Justitie

”Nedereptățită” și ”abuzată” timp de 140 de zile, YOUNESS AMAL VANESSA scapă de pușcărie. Justiția a renunțat la partea penală a unui trafic de influență de 1 milion de euro

Plini de compasiune, judecătorii de la Curtea de Apel București au admis contestația în anularea depusă de YOUNESS AMAL VANESSA, iubita fostulșui șef al DGIPI, Gelu Oltean. Prin urmare, biata și oprimata făptură care a încasat 1 milion de euro din trafic de influență, a scăpat de restul de pedeapsă cu executare.

”Decizia penală nr. 398/A – În baza art.432 alin.(1) Cod procedură penală, admite contestaţia în anulare formulată de contestatoarea Youness Amal Vanessa împotriva deciziei penale nr.683/A din data de 27.05.2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală în dosarul nr.2567/3/2019, pe care o desfiinţează în parte, anulează MEPI nr.2041/2022 şi rejudecând: Admite apelul declarat împotriva sentinţei penale nr.662 din 28.05.2021 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, pe care o desfiinţează în parte, numai în ceea ce priveşte acţiunea penală, astfel: În baza art.396 alin.(6) raportat la art.16 alin.(1) litera f) Cod procedură penală, încetează procesul penal faţă de inculpata Youness Amal Vanessa sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev.de art.291 alin.(1) Cod penal cu aplicarea art.6 din Legea nr.78/2000 cu reţinerea art.5 Cod penal, ca efect al intervenirii prescripţiei răspunderii penale. Cheltuielile judiciare ocazionate de judecarea cauzei în primă instanţă (sentinţa penală nr. 662/28.05.2021) şi de judecarea apelului (decizia penală nr. 683/A/ 27.05.2022) rămân în sarcina statului. Menţine celelalte dispoziţiile ale sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei în anulare şi rejudecarea apelului rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată astăzi, 28.02.2023”, arată soluția pe scurt a instanței.

Vanessa susține că, în perioada în care a stat la pușcărie, a văzut cum gardienii bat femeile, le înjură, le înjosesc, le umilesc. Aceasta a scris pe blogul personal cum un gardian de la închisoare a intrat peste ea la duș.

”Am fost in aceasta vara 140 de zile, (abuziv, ilegal, nedreapt si lista continua), intr-un loc unde nu doresc nimanui sa fie, dar un loc in care am observat multe, am vazut multe, am auzit multe, am citit multe, am realizat si transcens multe…mult mai multe, decat credeam ca mai am, in aceasta calatorie temporara, a scolii vietii.

Manifest pentru femeie si pentru toate femeile care sunt asuprite, umilite, murdarite, ranite, batute, injurate, inselate, injosite…caci din pacate, barbatul ne-barbat, doar asta stie sa faca, sa simta o iluzorie si patata barbatie, lipsita de orice barbatie si O.U.A, Onoare, Umanitate, Altruism.

Da, in acele 140 de zile in abisul negru opac, barbatii “gardieni”, bat femeile, le injura, le injosesc, le umilesc…asa cum si cu mine inauntru la dus, s-a autoinvitat non-domnul gardian alintat Vali, care e scurt in toate, mai ales in bun simt primar, cand injura birjareste si anatomiceste, cu toate organele genitale bagate si scoase, in toate femeile din institutie, menite a fie reabilitate social si “ajutate” sa vada binele, pentru o viata mai buna.

Rog autoritatile sa se autosesizeze in a fi curioase macar si a face demersurile necesare de investigare, abordare a femeilor si ascultare a trairilor de cosmar, care au loc in asemenea institutii ale statului.

Tin minte si inca lucrez, sa transcend fara lacrimi de neputinta, noptile la rand, cand auzeam cum unele femei sunt batute pana la epuizare, cum era batuta regulat o anume d-soara Iutko, tinuta in izolare, care urla, tipa, plangea si se auzeau loviturile si nu puteam face nimic. Caci toate usile de metal erau inchise, iar oricat bateam in ele, nimeni nu deschidea, iar a doua zi, tot nimeni, nu vroia sa vorbeasca despre cele auzite. Cand ea era incurajata, sa ceara sa fie dusa la un consult la medicina legala, pentru un certificat medico-legal al urmelor de lovituri, nimeni nu o ducea.

Manifest, pentru toate surorile noastre in nevoie, care nu au voce, care urla dupa ajutor, dar nu sunt auzite, care au nevoie de o mana intinsa spre ajutor, nu spre abuz si bataie pana sunt bagate in spital de la lovituri, asa cum a fost internata 5 zile in spital, o alta anume d-soara Cherar Gina, de la lovituri primite de la un “gardian”, pana i-a spart arcada ochiului.”, a scris Vanessa Youness pe blogul său.

Vanessa Youness a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru trafic de influență pentru că a luat mită 1 milion de euro.

 

Sursa: Gazeta de Cluj