Sanatate

Coronavirusul chinez se poate plimba liniștit prin Cluj. Autoritățile locale au aflat din presă despre artiștii care au fost în turneu în China

Coronavirusul din orașul chinez Wuhan s-ar putea plimba liniștit și ucigător prin Cluj, grație neglijenței și ignoranței autorităților române. Mai mulți artiști ai Filarmonicii Cluj au ajuns bine mersi acasă după ce au concertat exact în orașul chinez Wuhan. Au intrat în țară prin Aeroportul Timișoara de unde au ajuns acasă la Cluj. Nimeni din Timișoara nu le-a spus că trebuie să anunțe autoritățile. Mai grav este faptul că autoritățile din Timișoara nu au luat legătura cu instituțiile medicale din Cluj pentru a-i lua în evidență pe artiștii care au fost în China.

Contactat de Ziar de Cluj, Mihai Moisescu, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj a declarat că a aflat despre cazul muzicienilor din mass-media.

„Urmează acum să iau legătura cu Filarmonica să vedem despre câte persoane este vorba, să îi luăm în evidență. Din ce am înțeles, li s-a spus din Timișoara să stea acasă în carantină”, a afirmat Moisescu.

Vom reveni cu amănunte despre situația din Cluj – câți artiști din oraș au fost în Wuhan, ce măsuri au dispus autoritățile locale.

Mai mulți artiști ai Filarmonicii Banatul din Timișoara, dar și din Arad, Oradea, Cluj, Brașov, București și Constanța au avut un turneu de 50 de zile în China. Potrivit tion.ro, artiștii timișoreni au venit luni la Sala Capitol, direct de la aeroport, pentru a se întâlni cu colegii aflați la repetiții. Marți au fost la analize și se ține legătura cu Direcția de Sănătate Publică.

Coronavirusul din China s-a extins deja în mai multe țări. Un caz a fost raportat inclusiv în SUA.

Numărul morţilor a urcat într-o zi de la 9 la 17, potrivit unor surse oficiale de la Beijing. Totul, în condițiile în care au fost confirmate peste 500 de cazuri de infectare cu coronavirusul botezat „2019-nCoV”.

Miercuri seara traficul aerian și cel feroviar spre și dinspre orașul Wuhan a fost suspendat. De asemenea, transportul public a fost întrerupt temporar și nimeni nu are voie să iasă și să intre în metropola în care locuiesc 11 milioane de oameni.

Simptomele coronavirusului din China se aseamănă foarte mult cu cele ale gripei – febră și dificultate în respirație. Medicii spun că nu există un tratament specific și se recomandă medicamente pentru diminuarea febrei și a durerii.

sursa foto: forbes.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *