Din oras

Cartodromul si-a schimbat infatisarea. Vezi cum arata viitoarea baza sportiva din Gheorgheni la jumatatea termenului de executie

La limita estica a cartierului Gheorgheni, pe terenul fostului cartodrom, au inceput sa se vada primele rezultate ale investitiei in noua baza sportiva a orasului. Pe cele 9,4 hectare Compania Nationala de Investitii cheltuie aproape 5 milioane de euro pentru un amfiteatru, terenuri de minifotbal, baschet, tenis de camp, un loc de joaca pentru copii, un parc de aventura si o pista de alergare in cadrul programului national de sustinere a sportului. Desi termenul de finalizare al lucrarilor, potrivit panoului de santier este de un an, pe acelasi panou termenul de executie al lucrarilor prevazut in autorizatie este de trei ani.

Proiectul de dezvoltare a unei zone de agrement in partea de est a orasului a fost pe ordinea de zi a agendei primarului inca de la sfarsitul anului 2012. Abia la inceputul acestui an primaria a predat Companiei Nationale de Investitii terenul in suprafata de 9,4 hectare, nu inainte de a pune in rezerva la bugetul municipiului 500.000 de euro pentru a cofinanta parcul de est al orasului din cartierul Gheorgheni. 

Fara a tine seama de faptul ca la nivelul municipiului Cluj-Napoca nu exista niciun alt spatiu destinat scolilor de soferi si a celor neinitiati in ale condusului, la mijlocul lunii august au demarat lucrarile pentru amenajarea noii baze sportive. Firma care si-a adjudecat licitatia organizata de catre CNI a fost desemnata Nord Conforest, controlata de catre familia Aschilean, iar investitia in noua baza sportiva de la periferia de est a cartierului Gheorgheni se ridica la aproape 5 milioane de euro, durata de implementare este de 6 luni. 

Azi, pe santier zeci de muncitori lucrau de zor fara a tine seama de frigul de afara. Suprafata pe care urmeaza sa fie amenajate terenurile de minifotbal a fost deja asfaltata, stalpii metalici pentru iluminat au fost montati, iar primele trepte ale amfiteatrului incep sa prinda contur. La pista de alergare urmeaza sa fie turnat in scurt timp stratul de nisip, iar zidurile cladirilor administrative ale parcului se ridica incet deasupra solului. Clujenii care au fost obisnuiti zeci de ani cu imaginea cartodromului pot vedea cum doar in cateva luni intreaga imagine a zonei s-a schimbat radical. Potrivit proiectului, din intreaga suprafata a viitoarei baze sportive doua treimi ar urma sa fie gazon si parc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *