Din oras

Zilele Clujului au inceput spectaculos, cu parada, graffiti si ploaie torentiala

Personaje fabuloase pe picioroange, legiuni romane, luptatori daci, urmati de micii sportivi de la cluburile clujene au defilat aseara in ritmuri de fanfara pe strazile din centrul Clujului. Copiii s-au bucurat de vartejul de confetti din fata de la Conti, iar cei mari s-au strans la scena din Piata Unirii. In timpul discursului primarului Emil Boc a avut loc o scurta ploaie torentiala, pe care a apreciat-o la final drept „semn de belsug si prosperitate”. 

Totul a inceput la ora 17, intr-o caldura inabusitoare. 

Multi s-au retras la umbra, la o bere. 

Parada a adus laolalta luptatori antici si actuali.

Personaje fantastice au facut apoi deliciul celor mici. 

Ploaia a inceput brusc si puternic si a golit toata piata, chiar in timpul discursului primarului Emil Boc. 

Cei mai multi s-au retras din nou zona teraselor, de data asta ca sa sa adaposteasca de stropii abundenti de ploaie. la final, primarul a apreciat ca rapaiala rebela a fost „semn  de belsug si prosperitate”, dupa care au inceput concertele din program.

Festivalul continua astazi cu diverse activitati pe strazile din centru, iar in Piata Unirii vor canta diseara solistii celor doua opere clujene, artisti de la Academia de Muzica „Gheorghe Dima” si, la final, va favea loc un recital sustinut de Vlad Mirita, Iordache Basalic si Marcel Pavel. 

Foto Eugen Olariu, Florentina Tatar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *