In vizor

KOGĂLNICEANU: N-a fost să fie sfârșitul lunii octombrie dar OSĂ fie sfârșitul lunii noiembrie. Și mai dă Boc 12 milioane de lei

Specialistul în dat din gură, eternizatul primar Emil Boc a procrastinat finalizarea străzii Kogălniceanu de la finalul lunii octombrie, la finalul lunii noiembrie. Atunci OSĂ se gate. Dar până atunci, mai scoate din buzunarele clujenilor 12 milioane de lei, nu mai să se gate odată lucrarea. Banii aceștia plus banii pe care are să-i dea (tot de la noi) ca despăgubiri firmei căreia i-a reziliat contractul. Că n-a ascultat și n-a făcut ce-a vrut mușchii la primar – abia așteptăm picanteriile din proces.

Normal, primarul Emil Boc nu a zis nimic despre finalizarea ÎNTREGULUI proiect: Kogălniceanu, Universității și străzile adiacente. Dar nici nu a fost întrebat. Presa de chitanțier s-a mulțumit azi să consemneze poveștile despre 1001 arboret care OSĂ se planteze la balot și ceilalți 2002 (dublu Șeherezada) care au fost plantați să aibă ce smulge din rădăcini orice vânt mai voinicel.

Revenind, la începutul lunii octombrie, Însuși El, Eternizatul, avea speranțe de finalizare a lucrărilor de pe strada Universității (colț unitar de același proiect cu Kogălniceanu și străzile adiacente), pe finalul lunii octombrie. Zicea Maestrul și Excelența Sa:

”Sperăm să rămânem în termenul standard, de sfârșit de octombrie, pentru finalizarea proiectului de pe strada Universității. Recunosc că în acest moment, avem o ușoară întârziere, sper să o putem recupera în perioada imediat următoare. Da, în acest moment avem o ușoară întârziere, dar încă, sper, suntem în cadrele generale ale proiectului. Evident că nu putem depăși finalul anului. La străduțele din jur nu sunt probleme. Șantierul va fi gata în octombrie în totalitate”.

Totalitatea pe bucăți. Asta e noua găselniță a Aburitorul Șef al Urbei: pomenim termene de execuție pentru bucăți dintr-un proiect care trebuia finalizat în primăvara acestui an. NEPUTINȚĂ, MINCIUNĂ, BANI PUBLIC AZVÂRLIȚI.

CITEȘTE ȘI:

Ne-am liniştit, avem asigurări: strada Kogălniceanu OSĂ fie gata până la sfârşitul anului. Cum era să OSĂ fi fost să fie gata pe parcursul întregului an, chiar şi la sfârşitul lunii octombrie

Acum, devizul general al proiectului de modernizare și pietonalizare a celor zece străzi din centrul Clujului, zona Kogălniceanu, proiect cu finanțare europeană, urmează să fie ajustat și majorat, potrivit propunerii noului biroul de proiectare contractat de Primărie. Decât cu 12 milioane de lei, să alunce dala de la Videanu mai lesne-n lăcaș, să salte excavatorul mai voios cei doi copaci din fața Bisericii Piariștilor.

Noul termen la care OSĂ se finalizeze lucrările, care a fost asumat de Primăriei și de constructor potrivit ultimului act adițional încheiat la contract, este de 30 noiembrie 2021.

Firește, ca de obicei, și când e prins cu pantalonii în vine, primarul Emil Boc își trage iute la loc pantalonii și declară că este ”în grafic”.

#Minciunelu_Minciunelu_hai_la_joc

 

 

  

Sursă: Primăria Cluj-Napoca

Vechii indicatori tehnico economici pentru proiectul de pe Kogalniceanu (Sursa: Primăria Cluj-Napoca)

Sursa: noii indicatori care urmează să se dezbată la ședința din 17 octombrie 2023