Sanatate

Cum sa reusiti in scaderea greutatii

Orice om tine regim fiindca doreste sa se simta mai bine din punct de vedere fizic si mental. De aceea,, asigurati-va ca v-ati luat toate masurile necesare pentru a reusi. Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa va atingeti obiectivul.

 

Un secret bine pastrat

O reguila de aur: evitati sa spuneti tuturor vestea cea mare (ca ati inceput un regim de slabire); unele dintre cunostintele dvs. – bine intentionate de altfel – vor incerca sa va convinga de contrariul si veti auzi tot felul de observatii, care mai de care mai “interesante”:

 

–    “Dar nu esti chiar asa de gras (a)!”
–    “Nu te pune cu njatura!”
–    “ Te-ai indragostit mde altcineva ? “
–    “ Trebuie sa faci o cura de ananas timp de 8 zile ; e esential !”
–    “ Regimurile sunt pentru cei care au vointa!”
–    “Va trebui sa-ti schimbi toata garderoba !”
–    “Dupa 25 de ani, e imposibil sa mai slabesti.”
–    “Cea mai buna prietena a mea a slabit 10 kilograme; o luna mai tarziu s-a ingrasat cu 15!”
–    “Uite-asa a ajuns Cutare la spital!”…

 

La bufetul firmei, sau cand sunteti invitat la cina, ceilalti se vor mira de lipsa dvs. de apetit. Pretextati o criza de ficat sau o scadere a tonusului, obisnuita la dvs. in aceasta perioada a an ului, dar nu va dezvaluiti adevaratele motivatii, fiindca riscati sa va compromiteti planurile. Greutatea dvs. si inconvenientele prin care veti avea de trecut nu privesc pe nimeni altcineva. In concluzie, pentru a nu devia de la telul propus, pastrati tacerea!

 

Gasitiva un partener-complice

Chiar daca luati inteligenta decizie de a pastra secretul asupra regimului pe care il veti urma, nimic nu va impiedica sa va destainuiti unei persoane in care aveti deplina incredere. Acesta poate fi partenerul de viata (de ce sa nu incepeti impreuna un program de slabire?), cel mai bun / cea mai buna prietena (care poate urma deopotriva un regim de slabire concomitent cu dvs.; va puteti telefona pentru a face schimb de idei si a va incuraja reciproc cand veti fi pe punctul de a ceda).

 

Daca totusi, nu aveti incredere in nimeni, de ce sa nu vorbiti cu medicul dvs.? Constrans de secretul profesional, el nu va putea da nimanui informatii, fara acordul dvs. In plus, cu medicul trebuie sa va sfatuiti pentru a va prescrie un regim hipocasloric adecvata sau un medicament de sustinere, de pilda un anorexigen care nu actioneaza la nivel cerebral, ci “umflandu-se” in stomac.

 

Gandinti-va numai la Dvs.!

In aceasta perioada initiala a regimului, fiti egoist! Rezervati-va timp pentru a va ocupa de dvs., de propria sanatate, de aspectul fizic etc.:

 

–    Faceti bai relaxante, dar nu prea calde pentru a detonifia musculatura si a nu dilatavasele de sange.
–    Masati-va sau apelati la cineva pentru a va masa cu uleiuri esentiale pe baza de plante.
–    Improspatati-va coafura.
–    Hotarati-va in sfarsit sa va schimbati vechii ochelari sau treceti pe la dentist.
–    Epilati-va in mod regulat… chiar si iarna!
–    Ingrijiti-va unghiile si fardati-va.
–    Colindati magazinele pentru a repera tot ceea ce va veti oferi drept premiu la incheierea regimului.
–    Rezervati-va timp pentru activitatile dvs. preferate: cititi, pictati, cantati la un instrument, gatiti (rational!), renuntand sa rontaiti nimicuri in fata televizorului din lipsa de alta preocupare.

 

Faceti curatenie in dulapuri

Imediat ce incepeti sa scadeti in greutate, debarasati-va de hainele “de gras” (donate-le rudelor mai sarace, de pilda) si cumparati unele noi, mai stramte daca aveti de gand sa slabiti in continuare; este esential acest lucru, pentru a evita sa va ingrasati la loc!

 

Si de ce sa nu profitati de regim pentru a va schimba infatisarea?! Renuntati la bluzele acelea informe, pe care le purtati pentru a va ascunde “pernutele” si daruiti-va una dintre acele rochite “pe corp”, care vi se potrivesc mai bine, dar nu vi le-ati putut permite inainte din cauza rotunjimilor. Sau inlocuiti fustele lungi cu pantaloni mulati, ce subliniaza perfect noua linie a picioarelor dvs. Iata si un alt avantaj al colantilor: sunt extensibili, astfel ca ii veti putea purta atat in timpul regimului, cat si dupa aceea.

 

Retineti inca un amanunt, deloc insignifiant: daruiti mamei sau prietenelor toate alimentele “periculoase”:

–    bomboane, ciocolata, prajiturele, dulceturi, inghetate, bauturi dulci etc.;
–    unt, lapte integral, branzeturi grase;
–    carne si mezeluri grase;
–    chipsuri, cartofi prajiti etc.

 

Aveti copii si nu doriti ca ei sa sufere in timpul regimului dvs.? Bucurati-i cu alimentele pe care dvs. nu le mai apreciati deloc sau, de ce nu, profitati pentru a le remedia inadecvatele obiceuri alimentare.

 

Fumat sau regim?

Cel ce incepe un regim o face pentru a pierde din greutate si pentru a corecta o alimentatie dezechilibrata. Nu este deci de mirare ca va fi tentat sa renunte in paralel si la tutun, considerat pe buna dreptate o “otrava” pentru organism. Totusi, rareori intreruperea fumatului si reusita unui regim alimentar fac casa buna impreuna, din urmatoarele motive:

 

–    Este extrem de dificil sa renunti simultan la doua surse de placere, cu atat mai mult cu cat cei ce se lasa de fumat sunt in mod firesc tentati sa manance mai multe dulciuri.
–    Tutunul are un efect anorexigen; in plus, fumatul arde cam 200 de calorii zilnic. In consecinta, pofta de mancare a ex-fumatorului creste, iar consumul de calorii scade.

 

De aceea, este preferabil sa incepeti prin a renunta la fumat, urmand sa treceti dupa aceea la regimul de slabire; in definitiv, consecintele fumatului sunt mult mai grave decat cele ale unui surplus moderat de kilograme.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *