Diete

Dieta de vara pentru… femei

xVara este un sezon foarte placut datorita marii varietati de fructe si legume care abunda pe piata. Nu le evita sub nici o forma, caci ele iti furnizeaza vitaminele si mineralele de care ai mare nevoie acum. In plus, profita de faptul ca nu au foarte multe calorii si de aceea ai marea sansa de a nu te ingrasa prea mult, daca ai putin grija.

LUNI: Mic dejun: 1 salat de fructe (care sa contina: 1 smochina, 1 kiwi, 1 curmala, ½ papaya, toate taiate bucatele. Adauga 1 lingurita seminte de in si amesteca cu 150 f iaurt). Gustare: 3 prajiturele cu iaurt (Pentru cca 20 de bucati, ai nevoie de: 4 oua, 125 g unt la temperatura camerei, 500 g iaurt, 200 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 500 g gris, 1 plic cu praf de copt. Pentru glazura ai nevoiede : 125 g zahar, 2 linguri fulgi de cocos si sucul de la o lamaie. Incinge cuptorul. Freaca untul cu iaurtul, galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Separat, amesteca grisul cu praful de copt si inglobeaza-l in amestecul cu iaurt, apoi adauga albusurile batute spuma. Toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace cca 45 de minute. Intre timp, prepara glazura: pune la fiert 125 ml apa cu zaharul si sucul de lamaie. Lasa amestecul sa dea in cateva clocote, apoi toarna-l peste prajitura abia scoasa din cuptor. Inainte de a o servi, presara deasupra nuca de cocos). Pranz: 1 portie supa-crema de ceapa, 1 felie de paine prajita, 2 lingurite de branzica de casa, 1 portie de risotto cu ciuperci (Pentru prepararea acesteia, caleste intr-o lingura de ulei o ceapa mica, tocata in prealabil, 1 catel de usturoi, 200 g ciuperci felii si 1 lingurita marar, taiat marunt. Adauga 70 g orez si 125 ml supa si fierbe 20 de minute amestecul. Adauga cateva bucati de anghinare si 30 g branza telemea. Condimenteaza dupa gust). Gustare: 1 pahar cu suc de portocale, 2 crackers. Cina: 2 felii de paine integrala, 2 lingurite de margarina, 2 felii de cascaval, 2 rosii, 4 ridichi de luna, 2 fire de ceapa verde.

MARTI: Mic dejun: 1 iaurt, 150 fructe de sezon (caise, piersici), 1 lingura de mere (date pe razatoare), 3 linguri de fulgi de porumb, 1 pahar cu suc de mere. Gustare: 2 felii de paine, 2 linguri de crema de branza, 1 piersica. Pranz: 1 portie de supa de legume (Ingrediente: 300 g legume – morcovi, ardei, conopida, fasole verde – si 200 g cartofi, care s epun la fiert cu apa si putina sare. Adauga patrunjel tocat si piper), 1 felie de paine, ½ pepene galben. Gustare: 2 bucati de prajitura cu fructe, 1 cana de ceai de menta. Cina: salata de mere si morcovi (1 mar taiat felii, 2 morcovi taiati rondele, 100 g branza de vaci cu smantana, 1 lingurita stafide), 1 felie de paine, 1 copan de pui la gratar.


MIERCURI
: Mic dejun: 1 pahar cu lapte degresat, 1 baton, 150 g branza de casa, ½ ardei gras. Gustare: 2 piersici, 1 iaurt, 2 liunguri de grau incoltit.  Pranz: gratin de cartofi (Ingrediente: 300 g cartofi fierti, 50 g praz oparit, care se aseaza intr-o forma de sufleu. Toarna deasupra un sos din 50 g smantana, 5 linguri lapte, 1 ou, sare, piper dupa gust si 2 linguri cascaval ras. Se coace 15 minute la foc iute), 1 piept de pui la gratar, 1 pahar cu suc de morcovi. Gustare: 1 felie de pepene rosu, 1 felie de paine, 1 felie de cas.   Cina: 500 g legume taiate cuvbulete (ardei, castravete, ridichi, morcovi), 150 g iaurt, 2 felii de paine.

JOI: Mic dejun: 2 felii de paine integrala, 1 lingura smantana, 1 lingura gem, 2 linguri de branza de vaci, 1 pahar cu suc de portocale. Gustare: 1 felie de paine de secara, 2 linguri de crema de branza, 2 rosii, 1 ardei gras. Pranz: dovlecei umpluti (Ingrediente: 2 dovlecei, pe care ii tai in jumatati, pe lung, si ii oparesti, apoi ii umpli cu ardei grasi taiati bucatele si 2 cepe calite. Rade deasupra 50 g cascaval si da la cuptor timp de 10 minute), 200 g cod prajit in unt. Gustare: 200 g caise, 1 iaurt, 2 linguri de cereale. Cina: 1 ardei gras, 1 rosie, 150 g branza de vaci, 2 felii de paine prajita, 1 pahar cu suc de piersici.

VINERI: Mic dejun: omleta cu verdeata (Ingrediente: 1 ou, 1 fir de ceapa verde si o lingura de patrunjel tocat), 1 felei de paine integrala, 1 pahar cu lapte. Gustare: 1 tarta cu cirese, 1 pahar cu suc de portocale. Pranz: legume la cuptor (Caleste in ulei 150 g felii de cartofi fierti, 50 g felii de dovlecei, 50 g felii de rosii, 50 g fasii de ardei gras, 50 g felii de vinete, 1 mica ceapa mica tocata. Se dau apoi la cuptor pentru 15 minute si se toarna deasupra 100 g iaurt), 1 piept de pui la gratar. Gustare: 200 g struguri. Cina: 2 felii de paine prajita, 80 de grame de branza de vaci, 2 linguri de gem, 1 pahar cu suc de pere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *