Afacerea zilei

Intr-un an, distribuitorul de produse electronice Vitacom Cluj, controlat de Vasile Vita, si-a crescut profitul de trei ori

Distribuitorul de produse electronice Vitacom Electronics Cluj-Napoca a raportat date financiare foarte bune in anul pandemic 2020, care a pus pe butuci multe afaceri din alte domenii. Cifra de afaceri a ramas aproape neschimbata fata de 2019, dar profitul a fost de aproximativ trei ori mai mare. Numarul de angajati a scazut.

Vitacom este detinuta de Vasile Andrei Vita, unul dintre cei mai vechi antreprenori din Cluj. A pus pe picioare afacerea in 1991, din dorinta de a-si creste veniturile.

„Ne-am inceput activitatea intr-un apartament cu numai cativa angajati, pentru ca de-a lungul timpului sa crestem intr-o echipa numeroasa de specialisti, avand o retea de desfacere solida, un depozit modern si sisteme informationale de ultima generatie”, scrie pe site-ul companiei.

Distribuitorul de produse electronice Vitacom Electronics din Cluj-Napoca este acum una dintre cele mai mari companii din domeniu. Firma lui Vita este prezenta atat in mediul offline cu propriile magazine cat si in mediul online.

Anul trecut, Vitacom Electronics a inregistrat venituri totale de peste 11,6 milioane euro, cu aproximativ 100 mii euro mai putin decat in 2019. In 2018, valoarea cifrei de afaceri era de aproape 11,6 milioane euro. In ultimii 20 de ani, veniturile totale ale companiei au crescut constant. Daca in anul 2000, Vitacom Electronics avea 2,5 milioane euro cifra de afaceri, in anul 2008 ajunsese la 14,3 milioane euro cifra de afaceri, iar in anii urmatori valoarea veniturilor totale a oscilat intre 8 milioane euro si 11,7 milioane euro.

Profitul net declarat de companie anul trecut a fost de aproape 845 mii euro, fata de 298 mii euro in 2019 si 353 mii euro in 2018. In anul 2000, profitul companiei era de 2.400 euro.

Numarul mediu de angajati pe care ii avea Vitacom Electronics anul trecut era de 68, fata de 92 in 2019 si 86 in 2018.

15 firme active sunt conectate direct de Vitacom Electronics Cluj-Napoca. Printre acestea se numara:

Paprika Radio – activitati de difuzare a programelor radio. Vasile Andreica detine 5% din actiuni.

Vitacom Import Export SRL – comert cu ridicata de componente si echipamente electronice si de telecomunicatii. Vasile Andreica detine 99% din actiuni si Vita Aviva Noemi 1%.

Inova Prime Holding SRL – dezvoltare/promovare imobiliara. Vasile Andreica detine 75% din actiuni si Vita Aviva Noemi 25%.

sursa foto: start-up.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *