Din oras

2.000 de clujeni au dansat zumba pentru o cauza nobila

Evenimentul „fierbinte” al acestei zile a fost Zumbathonul caritabil, organizat pentru sprijinirea copiilor dependenti de dializa. 2.000 de clujeni de toate varstele, de la copii, adolescenti si oameni in varsta, au dansat pentru tinerii ajutati de Asociatia pentru Solidaritate si Empatie „Claudia Safta”. 

Maratonul de zumba a scos 2.000 de clujeni din casa in aceasta dimineata. Inarmati cu sticle de apa, tinerii au dansat si au facut miscare, alaturi de instructorii care au coordonat multimea de pe scena. O explozie de energie, maini in aer, sport si inimi deschise din partea celor prezenti.

Evenimentul a avut drept scop strangerea de fonduri pentru copiii bolnavi de insuficienta renala, dependenti de dializa, si care sunt ajutati de Asociatia pentru Solidaritate si Empatie „Claudia Safta”. 

„Aveti o energie fantastica. Acesta este Clujul. Un Cluj cu suftel, un Cluj sensibil, un Cluj cu oameni absolut extraordinari. Iubiti zumba, iubiti miscarea, suntem aici alaturi de niste copii minunati, a caror viata atarna in fiecare zi de un fir de par si pentru mine acesta este un lucru extraordinar si va multumesc din toata inima”, le-a multumit celor prezenti Emanuel Ungureanu, presedintele asociatiei.

In Piata Unirii au venit si cativa dintre tinerii dependenti de dializa, printre care si Delia Gradinaru, veterana grupului, cea care a suferit o amputatie a membrului drept. Dupa foarte multe luni de stat in spital, aceasta a fost, astazi, alaturi de prietenii din grup, bucurandu-se ca atat de multi oameni au venit sa isi arate sprijinul.

In pauza, clujenii inimosi au donat pentru asociatie, in urnele amenajate in Piata Unirii. Asociatia trebuie sa stranga 35.000 de lei, pentru organizarea taberei de vara „Zambet de copil”, una dintre cele mai mari bucurii de care au parte acesti tineri.

Cine doreste sa sprijine copiii dependenti de dializa, este rugat sa contacteze reprezentantii Asociatiei pentru Solidaritate si Empatie “Claudia Safta” la numarul de telefon 0744502877, sau sa doneze in contul asociatiei: RO 45 BTRL 01301205 F 94787 XX, Banca Transilvania.  

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *