Din oras

Sute de masini stau abandonate pe strazile Clujului

Pe strazile Clujului stau abandonate sute de masini. Pe carosabil, pe trotuare si chiar pe spatiul verde. Sunt pline de praf, cu rotile dezumflate si fara placute de indentificare, cele mai multe dintre ele. Stapanii lor au decis ca nu le mai folosesc, asa ca le-au abandonat, iar fiarele vechi s-au transformat in mobilier urban. 

De la inceputul anului, reprezentantii Primariei Cluj-Napoca au identificat si somat proprietarii a 265 de autovehicule abandonate. Dintre acestea, 126 au fost retrase de proprietari de pe spatiul public, spun reprezentantii biroului mass-media din cadrul municipalitatii. 

„8 masini au fost ridicate de cei de la RADP, iar 120 sunt in procedura de identificare si somare. 11 dintre acestea indeplinesc conditiile sa fie ridicate”, declara acestia.

Legea defineste clar vehiculul abandonat ca fiind orice masina lasata pe domeniul public sau privat de cel putin un an, al carei proprietar este cunoscut, dar care nu este apta de circulatie, chiar daca are impozitul platit la zi.

In cazul in care proprietarul doreste sa-si recupereze automobilul dupa ce acesta a fost ridicat, trebuie sa achite o taxa de aproximativ 350 de lei. 

In cazul in care vehiculul este fara stapan, adica nu il revendica nimeni in decurs de 30 de zile de la ridicare, potrivit legii “acesta trece de drept in proprietatea unitatii administrativ-teritoriale din raza careia a fost ridicat, liber de orice sarcini, prin dispozitie a primarului, si urmeaza sa fie valorificat prin vanzare, in conditiile legii, sau predat unei unitati de colectare si valorificare a deseurilor, in functie de starea vehiculului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *