proprietate personală).

Vă arătăm astăzi 3 garsoniere dintr-unul dintre cele mai bine cotate cartiere ale Clujului – Gheorgheni.

Cei 12 mp de mai jos se vând pe site-ul compariimobiliare.ro cu 27 999 euro.

Potrivit anunțului, garsoniera este renovată, zugrăvită și se predă nemobilată:

Un proprietar a scos la mezat o altă garsonieră de 11 mp în Gheorgheni cu 26 500 de euro. O cameră „spațioasă” și o baie „generoasă”:

În același cartier rezidențial, o agenție promovează pentru vânzare o garsonieră de 11 mp la prețul de 32 500 de euro:

După cum se observă în imaginile de mai sus, în Cluj calitatea vieții este la cote maxime, îngrămădită dens în fiecare mp. Totul e să ți-o permiți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *