Din oras

Orașul smart Cluj-Napoca: Doar 16% dintre stațiile de autobuz, dotate cu automate de bilete

Primăria Cluj-Napoca va mai achiziționa alte 20 de automate pentru vânzarea biletelor și abonamentelor. În acest fel, 81 de stații din cele 485 vor fi dotate cu astfel de aparate.

Municipalitatea a lansat o licitatie publica pentru ”ACHIZITIONAREA DE AUTOMATE STRADALE PENTRU ELIBERARE CARDURI NENOMINALE, INCARCARE TITLURI DE TRANSPORT BILETE SI ABONAMENTE ELECTRONICE PE CARDURI DE TRANSPORT.

Cantitatea de automate stradale este de 20 de bucati. Valoarea estimata pentru cele 20 de bucati este de 2.000.000 lei fara

„Sistemul de transport public din Cluj-Napoca are peste 485 de stații de transport, din care doar 61 sunt dotate cu automate pentru vânzarea titlurilor de călătorie. Astfel, achiziționarea unui număr de 20 de automate stradale ITS este necesară pentru a satisface nevoile utilizatorilor sistemului de transport public în locațiile în care la acest moment nu există echipamente”, se menționează în caietul de sarcini.

Practic, în acest moment, doar 12% dintre stații sunt dotate cu astfel de automate. Cele mai multe stații, în special cele din cartiere neavând la dispoziție nici măcar clasicele chioșcuri pentru a-și achiziționa bilet. Cu această achiziție de 20 de automate, ponderea va crește la 16%, în continuare mult prea puțin pentru un oraș care se vrea modern, și european, așa cum este Cluj-Napoca.