Rautacisme

Ziar de Cluj a găsit supervizor pentru lucrările la metroul lui Boc: Pantelică, Bonțidean și Antonia

Să ne explicăm.

Împreună cu răul și famenul acela de activist civic Szakats Istvan, am desțelenit la legi și ordonanțe pe FIDIC până am dat peste asta:

”5.6 Dacă identitatea Supervizorului nu este stabilită în Acordul Contractual, Beneficiarul va desemna Supervizorul printr-o notificare adresată Antreprenorului în termen de 10 zile de la semnarea Contractului. În cazul în care Beneficiarul nu transmite o asemenea notificare, rolul Supervizorului va fi îndeplinit de către Beneficiar care va desemna o echipă în acest scop. Beneficiarul are dreptul de a înlocui Supervizorul. Înlocuirea Supervizorului va fi notificată de către Beneficiar în scris în cel mai scurt timp Antreprenorului împreună cu furnizarea detaliilor de identificare ale noului Supervizor. Data la care noul Supervizor preia atribuţiile sale va fi data notificării.”

Deci: dacă la CNAIR practica este că își propun propriile regionale de drumuri pe post de supervizor provizoriu, în cazul nostru i se permite și Beneficiarului (recte municipalitatea), să fie Supervizor. Așa că Boc poate să centreze și poate să dea cu capul, păcat că nu poate fi și Antreprenor că știa el să fluidizeze extremele și să verticalizeze pe poartă.

De aceea ne miră că se tot agață să facă o licitație la care nu se prezintă nimeni deși este cea mai bănoasă ofertă de supervizare de lucrări din România. Ceva ne scapă, ne cerem scuze.

Dacă la CNAIR, în toate regionalele există ingineri specialiști cu tona, deci își pot permite să numească supervizori dintre ai lor, ce specialiști sunt în Primărie?

Antonia, s-a întrebat retoric, Szakats Istvan?

Da, dar să nu-l uităm pe celebrul Pantelică, actualmente pensionar în sinecura de director al RADP Cluj-Napoca, autorul celebrei Centuri de Diamant, care încă se mai scurge pe ici, pe colo, în capul beneficiarului, adicătelea cetățeanul român.

Dacă nu vrea să preia funcțiunea de supervizor Regia județeană de Drumuri și Poduri, lasă piroliza și gunoaiele Pantelică și se ocupă de metrou.

Iar pe el are să-l supervizeze celălalt pensionar de lux al municipalității, șeful Poliției locale, Marcel Bonțidean, asistat de Inteligența Artificială Antonia cu unicul ei neuron în Excell.

Cu alte cuvinte, împreună, chiar doi.