Justitie

Violator condamnat la patru ani de închisoare. A săvârșit fapta într-un hotel din centrul Clujului

Tărău B. (26 de ani), din Cluj-Napoca, este acuzat că a violat o femeie de 49 de ani în hotelul Victoria, din centrul Clujului, care aparţine Sucursalei de Reprezentare si Protocol Victoria Cluj (S.R.P. Victoria) din cadrul Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS).  Pentru fapta sa, Curtea de Apel Cluj a decis, zilele trecute, că tânărul Tărău Betuel (26 de ani) va sta în închisoare 4 ani și 8 luni, din care se scade perioada arestului preventiv de circa 1 an și o lună de zile, pentru viol și violare de domiciliu. Instanța a redus cu o jumătate de an pedeapsa pe care a stabilit-o, anul trecut, Judecătoria Cluj.

  • De asemenea, instanța a stabilit: interzicerea dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție publică care implică exercițiul autoritătii de stat și dreptul de a alege, pe o durată de 5 ani.
  • Instanța a stabilit ca infractorului să i se preleveze probel biologice care vor fi recoltate și urmează să fie utilizate pentru obținerea şi stocarea în Sistemului Național de Date Genetice Judiciare a profilelor genetice. Persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în procesul penal, deci nu i-a solicitat daune materiale tânărului.

Din actele dosarului aflăm ”filmul” violului:

Astfel, în data de 6.08.2021, victima s-a întors în România pentru a-şi rezolva anumite probleme de ordin administrativ (preschimbarea actului de identitate). În acest sens, de la data revenirii în ţară, a locuit la domiciliul mamei sale situat în mun. Cluj-Napoca. Mai apoi, în data de 14.08.2021, a decis să se cazeze la hotelul Victoria, din acelaşi municipiu, cu intenţia de a sta în acest loc până la data plecării din România, respectiv 20.08.2021”, se arată în documentul menţionat.

Femeia a povestit că în data de 14.08.2021, în jurul orei 14:00, după ce personalul de la recepţia unităţii de cazare i-a înmânat cheia de acces, s-a deplasat la camera nr. …. şi, înainte de a pătrunde în interior, a observat că din camera alăturată (nr. ….) a ieşit o persoană de sex masculin (în vârstă de aproximativ 25  de ani, îmbrăcată cu un tricou având o culoare deschisă (roz), fără pantaloni şi lenjerie intimă), care i-a precizat că a confundat-o cu o doamnă de companie pe care o aştepta. Numita M…. a arătat că nu i-a răspuns bărbatului şi a intrat în camera sa.

Victima a părăsit camera pentru a asista la slujba religioasă şi a lua masa, întorcându-se la hotel în intervalul orar 17:00 – 18:00.

A mai arătat că a închis uşa de acces, dar nu a asigurat-o, iar la un moment dat, lângă ea, l-a observat pe tânărul de la camera alăturată (acesta era îmbrăcat doar cu tricoul de culoare deschisă, fără pantaloni, fără lenjerie intimă, fără încălţăminte, reuşind să pătrundă în interior fără să fie observat din cauza volumului ridicat al televizorului). Prin urmare, i-a solicitat să părăsească camera, dar acesta nu a dat curs solicitării. În continuare, persoana vătămată a susţinut că s-a îndreptat către telefonul de pe noptieră pentru a alerta personalul de la recepţie, însă persoana de sex masculin i-a smuls receptorul din mână şi a scos cablul din perete, iar mai apoi a împins-o pe pat”, au consemnat judecătorii.

Suspectul, care nu era cazat în hotelul respectiv, şi-a continuat atacul:

După acest gest, victima a precizat că a căzut pe saltea, iar autorul s-a urcat peste ea, cu genunchii pe umerii săi, repetând cuvintele „…. !” şi „….. !”. În acest context, a susţinut că a reuşit să zgârie testiculele autorului, în încercarea de a-l îndepărta de pe ea, după care a strigat după ajutor, dar bărbatul i-a pus o mâna peste gură şi nas, iar cealaltă la nivelul gâtului. Având dificultăţi în a respira, victima a susţinut că a urlat la autor, altfel că acesta s-a dat jos de pe umerii săi şi apoi a penetrat-o vaginal.  Numita M…… a arătat că raportul sexual a durat aproximativ 2-3 minute, timp în care a încercat să se împotrivească autorului şi, totodată, i-a solicitat să se oprească, însă fără rezultat, după care agresorul a ejaculat în interiorul cavităţii vaginale, s-a ridicat de pe victimă şi a părăsit camera”.