Rautacisme

Ziar de Cluj a găsit supervizor pentru lucrările la metroul lui Boc: Pantelică, Bonțidean și Antonia

Scris de 989

Să ne explicăm.

Împreună cu răul și famenul acela de activist civic Szakats Istvan, am desțelenit la legi și ordonanțe pe FIDIC până am dat peste asta:

”5.6 Dacă identitatea Supervizorului nu este stabilită în Acordul Contractual, Beneficiarul va desemna Supervizorul printr-o notificare adresată Antreprenorului în termen de 10 zile de la semnarea Contractului. În cazul în care Beneficiarul nu transmite o asemenea notificare, rolul Supervizorului va fi îndeplinit de către Beneficiar care va desemna o echipă în acest scop. Beneficiarul are dreptul de a înlocui Supervizorul. Înlocuirea Supervizorului va fi notificată de către Beneficiar în scris în cel mai scurt timp Antreprenorului împreună cu furnizarea detaliilor de identificare ale noului Supervizor. Data la care noul Supervizor preia atribuţiile sale va fi data notificării.”

Deci: dacă la CNAIR practica este că își propun propriile regionale de drumuri pe post de supervizor provizoriu, în cazul nostru i se permite și Beneficiarului (recte municipalitatea), să fie Supervizor. Așa că Boc poate să centreze și poate să dea cu capul, păcat că nu poate fi și Antreprenor că știa el să fluidizeze extremele și să verticalizeze pe poartă.

De aceea ne miră că se tot agață să facă o licitație la care nu se prezintă nimeni deși este cea mai bănoasă ofertă de supervizare de lucrări din România. Ceva ne scapă, ne cerem scuze.

Dacă la CNAIR, în toate regionalele există ingineri specialiști cu tona, deci își pot permite să numească supervizori dintre ai lor, ce specialiști sunt în Primărie?

Antonia, s-a întrebat retoric, Szakats Istvan?

Da, dar să nu-l uităm pe celebrul Pantelică, actualmente pensionar în sinecura de director al RADP Cluj-Napoca, autorul celebrei Centuri de Diamant, care încă se mai scurge pe ici, pe colo, în capul beneficiarului, adicătelea cetățeanul român.

Dacă nu vrea să preia funcțiunea de supervizor Regia județeană de Drumuri și Poduri, lasă piroliza și gunoaiele Pantelică și se ocupă de metrou.

Iar pe el are să-l supervizeze celălalt pensionar de lux al municipalității, șeful Poliției locale, Marcel Bonțidean, asistat de Inteligența Artificială Antonia cu unicul ei neuron în Excell.

Cu alte cuvinte, împreună, chiar doi.ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 14 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 17 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 20 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 20 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 20 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 21 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 22 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 22 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 23 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 23 hours Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
 • Acum 1 day Politica
  Fără niciun ștrand funcțional sută la sută în Cluj-Napoca, de imediat 20 de ani de mandat, Emil Boc anunță în presa de chitanțier ”OZN”-uri de natație. Știm, nu v-ați plictisit încă de povestea cu ce OSĂ avem în Borhanci
 • Acum 1 day In vizor
  Ce se întâmplă cu polițele RCA de la Euroins? Practic lepoți pune în parbriz și toată lumea îți acordă prioritate. Restul sunt povești de gestionat criza
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE