Focus

Libraria Humanitas îl urechează pe dușmanul verdeții, Boc Emil, distrugătorul imaginarului afectiv al Orașului

”Ne opunem proiectului Primăriei municipiului Cluj-Napoca aprobat de către Emil Boc de a reloca arborii de pe Strada Kogălniceanu și Universității”, se arată într-un omunicat al Librăriei Humanitas, parte a grupului Humanitas, condus de către Gabriel Liiceanu.

”Pe lângă a face parte din patrimoniul natural al orașului, teii de pe Kogălniceanu și Universității sunt parte din imaginarul sentimental și, prin apropiere, și cultural al fiecărui student care a trecut porțile Universității Babeș-Bolyai, al fiecărui iubitor de cărți care a trecut pragul librăriilor Humanitas și Librarium Universității, al fiecărui iubitor de film care a trecut pragul Cinema ARTA și al tuturor celor care s-au oprit la o poveste pe terasa cafenelei @Sisters sau balconul Insomnia Café&Bistro.

Teii au petrecut cu foșnetul frunzelor lor generație după generație și au fost martorii schimbărilor prin care au trecut clădirile de patrimoniu din centrul Clujului. Nu ne putem imagina povestea Humanitas Cluj fără teii care ne-au fost companioni din prima zi și nu îi vom abandona acum.

Echipa Humanitas Cluj”

CITEȘTE ȘI: Parfumul de tei de pe strada Universității acoperit de duhoarea explicațiilor din Primărie

CITEȘTE ȘI: Emil Boc, un șmecher și mincinos politic înconjurat de o camarilă pe măsură. Dar, după chipul și asemănarea lor, clujenii și-l merită