Eveniment

Neglijenţă criminală din partea autorităţilor române: muzicieni români posibil purtători ai coronavirusului din China, botezat „2019-nCoV”, lăsaţi să se plimbe ca "vodă prin lobodă" prin România

Cât de mică este lumea şi cât de criminal de neglijente sunt autorităţile române: 50 de muzicieni români tocmai ce s-au întors din China, fix din provincia Wuhan, posibili purtători ai coronavirusului botezat „2019-nCoV”, dar abia o parte dintre ei au fost luaţi în primire de DSV şi numai a doua zi, după ce au avut contact cu colegii şi familiile!

În plină alertă privind coronavirusului „2019-nCoV” din China, o orchestră formată din 50 de oameni s-a întors marți, 21 ianuarie, la Timișoara.  Din orchestră au făcut parte muzicieni din Timișoara, Arad, Oradea, Cluj, Brașov, București și Constanța şi, în dulcele stil românesc, de la aeroport s-au direct să se întâlnească cu colegii aflaţi la repetiţii. Abia a doua zi şi numai muzicienii din Timişoara, au fost luaţi în evidenţa Direcţiei de Sănătate Publică şi duşi la analize – informează tion.ro.  Cei 18 angajați ai Filarmonicii din Timișoara vor sta acasă în următoarele 14 zile, într-un fel de carantină.

Nu este cunoscut ce măsuri s-au luat în privința celorlalți muzicieni care sunt din Arad, Oradea, Cluj, Brașov, București și Constanța.

Numărul morţilor a urcat într-o zi de la 9 la 17, potrivit unor surse oficiale de la Beijing. Totul, în condițiile în care au fost confirmate peste 500 de cazuri de infectare cu coronavirusul botezat „2019-nCoV”.

Coronavirusul s-a extins deja în mai multe țări. Un caz a fost raportat inclusiv în Statele Unite.

Miercuri seara traficul aerian și cel feroviar spre și dinspre orașul Wuhan a fost suspendat. De asemenea, transportul public a fost întrerupt temporar și nimeni nu are voie să iasă și să intre în metropola în care locuiesc 11 milioane de oameni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *