Editorial

Vreți bani pentru salariile profesorilor? Jos labele de pe Buget, concediați-vă curvele din pita banilor publici!

Scris de 8178

Vreți bani pentru salariile din Educație? Tăiați pensiile speiale. Interziceți cumulul de pensii cu salarii în funcții călduțe la stat. Aruncați în stradă sutele de mii de curve (indiferent de sex) angajate în pita banilor publici. Tăiați primele nejustificate. Azvârliți-vă afară din comitete și comiții, plătite să nu facă nimic, neamurile, pilele, cunoștințele și relațiile.

 • Numai la Curtea de Conturi sunt 60 de ”sconcsilieri personali” care plimbă hârtii degeaba.

În timp ce se prefăceau că ”îngheață” posturile publice, liberalii își angajau pe capete curvele (indiferent de sex). Numărul de angajați din instituţiile şi autorităţile publice a crescut cu 470 în martie, la 1,27 milioane de posturi, arată cele mai recente date al Ministerului Finanțelor. Până în decembrie 2022, media lunară a guvernului Ciucă la creșterea numărului de bugetari a fost de 1.529 pentru cele 13 luni pentru care avem date, peste guvernele Cîțu, Orban I și II, Grindeanu, Tudose și Dăncilă.

 • Mai plătiți-vă și singuri curvele, a ajuns acest popor să vă plătească și sexul și amantlâcurile!

Că nu cuantumul salariilor la stat ar fi marea problemă, ci căpușarea sistemului public cu oameni care nu au ce să caute pe funcții publice de specialiști și pe care nu îi poți concedia, din cauza prevederilor legale.

Omul cu oaia, Petre Daea, de care râdem noi și în timp ce noi râdem el ne face la buzunare, și-a angajat la minister mai mulți membri ai familiei: fiica, ginerele, nora și soția. Cel mai recent ”specialist” în ”cucuruz” este nora ministrului, Antonia Luchian, angajată, în 2020, consilier la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Anterior, aceasta a lucrat la propria firmă de ”cursuri de dans” și ”dansatori evenimente”. Antonia Luchian a încasat de la APIA, în 2021, circa 6.000 de lei lunar net. Cât trei profesori debutanți. Că știe cât se plătește despănușatul cucuruzului.

Mihai Neacșu, fratele baronului PSD Marian Neacșu, este și secretar general al guvernului și membru al consiliului de administrație al Autorității Aeronautice Civile pentru patru ani, potrivit contractului de mandat postat pe site-ul instituției.

Ion Simu, director general interimar la CFR Infrastructură, a câștigat concursul pentru un mandat de 4 ani la conducerea companiei care administrează rețeaua feroviară din România. Ion Simu a venit (ca interimar, să râmeze prin conturi) la conducerea CFR Infrastructură în mandatul lui Sorin Grindeanu și a fost protejat de Consiliul de Administrație (dominat de PSD), deși este urmărit penal de DNA în dosarul de corupție deschis de DNA Timișoara.

Un căpitan SRI trecută în rezervă pentru ”necinste” în gestionarea informațiilor secrete, a devenit angajat la Autoritatea Electorală și Agenția Funcționarilor Publici, iar, în paralel, este ”holistic coach”.

Fotomodelul Roxana Ilie, administratorul unei firme prin care PSD distribuie bani la presă, a primit și un bonus: este angajată la ANRE, instituție condusă de un pesedist, celebră pentru sinecurile pe linie de partid.

Camelia Pricopie, fostă chimistă la o unitate SRI, actuală angajată la BNR, a fost numită ca vicepreședinte al Autorității de Audit din Curtea de Conturi. Este soția lui Remus Pricopie, propus de PSD premier în 2020.

Să vă reamintim și de ”Blonda lui Boc”, Ștefania Ferencz, care nici ea nu mai poate număra din câte comitete și comiții adună banul la teșcherea?

Așa că nu mai plătiți de despăgubiri uriașe pentru angajații unor companii de stat pe care-i concediați de câte ori veniți la putere pe principiul ”scoală-te, să mă așez eu”. Nu mai considerați pardă de război electoral rezervorul de funcții publice!

Mai reduceți din inspectorate, agenții și deconcentrate – sunt doar niște inutile sinecuri politice. La fel ca Inspectoratele Școlare Județene, simple cuiburi de politruci înțepeniți în organigrama secolului XIX, fabrici de imbeciltăți care consumă doar hârtie și produc căcat.

 • Dați un aer de decență salariilor uriașe din autorități și companii de stat, că ajung, total nejustificat, mai ales când există un monopol pe serviciu (gaze, electricitate, petrol), la mii de euro lunar.
 • Eliminați excepțiile fiscale, decontingentarea în vamă a mărfurilor despre care știu ”serviciile” că trebuie să intre în țară, nevămuite, necontrolate, netaxate, între orle și orele.
 • Și reduceți armatele de șoferi și parcurile auto cu mașini de lux ale ministerelor și instituțiilor. Nu mai cumpărați dedicat ”beemveuri”de la Schmidt, amicul lui Klaun Ciolannis.

Și, în general, jos labele de pe Buget!

PS: Aceștia ar fi banii. Dar cum să dea hoții înapoi ceea ce au furat timp de peste trei decenii? Cum să scape din bot hălcile? Ce e aia Educație? O chestie care te face mai deștept, mai predispus la întrebări și mai doritor de răspunsuri? Țara lor, a acestor grupuri infracționale organizate, te vor prost, nu deștept. Vrei să fii deștept? CARĂ-TE! Nu-i încurca!ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 12 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 14 hours Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 14 hours PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 15 hours Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 15 hours Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 16 hours Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 16 hours Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 16 hours In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 17 hours Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 18 hours Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 19 hours In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
 • Acum 19 hours Din oras
  DONEAZĂ pentru Centrul Comunitar KHETANE de la Pata Rât! Împreună putem șterge pata de pe obrazul Clujului!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE