Editorial

Vreți bani pentru salariile profesorilor? Jos labele de pe Buget, concediați-vă curvele din pita banilor publici!

Vreți bani pentru salariile din Educație? Tăiați pensiile speiale. Interziceți cumulul de pensii cu salarii în funcții călduțe la stat. Aruncați în stradă sutele de mii de curve (indiferent de sex) angajate în pita banilor publici. Tăiați primele nejustificate. Azvârliți-vă afară din comitete și comiții, plătite să nu facă nimic, neamurile, pilele, cunoștințele și relațiile.

  • Numai la Curtea de Conturi sunt 60 de ”sconcsilieri personali” care plimbă hârtii degeaba.

În timp ce se prefăceau că ”îngheață” posturile publice, liberalii își angajau pe capete curvele (indiferent de sex). Numărul de angajați din instituţiile şi autorităţile publice a crescut cu 470 în martie, la 1,27 milioane de posturi, arată cele mai recente date al Ministerului Finanțelor. Până în decembrie 2022, media lunară a guvernului Ciucă la creșterea numărului de bugetari a fost de 1.529 pentru cele 13 luni pentru care avem date, peste guvernele Cîțu, Orban I și II, Grindeanu, Tudose și Dăncilă.

  • Mai plătiți-vă și singuri curvele, a ajuns acest popor să vă plătească și sexul și amantlâcurile!

Că nu cuantumul salariilor la stat ar fi marea problemă, ci căpușarea sistemului public cu oameni care nu au ce să caute pe funcții publice de specialiști și pe care nu îi poți concedia, din cauza prevederilor legale.

Omul cu oaia, Petre Daea, de care râdem noi și în timp ce noi râdem el ne face la buzunare, și-a angajat la minister mai mulți membri ai familiei: fiica, ginerele, nora și soția. Cel mai recent ”specialist” în ”cucuruz” este nora ministrului, Antonia Luchian, angajată, în 2020, consilier la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Anterior, aceasta a lucrat la propria firmă de ”cursuri de dans” și ”dansatori evenimente”. Antonia Luchian a încasat de la APIA, în 2021, circa 6.000 de lei lunar net. Cât trei profesori debutanți. Că știe cât se plătește despănușatul cucuruzului.

Mihai Neacșu, fratele baronului PSD Marian Neacșu, este și secretar general al guvernului și membru al consiliului de administrație al Autorității Aeronautice Civile pentru patru ani, potrivit contractului de mandat postat pe site-ul instituției.

Ion Simu, director general interimar la CFR Infrastructură, a câștigat concursul pentru un mandat de 4 ani la conducerea companiei care administrează rețeaua feroviară din România. Ion Simu a venit (ca interimar, să râmeze prin conturi) la conducerea CFR Infrastructură în mandatul lui Sorin Grindeanu și a fost protejat de Consiliul de Administrație (dominat de PSD), deși este urmărit penal de DNA în dosarul de corupție deschis de DNA Timișoara.

Un căpitan SRI trecută în rezervă pentru ”necinste” în gestionarea informațiilor secrete, a devenit angajat la Autoritatea Electorală și Agenția Funcționarilor Publici, iar, în paralel, este ”holistic coach”.

Fotomodelul Roxana Ilie, administratorul unei firme prin care PSD distribuie bani la presă, a primit și un bonus: este angajată la ANRE, instituție condusă de un pesedist, celebră pentru sinecurile pe linie de partid.

Camelia Pricopie, fostă chimistă la o unitate SRI, actuală angajată la BNR, a fost numită ca vicepreședinte al Autorității de Audit din Curtea de Conturi. Este soția lui Remus Pricopie, propus de PSD premier în 2020.

Să vă reamintim și de ”Blonda lui Boc”, Ștefania Ferencz, care nici ea nu mai poate număra din câte comitete și comiții adună banul la teșcherea?

Așa că nu mai plătiți de despăgubiri uriașe pentru angajații unor companii de stat pe care-i concediați de câte ori veniți la putere pe principiul ”scoală-te, să mă așez eu”. Nu mai considerați pardă de război electoral rezervorul de funcții publice!

Mai reduceți din inspectorate, agenții și deconcentrate – sunt doar niște inutile sinecuri politice. La fel ca Inspectoratele Școlare Județene, simple cuiburi de politruci înțepeniți în organigrama secolului XIX, fabrici de imbeciltăți care consumă doar hârtie și produc căcat.

  • Dați un aer de decență salariilor uriașe din autorități și companii de stat, că ajung, total nejustificat, mai ales când există un monopol pe serviciu (gaze, electricitate, petrol), la mii de euro lunar.
  • Eliminați excepțiile fiscale, decontingentarea în vamă a mărfurilor despre care știu ”serviciile” că trebuie să intre în țară, nevămuite, necontrolate, netaxate, între orle și orele.
  • Și reduceți armatele de șoferi și parcurile auto cu mașini de lux ale ministerelor și instituțiilor. Nu mai cumpărați dedicat ”beemveuri”de la Schmidt, amicul lui Klaun Ciolannis.

Și, în general, jos labele de pe Buget!

PS: Aceștia ar fi banii. Dar cum să dea hoții înapoi ceea ce au furat timp de peste trei decenii? Cum să scape din bot hălcile? Ce e aia Educație? O chestie care te face mai deștept, mai predispus la întrebări și mai doritor de răspunsuri? Țara lor, a acestor grupuri infracționale organizate, te vor prost, nu deștept. Vrei să fii deștept? CARĂ-TE! Nu-i încurca!