Analiza

Averile directorilor din Primărie: Liana Mărioara Căprar, șefa Direcţiei Impozite şi taxe locale, nu are niciun fel de bunuri, în ciuda salariului de circa 2000 de euro

V-ați întrebat vreodată cât câștigă locotenții lui Emil Boc, primarul „sărac și cinstit” care locuiește la bloc în Zorilor și care de abia și-a permis, în 2021, după o viață de muncă în slujba cetățenilor, o amărâtă de casă de vacanță în Câmpenești?

Ziar de Cluj vă prezintă averile directorilor din Primăria Cluj-Napoca – ce salarii și ce proprietăți au cei care trudesc din greu, zi de zi, pentru dezvoltarea orașului imobiliaro-festivalier.

Liana Mărioara Căprar conduce Direcţia Impozite şi taxe locale din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, direcție care are în subordine 6 compartimente subordonate: Serviciul Constatare, impunere şi control persoane fizice; Serviciul Constatare, impunere şi control persoane juridice; Biroul Inspecție fiscală; Serviciul Urmărire creanţe buget local; Serviciul Executare silită creanţe buget local; Serviciul Insolvenţă, contestaţii, informaţii şi baze de date.

În ciuda salariului consistent încasat de la Primărie, în calitate de director executiv adjunct, de 118 638 lei pe an (9 886 lei lunar), Liana Mărioara Căprar nu deține niciun fel de bunuri imobile: nu are un apartament, o casă sau un teren. Directoarea nu are nici mașină, nici bijuterii sau obiecte de artă, care să depășească valoarea de 5 000 de euro. Nici la capitolul „active financiare” (conturi și depozite bancare, fonduri de investiții, carduri de credit), Liana Mărioara Căprar nu a declarat nimic. Directoarea are în schimb datorii: 54 000 de lei împrumutați de la o bancă și 20 000 de lei de la C.A.R.

Soțul Lianei Căprar a încasat, anul trecut, de la Direcția de Asistență Socială și Medicală, suma de 50 177 lei, ca muncitor calificat.

Familia Căprar a trăit întotdeauna modest. Nici în declarația de avere a directoarei din anul 2010 nu figurează niciun fel de conturi, de bunuri mobile sau imobile, Liana Căprar declarând doar datorii bancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *