In vizor

Institutul Confucius, magazinele și restaurantele chinezești din Cluj, pe lista Direcției de Sănătate Publică! Poate fi oprit coronavirus?

Nu doar artiștii recent întorși din Wuhan riscă să fie purtători ai coroavirusului din China. Directorul Direcției de Sănătate Publică din Cluj, Mihai Moisescu, urmează să verifice în ce măsură comunitatea chineză din Cluj-Napoca ar putea avea în rândul ei oameni purtători ai virusului. 

CITEȘTE ȘI: Coronavirusul chinez se poate plimba liniștit prin Cluj. Autoritățile locale au aflat din presă despre artiștii care au fost în turneu în China
http://www.ziardecluj.ro/coronavirusul-chinez-se-poate-plimba-linistit-prin-cluj-autoritatile-locale-au-aflat-din-presa-despre-artistii-care-au-fost-turneu-china

Primul pas, verificarea profesorilor de la Institutul Confucius. „Vom lua legătura cu reprezentanții institutului și vom vedea dacă există persoane care au călătorit în China în ultima perioadă”, ne-a transmis Moisescu. 

Contactați de Ziar de Cluj, reprezentanții institutului susțin că niciun profesor nu a vizitat China în ultimele două luni: „Colegii noștri profesori din China nu au călătorit în China în ultimele două luni”. Rămâne, însă, o mică problemă: este imposibil de verificat dacă și persoanele din anturajul profesorilor au rămas la Cluj, sau au călătorit în Asia. 

Un lucru oarecum liniștitor ar fi numărul redus de cetățeni chinezi care alcătuiesc comunitatea chineză din Cluj-Napoca, însă fenomenul ar putea scăpa de sub control oricând, din cauza unui singur om purtător de virus. În aceste condiții, verificarea minuțioasă a tuturor cetățenilor chinezi este obligatorie, însă pare un scenariu imposibil de realizat. Dacă mai adăugăm cercul de prieteni sau rudele acestor persoane, vorbim despre un scenariu science fiction. 

Cert e că Institutul Confucius, magazinele și restaurantele chinezești din Cluj sunt un punct de pornire pentru inspectorii DSP Cluj. 

17 persoane au murit până în acest moment în China din cauza virusului misterios, care se transmite de la om la om pe calea aerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *