Eveniment

Alin Tișe – plângere la Parchet împotriva lui David Ciceo, pe care îl acuză că s-a dus beat la o emisiune la TVR Cluj. Ce răspunde șeful Aeroportului

Circul continuă între Alin Tișe, președintele Consiliului Județean și David Ciceo, șeful Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca. După nenumărate procese și acuze, acum s-a ajuns la etapa în care Tișe i-a făcut plângere la Parchet lui Ciceo că s-ar fi prezentat la o emisiune TV sub influența băuturilor alcoolice. Sesizarea a fost depusă la Parchet în data de 16 aprilie. Emisiunea la care face referire Tișe a avut loc în 10 aprilie, la TVR Cluj. Șeful Aeroportului spune că nu sunt reale afirmațiile președintelui de județ și va face la rândul lui o plângere pentru inducerea în eroare a justiției.

„La data de 10.04.2020, numitul David Ioan Ciceo, Director General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A a participat on-line la emisiunea ACTUAL REGIONAL realizată de postul de televiziune TVR Cluj. După orele 14-15 se afla într-o stare vizibilă de tulburare, confuzie și lipsă de coerență și luciditate, repetând de mai multe ori aceleași expresii, cuvinte, propoziții la interval de câteva minute/secunde. Imaginile sunt elocvente. Este evident că există, conform imaginii, o afectare a capacității de a fi coerent și o dificultate evidentă de a se exprima. Era în timpul serviciului, de altfel imaginile demonstrează că era într-un birou al aeroportului”, a scris Tișe în sesizarea către Parchet.

Acesta solicită organelor de anchetă să afle care sunt cauzele stării de tulburare.

“Cauzele acestei stări de tulburare și a incoerenței solicităm a fi identificate de către organele de anchetă. În emisiune s-a dezbătut evenimentul petrecut în data de 09.04.2020, respectiv faptul că datorită unei organizări defectuoase, circa 1800-2000 persoane, pasageri ai curselor ce urmau să plece de pe Aeroport s-au adunat în fața terminalului Plecări (în special în sona de protecție a aeroportului) așteptând să pătrundă în incinta terminalului, fără a păstra nicio distanță de protecție. Ulterior, în vederea îmbarcării, persoanele susmenționate au fost introduse în terminalul Plecări al Aeroportului, ulterior aceștia fiind prezentați în sala de așteptare stând unul lângă celălalt. Din înregistrarea emisiunii, reiese faptul că numitul David Ioan Ciceo pare a fi într-o stare evidentă tulburare și confuzie, incoerență în timp ce se afla în sala de ședințe a Aeroportului. Acest fapt se poate observa din fizionomia feței, modul incoerent de exprimare și faptul că repetă de mai multe ori același lucru”, se mai arată în plângere.

Președintele Consiliului Județean a invocat Codul Aerian pentru întocmirea plângerii. În sesizare se menționează următoarele:

Conform prevederilor art. 101 din Ordonanța Guvernului nr.29/1997 privind Codul Aerian, republicată, cu modificările și completările ulterioare

„(1) Efectuarea serviciului de către personalul aeronautic civil sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe interzise de autoritatea de reglementare constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2( Efectuarea serviciului având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge de către personalul aeronautic civil se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani și interzicerea unor drepturi.”

„Având în vedere cele de mai sus, considerăm că există indicii cu privire la săvârșirea unor fapte prevăzute și pedepsite de Codul Aerian și alte acte normative, motiv pentru care vă rugăm să verificați prezenta sesizare și să dispuneți măsurile care se impun. Vă solicităm ca în regim de urgență să luați măsurile legale existând premisa ca această stare să se repete. În probațiune anexăm prezentei sesizări filmarea emisiunii. Asigurându-vă de întreaga noastră disponibilitate, Cu stimă, Președinte Alin Tișe”, își încheie șeful județului plângerea.

David Ciceo spune că nu este nimic adevărat din cele afirmate de Tișe și că va face la rândul lui plângere pentru inducerea în eroare a justiției.

„Nu cunosc nimic despre această reclamație, bineînțeles că nu este real și în cazul în care există această sesizare voi face o plângere pentru inducerea în eroare a justiției. Într-o sentință a mai fost dovedit caracterul mincinos al afirmațiilor dânsului. Este relevant faptul că a fost stabilit de către o instanță judecătorească caracterul mincinos al afirmațiilor sale”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, David Ciceo.

Sentința la care face referire David Ciceo vizează un proces în care au fost implicați și alți șefi ai aeroportului, acuzați de Alin Tișe că încasează salarii pentru mai multe funcții și că Ciceo ar fi declarat că fără el la conducerea aeroportului s-ar produce accidente aviatice. La sfârșitul anului trecut, Tișe a pierdut procesul cu conducerea Aeroportului. Șeful județului a fost obligat să le plătească despăgubiri angajaților aeroportului și să se abțină de la folosirea de la apelative cu caracter injurios și ilicit la adresa lor.

De asemenea, Tișe a făcut o plângere penală și în cazul lucrărilor la pista aeroportului, a platformei de staționare și suprafețe de handling, etapele I și II. Organele de cercetare au stabilit că nu se confirmă afirmațiile președintelui Consiliului Județean.

„Din actele de urmărire penală efectuate rezultă că fapta de sustragere sau distrugere de înscrisuri, faptă prevăzută și pedepsită de art. 259, alin. 1 și 2 din Cod penal nu există, afirmațiile publice ale președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, nu au fost confirmate de cercetările efectuate în cauză, respectiv audieri martori și predări de documente și nici nu au fost lămurite sau întărite cu ocazia audierii președintelui Consiliului Județean Cluj”, au precizat reprezentanții autorităților care au efectuat cercetările.

Tișe a chemat în instanță angajați, sindicaliști și șefi ai aeroportului pe diverse motive, dar instanța i-a respins cererea ca fiind nefondată și a fost obligat să le plătească cheltuielile de judecată.

„Respinge ca nefondată cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Tișe Păunel Alin, în contradictoriu cu pârâții Ghiolțan Rodica, Moldovan Marius, Hărănguș Copaciu Adina, Sicoe Rareș, Bunea Ana Maria, Gliga Elena, Ploverea Iulia, Varga Valeriu, Sucală Vasile, Vîtcă Cristina, având ca obiect răspundere delictuală. Obligă reclamantul să plătească câte 1.000 lei fiecărui pârât, cu titlu de cheltuieli de judecată”, se arată în soluție.

Emisiunea la care face referire Tișe în plângere poate fi urmărită mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *