Editorial

Președintele a scăpat prin nesimțire

După cum știm, Klaus Iohannis a fost surprins fără mască la congresul PNL din 25 septembrie. Știți, evenimentul ăla cu 5.000 de participanți pentru care s-a dat derogare de la lege și, astfel, au urinat pe toți cetățenii acestei țări.

Ei, un sibian de-ai săi l-a reclamat pe domnul președinte pentru lipsa măștii. Mi se pare atât de amuzant că a fost reclamat de un sibian, pentru că se demonstrează încă o dată că nu te sapă nimeni cum o face „familia”.

Plângerea a fost depusă la ministerul de Interne, care a trimis-o mai departe Poliției Sectorului 1 al Capitalei. Și harnicii de acolo i-au dat un răspuns, după mai bine de o lună. Că au trebuit să se gândească bine ce să-i răspundă unui cetățean care a făcut o plângere împotriva președintelui. Serios, cât de nesimțit să fii, să-l reclami pe președinte?

Despre nesimțire e vorba și în răspunsul primit de sibian de la Secția 2 a Poliției Sectorului 1. În sensul că polițiștii nu l-au „simțit” pe domnul Iohannis.

Citez din răspunsul primit de sibian, publicat de turnulsfatului.ro: „Pentru punerea în aplicare a prevederilor O.G. nr. 2/2001, privind regimul juridic al contravențiilor, organele de poliție care au calitatea de agent constatator pot încheia un proces-verbal de constatare a contravenției atunci când aceștia constată prin propriile simțuri săvârșirea unei fapte de natură contravențională”.

Adică, agentul constatator trebuia să-l analizeze pe Iohannis cu propriile simțuri, ca să-l poată amenda.

Trebuia să-l amușine pe Iohannis. Trebuia să-l guste pe Iohannis. Trebuia să-l atingă pe Iohannis și doar după ce toate simțurile au fost puse la treabă, putea să-l amendeze pe domnul președinte.

Așa, cum să-l amendeze după o poză? Să adulmece poza? Să lingă poza? E sub demnitatea unui agent constatator!

Problema e că agenții simțitori n-au avut nicio greață să o amendeze, în martie, pe Raluca Turcan, tot pe baza unei poze.

Citez de pe turnulsfatului.ro: „Sibianul este contrariat de decizia polițiștilor, mai ales că încă de la bun început și-a bazat reclamația pe precedentul Ralucăi Turcan, amendată pentru că nu a purtat mască, la sfârșitul lunii martie.

„Imaginile cu cetățeanul Klaus Iohannis sunt la fel de publice, orice agent de poliție din cadrul secției respective putea constata prin faptul că persoana respectivă săvârșea o contravenție.

Cum explicați faptul că se face această diferențiere între cetățeni, unii putând încălca legea fără a fi sancționați, iar alții fiind sancționați pe loc, când sunt surprinși încălcând-o?”, se întreabă sibianul”.

Probabil poza cu Raluca Turcan o fi mirosit mai bine. Sau o fi avut un gust mai bun. În fine, nu ne putem lua de simțurile oamenilor.

Pe 10 octombrie, președintele recidivează și apare fără mască în Sibiu, unde se afla într-o mică acanță pe plaiuri natale. Fapt semnalat de sibian în plângere. În acest caz, reclamantul a fost îndrumat către polițiștii sibieni.

Oare ce vor face agenții constatatori din Sibiu în această spinoasă problemă? Totuși, a trecut mai mult de o lună din 10 octombrie, cât mai durează să ia o decizie în privința cetățeanului Klaus Iohannis? Se mai uită mult la poza aia? Trebuie să o treacă prin toate simțurile?

De Emil Boc, fotografiat fără mască la Untold, se mai știe ceva? Haideți, domnilor agenți constatatori, că au trecut două luni, pozele sunt publice, le mai lingeți mult?

Dar de Lucian Bode? Că nici el n-a purtat mască la Untold, există poze care dovedesc asta.

Ziceți, domnilor agenți constatatori, cât de repede scoateți carnetul de amenzi la un simplu cetățean surprins fără mască pe stradă?

Sau cât de repede vă autosesizați la o poză cu un cetățean de rang inferior fără mască?

Cam cât de tare ne luați de proști?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *