Sex

Pentru totdeauna?

Te indragostesti foarte repede. Dar ca din aceasta iubire sa se nasca o relatie de durata este foarte greu. Dupa ce iubirea fierbinte se mai atenueaza, ies la suprafata sentimentele pe care le aveti unul pentru celalalt. Descoperiti diferente de pareri si neintelegeri. Pentru ca relatia dvs. sa depaseasca aceste greutati, trebuie sa lucrati permanent la ea. Acest lucru cere multa rabdare, tact si toleranta. Numai daca sentimentele dvs. sunt identice, daca puteti discuta si sa fiti cinstiti unul fata de celalalt, veti reusi sa transformati o relatie simpla intr-una de durata.

 

Arta de a ramane impreuna. In cele mai multe cazuri, norii pe care cei doi indragostiti plutesc deasupra tuturor greutatilor aterizeaza foarte repede pe solul realitatii. Iubirea fierbinte de la inceput se atenueaza si lasa loc realitatii de zi cu zi. Deodata, observi la prietenul tau si lucruri care te deranjeaza, de exemplu, faptul ca intotdeauna vrea sa hotarasca el ce sa faceti. Devii deodata sceptica si te gandesti: relatia noastra este atat de importanta pentru mine, incat pot sa accept si partile ei negative? Deja acest mod de gandire reprezinta un pas in directia unei relatii stabile.

 

Respecta-ti sentimentele si fii cinstita! De ce sunt sentimentele atat de importante? Sentimentele sunt oglinda sufletului. Numai cel ce-si face cunoscut sentimentele poate intelege ce se intampla cu el. Cine le reprima si nu le da atentie va deveni lipsit de sentimente si cu sufletul impietrit.

 

Daca observi ca sentimentele tale pentru un baiat au fost numai un foc de paie si ca, de fapt, nu va leaga prea multe, trebuie sa fii cinstita cu el. In nici un caz nu trebuie sa continui relatia numai pentru ca nu vrei sa-l ranesti. Pentru ca acest lucru nu va avea un final bun – si nici nu este cinstit. De asemenea, in situatia inversa, ti-ai dori ca un baiat sa ramana cu tine numai din mila? In cele din urma, va ramane numai dezamagirea – si ea va fi tot mai mare, cu cat amani momentul despartirii.

 

Conflictele trebuie suportate! Fiecare om are propria sa poveste. Datorita trairilor si experientei sale, fiecare are cerintele, parerile si dorintele sale. Cand doi oameni fac ceva impreuna, se poate ajunge la a nu fi de acord intotdeauna cu ce face celalalt. Si asa apare prima cearta. Adesea, in cazul primului dezacord, este posibil sa se ajunga la neintelegeri. Sau se discuta o problema in contradictoriu si va raniti reciproc intr-atat, incat partenerul se retrage pentru o perioada sau chiar va paraseste definitiv. Si acest lucru provoaca multa suferinta. Dar conflictele nu pot fi evitate. O relatie poate evolua numai daca inveti sa depasesti crizele in mod constructiv.

 

Cel care evita conflictele pentru a nu deranja armonia din cuplu, ajunge repede in punctul in care relatia ingheata. Caci, in principiu, ambii parteneri isi refuza cunoasterea reciproca. Relatia devine plictisitoare si ramane superficiala. Un bun parteneriat nu este unul fara conflicte, ci reprezinta, de fapt, gestionarea cu maiestrie a conflictelor inevitabile.
Putina independenta. Oamenii indragostiti au uneori tendinta de a se tine scai de partener. Acest lucru poate fi frumos o perioada. Dar, cu timpul, devine o povara pentru relatie. In definitiv, sunteti impreuna de buna voie si nu vreti sa va sufocati reciproc, ci fiecare sa aiba putin timp numai pentru el.

 

Putina independenta este benefica pentru orice relatie. Bineinteles ca vrei sa fii cat mai mult timp impreuna cu prietenul tau. Dar iti face bine daca ai si putin timp liber pentru tine. Un hobby sau vizitele la un prieten iti dau forta si imbold pentru relatie. Fiecare om are propriile sale interese pe care trebuie sa si le urmeze. Bineinteles ca aceasta nu inseamna ca fiecare sa faca tot timpul numai ce ii place. Daca vrei ca un parteneriat sa functioneze multa vreme, trebuie sa-l intelegi si sa-l accepti pe celalalt, sa descoperi lucrurile la care poti renunta, sa gasesti compromisuri care convin ambilor parteneri.

 

Cel ce gaseste calea de mijloc intre a fi cu celalalt si a avea propriile interese va avea parte de o relatie de lunga durata.
In fine, o relatie este capabila de supravietuire daca:
– aveti timp unul pentru celalalt;
– il accepti pe celalalt asa cum este;
– poti sa spui ceea ce vrei, inclusiv legat si de sex;
– va lasati reciproc timp sa faceti cate ceva si singuri;
– aveti incredere unul in celalalt.


  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *