Sanatate

Emotii pozitive si negative

Emotiile sunt o expresie uimitoare a energiei. Ele contin o extraordinara forta vitala, fie pozitiva, fie negativa. O explozie de fericire, sau o izbucnire de a-l sfida pe cel care nu te respecta sunt emotii ce te pot inalta, sau te pot scoate din circuit. O persoana luptatoare isi urmeaza emotiile si le transmite mai departe. A acumula energie pozitiva presupune sa ai curaj, suflet si indrazneala. Frica si alte emotii care submineaza Spiritul pot fi depasite prin metode de vindecare inainte de a ajunge sa te vlaguiasca. Atitudinea ezitanta si slabiciunea nu au ce cauta in aceasta lupta.

 

Vindecarea cu ajutorul energiei…

 

…este uluitoare. Ea te despoaie de tot pana la “qi”(Chi), forta fundamentala a vietii. In toate limbile exista un correspondent pentru qi, fie ca e numit suflet sau Spirit. Toti suntem formati din campuri biomagnetice. Atunci cand nu constientizam si nu ne acceptam emotiile, incordam conflicte nerezolvate la nivel subtil. Vindecarea energiei contribuie la eliminarea acestui aspect. Transmiterea energiei qi de catre terapeut prin intermediul palmelor da o intensa senzatie de liniste interioara, de caldura reconfortanta. A primi energie nu este numai relaxant, inseamna a deveni sanatos si intregit.

 

In practica medicala exista modalitati de a contracara emotiile negative, astfel incat sa le permiti celor pozitive sa te readuca la viata. In termini specifici energiei electrice, optimismul, acceptarea de sine si compasiunea te vor face sa stralucesti; rusinea, invidia si gandurile de razbunare iti vor fura din stralucire, producand un scurtcircuit de putere. Cultivarea energiei emotionale pozitive este o stradanie permanenta pentru a-ti deschide inima, in scopul recuperarii bunatatii si iubirii, in cazul in care ai ratacit-o. Daca procedezi astfel nu inseamna ca ai o atitudine dulceaga, ci o atitudine de viata care elibereaza bucuria de a trai.

 

Centrul energetic emotional

 

Stiinta ne ofera dictatul conform careia energia este produsa de metabolismul celular, insa psihiatria campului energetic apreciaza ca ea isi are originea si in evacuarea emotiilor in campurile noastre inconjuratoare. Centrul energetic emotional, pe care misticii il percep ca fiind de culoare galbena, este localizat in plexul nostru solar – centrul in care sunt prelucrate atat bucuria, cat si frica. Iradiind din acest centru, starile noastre genereaza vibratii pozitive sau negative. Cand iti spui in sinea ta: “Sunt linistit, impacat”, aceasta afirmatie retorica reflecta energia pozitiva care circula in interiorul si in jurul corpului tau. Esti constient de aceasta pace interioara si altii vin in contact cu ea.

 

Sau, sa luam de pilda boala sufleteasca numita terorism. Imagineaza-ti ca simti atat de multa ura, incat a-ti ucide inamicul devine un lucru mai important decat a-ti salva viata, sau decat dragostea copiilor tai. O asemenea otrava il infecteaza din punct de vedere energetic pe purtator, ca si campul energetic al celor cu care intra in contact. De asemenea, daca-ti reprimi sentimentele negative, ele vor ajunge sa-ti concestioneze organismul. Insa, daca le infrunti, eliberarea emotionala va duce la eliberarea energetica. Prin urmare, scopul medicilor psihiatri este de a accentua energia pozitiva si de a vindeca orice s-ar putea impotrivi binelui.

 

Vibratiile fericirii

 

Energia afectiva are urmari in orice spatiu fizic: vibratiile sunt palpabile si se acumuleaza. Ati remarcat ce blandete domneste intr-o incapere unde se simte prezenta unei iubiri puternice? Poate ati simtit asta in bucataria bunicii, intr-o clasa in care se joaca niste copii, sau intr-o manastire unde s-a stat in meditatie sincera timp de ani de zile. Vibratiile fericirii sunt asemenea firelor de praf care plutesc in aer. Le simti si te simti mai bine. De asemenea, ele fac ca spatiul respectiv sa fie favorabil, astfel incat acolo se vor petrece numai lucruri benefice pentru cei prezenti (dupa cum s-a exprimat cineva dupa o vacanta petrecuta la ferma ei: “Faptul ca tu iubesti atat aceasta casa o hraneste extraordinar.”).

 

Nu acelasi lucru se intampla in cazul negativitatii. O familie care, cautand o locuinta, primind o oferta incredibila de a se muta intr-o casa intr-o zona rezidentiala, afland ca acolo se petrecuse o crima cumplita, poate refuza oferta, socotind ca este mult prea sinistra. Exista o explicatie energetica pentru faptul ca nu dorim instinctiv sa ne petrecem momente memorabile din viata noastra intr-un loc in care s-a desfasurat un incident violent. In acel spatiu fizic se simt inca ramasitele unor vibratii emotionale amenintatoare. Si nu ar trebui sa reducem din importanta reactiei noastre la aceasta situatie, considerand-o pura superstitie.

 

Controlul emotiilor

 

Cunoscand diversele dimensiuni ale energiei emotionale, avem avantajul de a o putea controla. Putem sa alegem si nu sa fim victime. Totusi, pentru majoritatea oamenilor, pacea launtrica nu se pogoara ca prin farmec. Trebuie sa luptam pentru a o dobandi, trebuie sa invatam sa identificam energia emotiilor, sa vedem cum ne influenteaza ele si mai ales sa  gasim modalitatile de a le transforma pe cele negative in emotii positive. Monstrii intunericului trebuie alungati din noi. Identificati fortele pozitive si negative din interiorul dvs., dati-le un nume si veti deveni imuni la atacurile-surpriza. Apoi, dupa ce veti depasi tiparele de comportament neproductive, veti descoperi in fine libertatea. Chiar daca intr-un loc a fost bezna timp de zece mii de ani, oricine poate s-o ia de la capat.

 

.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *