Rautacisme

Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”

De la înălțimea microfonului emisiunii de chitanțier unde e lăsat să zică vrute și nevrute e banii noștri, Emil Boc ne arată și astăzi că e un vizionar ancorat în realitate, un fel de ”gigibecali” al fotbalului clujean.

Vizionar, Emil Boc declara pe final de mai (tot la emisiunea sa de chitanțier) că ”e de părere că antrenorul „Șepcilor roșii” va dori să continue muncă începută în iarnă, când a preluat echipa clujeană”. Vorbise el cu ”Neluțu”.

„Am comunicat cu el imediat după meci printr-un mesaj. Nu am discutat nimic despre așa ceva și nici nu am fost informat despre o asemenea ipoteză. Nu comentez și nu cred că este o știre. Îmi doresc ca Neluțu Sabău să continue.

Știu că e un om responsabil și știe că munca este grea în continuare, încă cunoscând ADN-ul lui de clujean adevărat cât timp va avea putere va fi alături de culori. Nu am discutat cu nimeni acest aspect și nu pot să pun mai multe”.

Azi, că norma de știri date contra chitanță trebuie îndeplinită, aflăm că: ”Primarul e încrezător că noul tehnician al „Șepcilor roșii” va duce mai departe munca începută în sezonul trecut de Ioan Ovidiu Sabău”.

”Nu l-am sunat încă pe Toni Petrea, trebuie să îl chem la o cafea, să îl asigur de susținerea orașului și să îi urez succes. Sunt convins că va lua acele decizii necesare din punct de vedere tehnic pentru a merge cu fruntea sus mai departe.”

(asta s-ar traduce așa: ”încă nu l-am chemat să pupe ghiulul, să înțeleagă cine e Șefu’ și cum va trebui să ia acele decizi pentru a merge mai departe”)

Dar non știre la non știre trage. Era chiar important să se irosească banii clujenilor ca să dea Emil Boc din gură despre fotbal. Măcar aflăm cât de vizionar este. Dacă tot așa are vedenii și despre metrou, centură ocolitoare și câte mai câte, nu putem decât să fim impresionați: le zice bine când le zice. De făcut nu prea le face.