Sanatate

Baia hipertermica si detoxifierea

In balneoterapie, baia este transformata in arta terapeutica. Este recunoscuta pentru curatirea si catifelarea pielii, dar activeaza in egala masura si circulatia sangvina, determinand astfel o relaxare fizica si psihica. Ea dezintoxica organismul si-l stimuleaza. Apa are proprietatea de a ne debarasa de electricitatea statica care interfereaza cu propria noastra electricitate.

 

Baia poate calma unele dureri, cum ar fi cele provocate de artrita, artroza si reumatism, si poate preveni racelile si gripele periodice. evident, daca dublam efectul apei si caldurii sale prin utilizarea unei esente de flori, starea noastra de spirit va fi de doua ori mai buna.

 

Pentru a profita intr-adevar de efectele unei bai calde, cel mai bine este sa ramaneti in apa timp de ½ h. Sa nu credeti ca veti putea scapa de stres sau de toxine si ca va veti regenera organismul stand in cada doar cateva minute intre doua probleme urgente! Baile foarte calde pot curata organismul  in profunzime. Caldura apei duce la cresterea temperaturii corpului, provocand un fel de febra care determina la randul ei eliminarea substantelor reziduale si a toxinelor din organism. Aceasta febra are capacitatea de a degrada reziduurile mai mari, dificil de eliminat. Baia hipertermica permite o dezincrustare in profunzime. Aceasta este determinata si de faptul ca apa calda dilata vasele, intensifica circulatia sangvina si provoaca transpiratia atat in timpul baii, cat si dupa aceea.

 

Nu faceti gresala multora de a pregati o apa atat de fierbinte incat nu reusesc sa intre in ea decat dupa ce temperatura a scazut considerabil. Mai degraba lasati sa curga apa in cada la temperatura cu care sunteti obisnuiti. Apoi, odata intrati in apa, adaugati treptat apa calda pana cand credeti ca ati atins maximul pe care il puteti suporta. Desi aceasta temperatura vatiaza sensibil de la o persoana la alta, ea se mentine in general intre 39 – 42° C. Trebuie sa va simtiti invaluiti de caldura, fara a va opari sau a va simti rau.

 

Faceti baie in apa calda, marind treptat temperatura cu cate un grad o data la cateva zile. Daca nu suportati o temperatura de 42° C, nu fortati nota. Daca temperatura apei este insa mai putin ridicata, puteti compensa acest lucru facand bai mai lungi; baia de 15 minute poate ajunge la 30 de minute. In acest fel, organismul dvs. va profita mai mult de binefacerile caldurii.

 

Pentru a va bucura pe deplin de virtutile unei bai calde, trebuie sa intrati treptat, pentru a nu brusca pielea. Altfel, porii pielii dvs. risca sa se inchida, ceea ce va face dificila eliminarea toxinelor. Cand iesiti din baie, va trebui sa procedati incet si clam, pentru a permite organismului sa-si reia ritmul normal. Ideal ar fi ca recuperarea sa dureze la fel de mult timp ca si baia insasi. Acest moment de relaxare pe care-l petreceti bine infofoliti permite continuarea eliminari tozinelor prin intermediul fenomenului de transpiratie.

 

Nu exista nici o contradictie in ceea ce priveste frecventa acestor bai. Daca doriti si daca timpul va permite, nimic nu va impiedica sa faceti una in fiecare zi. Daca timpul nu va permite, puteti recurge la o cura de bai de mai multe ori pe an (de exemplu o data la trei zile, timp de trei luni). Dar retineti ca regula ce trebuie urmata in cadrul acestei cure poate fi exprimata printr-un singur cuvant: progresiv.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *