In vizor

Preotului Bogdan Marian, care a organizat o slujbă cu credincioșii în Vinerea Mare, la o biserică din Mănăștur, i s-a deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Preotului Bogdan Marian, care a organizat o slujbă religioasă în Vinerea Mare la o biserică din cartierul Mănăştur, cel mai mare din oraş, la care au asistat câteva zeci de persoane, i s-a deschis astăzi un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Inițial, preotul, al cărui nume a fost dezvăluit de către Ziar de Cluj, a fost amendat de poliţişti cu 2.000 de lei pentru încălcarea unei ordonanţe militare.

Precizările Parchetului

În data de 22 aprilie 2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca s-a înregistrat dosarul penal nr. 2264/P/2020, dosar în care se desfășoară cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 C.pen.

„În zilele de 18.04.2020 și 19.04.2020, o persoană având calitatea de preot, a permis accesul enoriașilor în incinta locașului de cult, cu ocazia oficierii unor slujbe religioase, nerespectând astfel măsurile de prevenire și combatere a infectării cu virusul SARS-Cov-II, dispuse de autorități”, se arată în comunicatul Parchetului.

„Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanțiilor procesuale, precum şi a prezumției de nevinovăție”, mai transmite purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procuror Aurelian Mirel Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *