Din oras

Ziar de Cluj scrie. Primăria execută. Jos Pălăria, Primărie!

După ce Ziar de Cluj publica luni imagini ce reflectau starea dezolantă a străzii Potaissa din zona istorică a cetății, unde un întreg zid este acoperit de graffiti, Primăria contracta în aceeași zi „Servicii de curățare zid din piatră naturală – Zidul Cetății str Potaissa din Cluj-Napoca” în valoare de 16.728 lei. Astfel, pentru curățarea unui singur zid administrația locală urmează să plătească cca 3.400 EUR chiar dacă în ianuarie 2020 autoritățile locale achiziționau un compresor în valoare de 50.000 EUR destinat îndepărtării graffiti-urilor de pe fațadele clădirilor. 

CITEȘTE ȘIZona Clujului istoric, împânzită de graffiti FOTO

Așa arată în imagini una dintre străzile istorice ale Clujului, dincolo de piețele de flori altfel, piețele volante ori evenimente dedicate clujenilor desfășurate de-a lungul timpului în această zonă. 

„Am achiziționat din banii Primăriei acest echipament, el va fi conferit cel mai probabil RADP-ului pentru a-l utiliza, dar și eventualilor privați care vor dori să-și curețe clădirile.

Vom avea mijloacele prin care să menținem curat centrul orașului, la standarde europene. Facem acum prima operație să vedem dacă funcționează. Urmează operațiile de stabilire a prețurilor pentru fiecare operațiune în parte, a modului în care se va desfășura pentru privați și cât va costa pentru primărie să curețe clădirile.

50.000 de euro a costat echipamentul.

Avem aproximativ 70 de clădiri publice, tot atâtea clădiri private care necesită intervenție, sperăm că numărul lor va scădea.

Acest aparat poate fi folosit și pentru a curăța trotuare, pavaje, guma de mestecat”, declara primarul Emil Boc în ianuarie 2020, cu prilejul inaugurării compresorului achiziționat de Primărie pentru curățarea graffiti-urilor de pe clădirile din centrul municipiului Cluj-Napoca. 

Tot atât de adevărat este și faptul că vestitul compresor nu pare să mai fi fost pus la treabă: reprezentanții administrației locale nu au mai publicat nici o acțiune de curățare a clădirilor de graffiti. 

În plus, continuă să achiziționeze punctual servicii de curățare, precum este și cazul străzii Potaissa, unde îndepărtarea graffiti-urilor presupun costuri de cca 3.400 EUR. 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *