Rautacisme

Clujul va avea in curand propria delta, chiar in centrul orasului: Delta Akademia

Un spatiu verde ca-n Paradis, cu plopi, tufisuri de tot felul si chiar palcuri de salcii care se unduiesc in bataia vantului se diversifica pe zi ce trece chiar in coasta campusului studentesc Hasdeu si a spitalelor de pe strada Clinicilor.

Oaza de vegetatie se vede perfect din cladirea in care a fost carciuma Nera, apoi carbonizatul Janis Stuf. O mica padurice, insule de apa care balteste dupa fiecare ploaie mai sanatoasa, copaci de tot felul si pasari care zboara intre ramuri tind sa invadeze si trotuarele strazii Babes.

Mall-ul Akademia nu a mai apucat sa vada lumina zilei, insa in locul lui se naste un ecosistem asemeni Deltei din Bucuresti, ivita pe terenul fostului lac al Vacarestilor, descoperita de presa straina.

Daca Cetatuia, bisericile si castelele Clujului, universitatile, festivalurile, paranormala Padure Baciu sau spitalele orasului nu au fost pana acum sprijinite prea mult de autoritati ca sa ajunga atractii turistice, poate Delta Akademia va pune Clujul pe harta turistica a lumii.

Scoala de protest a Clujului ar putea iesi in strada in cel mai spectaculos si induiosator show pentru a topi inima rece a dezvoltatorilor imobiliari care vor dona terenul orasului si naturii. Turistii vor veni sa observe uluitorul fenomen, iar carduri de naturalisti din toate colturile lumii vor veni sa observe plantele spontane ivite in mediul antropic clujean, pasarile, fluturii si, de ce nu, reptilele nemaivazute care vor trai in mijlocul orasului, intre spitale si studenti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *