Afacerea zilei

Intr-un an, distribuitorul de produse electronice Vitacom Cluj, controlat de Vasile Vita, si-a crescut profitul de trei ori

Scris de 677

Distribuitorul de produse electronice Vitacom Electronics Cluj-Napoca a raportat date financiare foarte bune in anul pandemic 2020, care a pus pe butuci multe afaceri din alte domenii. Cifra de afaceri a ramas aproape neschimbata fata de 2019, dar profitul a fost de aproximativ trei ori mai mare. Numarul de angajati a scazut.

Vitacom este detinuta de Vasile Andrei Vita, unul dintre cei mai vechi antreprenori din Cluj. A pus pe picioare afacerea in 1991, din dorinta de a-si creste veniturile.

„Ne-am inceput activitatea intr-un apartament cu numai cativa angajati, pentru ca de-a lungul timpului sa crestem intr-o echipa numeroasa de specialisti, avand o retea de desfacere solida, un depozit modern si sisteme informationale de ultima generatie”, scrie pe site-ul companiei.

Distribuitorul de produse electronice Vitacom Electronics din Cluj-Napoca este acum una dintre cele mai mari companii din domeniu. Firma lui Vita este prezenta atat in mediul offline cu propriile magazine cat si in mediul online.

Anul trecut, Vitacom Electronics a inregistrat venituri totale de peste 11,6 milioane euro, cu aproximativ 100 mii euro mai putin decat in 2019. In 2018, valoarea cifrei de afaceri era de aproape 11,6 milioane euro. In ultimii 20 de ani, veniturile totale ale companiei au crescut constant. Daca in anul 2000, Vitacom Electronics avea 2,5 milioane euro cifra de afaceri, in anul 2008 ajunsese la 14,3 milioane euro cifra de afaceri, iar in anii urmatori valoarea veniturilor totale a oscilat intre 8 milioane euro si 11,7 milioane euro.

Profitul net declarat de companie anul trecut a fost de aproape 845 mii euro, fata de 298 mii euro in 2019 si 353 mii euro in 2018. In anul 2000, profitul companiei era de 2.400 euro.

Numarul mediu de angajati pe care ii avea Vitacom Electronics anul trecut era de 68, fata de 92 in 2019 si 86 in 2018.

15 firme active sunt conectate direct de Vitacom Electronics Cluj-Napoca. Printre acestea se numara:

Paprika Radio – activitati de difuzare a programelor radio. Vasile Andreica detine 5% din actiuni.

Vitacom Import Export SRL – comert cu ridicata de componente si echipamente electronice si de telecomunicatii. Vasile Andreica detine 99% din actiuni si Vita Aviva Noemi 1%.

Inova Prime Holding SRL – dezvoltare/promovare imobiliara. Vasile Andreica detine 75% din actiuni si Vita Aviva Noemi 25%.

sursa foto: start-up.roULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 2 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 3 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 3 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 3 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 3 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 4 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 4 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 5 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 5 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
 • Acum 6 hours Straineze
  CU BĂŢUL PRIN GARDUL NAŢIONALISMULUI DE JOASĂ SPEŢĂ: Federația de Fotbal de la Budapesta susține că a primit permisiune de la UEFA de a folosi pe drapeluri simbolul Ungariei Mari la partidele naționalei maghiare
 • Acum 6 hours In vizor
  Federația națională a părinților cere măsuri urgente pentru combaterea consumului și traficului de droguri în rândul tinerilor: Ministerul de Interne și Agenția Antidrog să își regândească sistemul de combatere, prevenție, intervenție și consiliere
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE